Sport

Olimpiu Moruțan a marcat din nou pentru Pisa. Fostul jucător de la FCSB, la a cincea reușită în acest sezon de Serie B. Video

Olimpiu Moruțan a înscris din nou în tricoul celor de la Pisa. Internaționalul român a marcat al cincilea gol în înfrângerea, scor 1-2 cu Cittadella.
14.01.2023 | 17:56
Olimpiu Morutan a marcat din nou pentru Pisa Fostul jucator de la FCSB la a cincea reusita in acest sezon de Serie B Video
Olimpiu Morutan a înscris al cincilea gol pentru Pisa. Sursă foto: captură Twitter - @FootRoumain.
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan continuă forma de excepție din tricoul celor de la Pisa. Internaționalul român, împrumutat de italieni până la finalul sezonului de la Galatasaray, a înscris al cincilea gol în actuala stagiune.

Olimpiu Moruțan a marcat al cincilea gol pentru Pisa în actualul sezon

Olimpiu Moruțan traversează o perioadă foarte bună în Serie B. Fotbalistul transferat în 2021 la Galatasaray de la FCSB, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, este împrumutat de turci în Italia până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român, care a spart gheața în luna noiembrie, marcând primul gol la naționala României, a înscris singurul gol al celor de la Pisa în partida pierdută, scor 1-2 cu Cittadella, echipă aflată în zona retrogradării, în Serie B.

În minutul 60, Olimpiu Moruțan a fost foarte bine găsit de pasa lui Tomas Esteves, iar din fața porții, mijlocașul român nu a iertat. Este a cincea reușită a lui Olimpiu Moruțan în actuala stagiune la Pisa.

ADVERTISEMENT

Pisa se luptă la promovare în Serie B. Italienii, obligați să-l transfere definitiv pe Olimpiu Moruțan

Deși a pierdut, Pisa se află în continuare în lupta pentru promovarea în Serie A. Echipa antrenată de Luca D’Angelo se află pe locul cinci în Serie B, la șapte puncte de locul doi, ultimul care asigură promovarea direct în primul eșalon al fotbalului italian.

Totuși, formația la care joacă pe lângă Moruțan, internaționalii Marius Marin și Adrian Rus, are șanse mari la locurile 5-8 care asigură prezența în calificările pentru promovare.

ADVERTISEMENT

Galatasaray l-a împrumutat pe Moruțan la Pisa până la finalul sezonului, cu opțiunea unui transfer definitiv, însă, în cazul în care italienii promovează, clauza devine obligatorie. „Clauza lui Moruțan e de 5,5 milioane de euro. Pisa nu poate să plătească atât. Galata ar vrea 5 milioane, Acum ar primi 4 milioane, iar 1 milion ar primi mai încolo”, a declarat Giovanni Becali, la emisiunea Liga Digisport.

  • 5 milioane de euro este cota de piață a lui Olimpiu Moruțan, conform Transfermarkt.
  • În actuala stagiune la Pisa, Olimpiu Moruțan a adunat 19 apariții, reușind 5 goluri și 7 pase decisive.
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, optimist înaintea meciurilor României din preliminariile Campionatului European 2024

Olimpiu Moruțan a marcat primul gol sub „tricolor” în amicalul României cu Moldova, scor 5-0, în luna noiembrie 2022. Internaționalul român este optimist înaintea meciurilor din preliminariile Campionatului European din Germania.

„Avem mulți jucători talentați, dar mai avem nevoie de muncă, sacrificiu, efort, pentru ca să ajutăm România să se califice. Selecționerul mi-a transmis să nu mă mai uit înapoi, să fiu mereu pregătit pentru convocare.

Noi nu simțim presiune, dar publicul vrea calificări, este normal. Grupa de EURO este dificilă, dar dacă nu facem pași greșiți, suntem atenți, putem să ne calificăm”, a spus Olimpiu Moruțan, într-un interviu pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT