Sport

Pierdere importantă pentru Galatasaray! Olimpiu Moruțan este incert înaintea derby-ului cu Fenerbahce

Olimpiu Moruțan a ajuns la Istanbul, după meciul României în Liechtenstein, având dureri la coapsa dreaptă și este incert pentru meciul Galatasaray – Fenerbahce din weekend
16.11.2021 | 17:34
Pierdere importanta pentru Galatasaray Olimpiu Morutan este incert inaintea derbyului cu Fenerbahce
ADVERTISEMENT

Mijlocașul român Olimpiu Moruțan s-a ales cu dureri la coapsa dreaptă după meciul susținut de naționala României în Liechtenstein, ultimul din Grupa J preliminară, pentru Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar.

Olimpiu Moruțan nu s-a antrenat cu restul lotului, a anunțat clubul turc

Olimpiu Moruțan a suferit o accidentare în meciul cu Liechtenstein și nu s-a antrenat cu restul lotului. În schimb, Alex Cicâldău a intrat în programul normal al echipei”, este anunțul făcut de clubul din Istanbul.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, sunt șanse destul de mari ca el să rateze marele meci din weekend, pe care Galatasaray îl va juca împotriva celor de la Fenerbahce. Partida contează pentru etapa a 13-a a campionatului și va avea loc duminică, 21 noiembrie, pe terenul lui Cimbom, de la ora 18:00 a României.

Absența lui Olimpiu Moruțan ar fi o pierdere imensă pentru Galatasaray

Galatasaray i-a făcut teste suplimentare mijlocașului român, iar antrenorul Fatih Terim așteaptă rezultatul lor, însă șansele ca mijlocașul să fie pe teren sunt mici. În schimb, celălalt român de la Galata, Alexandru Cicâldău, nu are probleme medicale.

ADVERTISEMENT

Absența lui Moruțan ar fi o pierdere imensă pentru Galatasaray, în contextul în care românul a devenit un jucător de bază. În etapa a 11-a, el a marcat un gol de generic, în victoria de pe teren propriu în fața celor de la Gaziantep.

În al treilea minut de prelungiri din prima repriză, Moruțan a trimis un șut cu stângul, din colțul careului, fără să îi dea vreo șansă goalkeeperului Guvenc. După meci, el a fost lăudat de antrenorul gazdelor.

ADVERTISEMENT

Moruțan este cel mai tânăr dintre ei. E puțin retras, însă are calități importante. Moruțan este un jucător extrem de talentat, are un picior stâng extrem de bun și inteligență de joc.

Va continua să devină mai bun atât mental, cât și tehnic. Dacă va continua să facă asta, viitorul este bun”, a declarat Fatih Terim.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a fost transferat de Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro

FANATIK a anunțat, în exclusivitate, plecarea lui Moruțan la Galatasaray, de la FCSB, pentru 3,5 milioane de euro, plus 1,5 milioane pentru că formația turcă s-a calificat în grupele Europa League.

10% din suma pe care FCSB o va încasa de la turci va fi direcționată către FC Botoșani, deoarece Valeriu Iftime a păstrat procente atunci când l-a cedat pe mijlocaș la vicecampioana României.

Sunt foarte fericit că am semnat cu cel mai mare club din Turcia. Sper să demonstrez calitățile pe care le am și să fac fanii fericiți. Încă nu știu dacă voi primi numărul 10, vom vedea.

O să am emoții la debut, dar cred că vor fi pozitive. Visam de mic să joc la o echipă foarte mare”, a declarat Olimpiu Moruțan după ce a semnat cu gruparea turcă.

Galatasaray speră să-l aibă pe Olimpiu Moruțan la meciul cu Olympique Marseille

Înaintea meciului de duminică, Galatasaray se află pe locul 4 în campionat, cu 21 de puncte, iar Beșiktaș și Fenerbahce au acumulat câte 20 de puncte, fiind pe locurile 6 și 7.

Pentru echipa antrenată de Fatih Terim urmează meciul din Grupa E din Liga Europei, pe teren propriu, cu Olympique Marseille. Meciul va avea loc pe 25 noiembrie și începe la ora 19:45 a României.

Galatasaray este lider după 4 etape, cu 8 puncte (adunate din două victorii și tot atâtea remize), fiind urmată de Lazio cu 5 p, Marseille cu 4 p și Lokomotiv Moscova cu 2 p. dacă nu pierde, trupa din Istanbul se va califica în faza următoare a competiției.

ADVERTISEMENT