Sport

Olimpiu Moruțan a înscris primul gol în Serie B pentru Pisa. Românul a fost în premieră titular. Video

Internaționalul român Olimpiu Moruțan a înscris primul gol pentru Pisa. Mijlocașul împrumutat de la Galatasaray a fost în premieră titular și a înscris de la punctul cu var.
21.08.2022 | 23:15
Olimpiu Morutan a inscris primul gol in Serie B pentru Pisa Romanul a fost in premiera titular Video
La primul meci ca titular la Pisa, Olimpiu Moruțan a înscris și primul lui gol în Serie B. Sursa foto: Turkey Posts
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a fost împrumutat de Galatasaray Istanbul în Serie B, la Pisa, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, iar alegerea a fost una inspirată. Românul a înscris la primul meci ca titular.

Olimpiu Moruțan s-a integrat perfect la Pisa

Fotbalistul pentru care Galatasaray Istanbul plătea peste patru milioane de euro celor de la FCSB, în vara anului trecut, a ajuns în Serie B, la Pisa, dar mutarea a fost una cât se poate de inspirată.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 23 de ani a bifat deja trei apariții în tricoul noii sale echipe, iar duminică a fost în premieră titular. Românul s-a adaptat foarte bine în Italia, dovadă că antrenorul Rolando Maran l-a însărcinat să fie el executantul loviturilor de la 11 metri.

În minutul al întâlnirii de pe teren propriu cu Como, Moruțan a înscris primul gol pentru Pisa, de la punctul cu var. Golul a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, după ce oaspeții au deschis scorul în minutul 5, prin Blanco.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan este folosit pe poziția pe care se simte cel mai bine și dă randamentul maxim, în atac, în flancul drept, acolo unde s-a remarcat în perioada în care a evoluat la FCSB.

Și-a trecut în cont două pase decisive la debutul în Serie B

Să joace la Pisa, în eșalonul secund al Italiei părea un pas înapoi pentru Olimpiu Moruțan, văzut ca o mare speranță pentru Galatasaray, în perioada în care gruparea leilor era antrenată de Fatih Terim.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu s-a adaptat la formația din Istanbul, românul a fost tras pe linie moartă și, în cele din urmă împrumutat. 150.000 de euro au achitat italienii pentru împrumutul internaționalului român, pentru un sezon.

Dacă la finalul campionatului Pisa va promova în Serie A, conform acordului semnat cu Galatasaray, va achita încă 5,5 milioane de euro pentru transferul definitiv al fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Moruțan a bifat primele minute pentru Pisa în înfrângerea din Cupa Italiei 1-4 cu Brescia, iar la prima apariție în Serie B a furnizat două pase decisive pentru noii lui coechipieri, într-un al eșec 3-4 cu Cittadella.

3.500.000 de euro este cota lui Olimpiu Moruțan, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT