Fotbal intern

Olimpiu Moruţan, cel mai bun index InStat din Liga 1! L-a detronat pe Koljic înainte de FCSB – U Craiova

04.04.2021 | 00:10
Olimpiu Morutan cel mai bun index InStat din Liga 1 La detronat pe Koljic inainte de FCSB  U Craiova
ADVERTISEMENT

Topul celor mai buni fotbalişti din Liga 1, bazat pe index-ul InStat, a fost condus, după plecarea lui Dennis Man la Parma, de Elvir Koljic, însă Olimpiu Moruţan l-a detronat chiar îaninte de FCSB – U Craiova. FANATIK îţi prezintă cine sunt jucătorii cu cele mai bune cifre din prima ligă.

Chiar dacă nu a mai jucat din octombrie 2020, când s-a accidentat într-un meci cu Poli Iaşi, Elvir Koljic s-a menţinut în topul celor mai buni jucători din Liga 1 şi a ocupat locul 1 pentru mai multe săptămâni. Înainte de FCSB – U Craiova, Olimpiu Moruţan a urcat pe prima poziţie, fiind ajutat de index-ul bun obţinut în derby-ul cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruţan, peste Elvir Koljic în clasamentul index-ului InStat din Liga 1. Cifrele înainte de FCSB – U Craiova

Accidentat din octombrie 2020, Elvir Koljic a rămas în ultimele luni cu index-ul InStat blocat la 293. Cu o prestaţie foarte bună în derby-ul FCSB – CFR Cluj 3-0, în care a marcat golul care a închis tabela, Olimpiu Moruţan a urcat pe primul loc în clasamentul InStat din Liga 1, cu un index de 295.

În ultimele săptămâni, Olimpiu Moruţan a tot pândit momentul oportun ca să-l depăşească pe Elvir Koljic. La pândă a stat şi Florinel Coman, care ocupă în prezent locul 3, însă vedeta FCSB nu şi-a îmbunătăţit index-ul InStat în Liga 1 şi, aşa cum FANATIK a anunţat exclusivitate, va sta pe tuşă până la finalul sezonului, după ce s-a accidentat la naţională.

ADVERTISEMENT

Situaţii diferite pentru Olimpiu Moruţan şi Elvir Koljic înainte de FCSB – U Craiova

Olimpiu Moruţan vine la derby după participarea cu România U21 la EURO U21 2021, însă mijlocaşul ofensiv al FCSB nu a mai repetat prestaţiile bune din campionat şi la naţională. La turneul final din Ungaria şi Slovenia, fotbalistul de 21 de ani a jucat 181 de minute.

De cealaltă parte, Elvir Koljic a tras tare la antrenamente şi încearcă să fie în cea mai bună formă posibilă la derby-ul cu FCSB. Atacantul Universităţii Craiova ar putea să prindă minute în meciul de pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

“Koljic s-a antrenat în aceste două săptămâni, poate va fi alături de noi și va juca puțin. Voi vedea, voi discuta cu el și voi decide”, a anunţat Marinos Ouzounidis înaintea meciului FCSB – U Craiova.

FCSB domină top 10 al celor mai buni jucători din Liga 1

Lider în Liga 1, unde a pus o distanţă de trei puncte faţă de CFR Cluj, FCSB domină şi primele zece poziţii din topul celor mai buni jucători din Liga 1, conform cifrelor InStat. Pe lângă Olimpiu Moruţan, în acest clasament se mai regăsesc Florinel Coman, Iulian Cristea, Florin Tănase, Octavian Popescu, Darius Olaru şi Andrei Miron.

ADVERTISEMENT

Cu şapte reprezentanţi în top 10, restul locurilor sunt ocupate de Elvir Koljic (U Craiova), Nicuşor Bancu (U Craiova) şi Ciprian Deac (CFR Cluj). Dacă atacantul bosniac ar putea să intre în derby-ul cu FCSB, fundaşul stânga este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene şi ratează meciul de pe Arena Naţională.

  • Olimpiu Moruţan (FCSB) – 295
  • Elvir Koljic (U Craiova) – 293
  • Florinel Coman (FCSB) – 283
  • Nicuşor Bancu (U Craiova) – 282
  • Iulian Cristea (FCSB) – 280
  • Florin Tănase (FCSB) – 275
  • Octavian Popescu (FCSB) – 274
  • Darius Olaru (FCSB) – 272
  • Ciprian Deac (CFR Cluj) – 271
  • Andrei Miron (FCSB) – 270

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT