Fotbal intern

Olimpiu Moruțan, cel mai bun pasator din Liga 1! De ce vrea FCSB 15 milioane de euro

06.01.2021 | 22:09
Olimpiu Morutan cel mai bun pasator din Liga 1 De ce vrea FCSB 15 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan e cel mai bun pasator din Liga 1, chiar dacă a reușit să marcheze doar de trei ori. Din acest punct de vedere, prețul de 15 milioane de euro cerut de Gigi Becali poate fi justificat.

Moruțan a fost comparat de fostul său patron de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, cu Ianis Hagi, care este și el al doilea cel mai bun pasator din campionatul Scoției.

ADVERTISEMENT

Deși nu a reușit să înscrie de foarte multe ori, Moruțan e unul dintre cei mai curtați jucători din Liga 1, iar FANATIK a aflat în exclusivitate de oferta fabuloasă primită de Gigi Becali pentru mijlocașul de 21 de ani.

Moruțan e cel mai bun pasator din Liga 1

Olimpiu Moruțan nu numai că e cel mai bun pasator al FCSB, peste Dennis Man ( șase pase decisive) și Florin Tănase (trei pase decisive), dar e și cel mai bun pasator din Liga 1, după ce a reușit nu mai puțin de zece pase de gol, la mare distanță de orice alt jucător din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Deși Dennis Man și Florin Tănase sunt principalii marcatori ai echipei, Olimpiu Moruțan a contribuit foarte mult la golurile marcate de colegii lui din atac, oferind nu mai puțin de zece assist-uri în doar 14 partide în acest sezon și în care a jucat 362 de minute.

Oferta este una record pentru Casa Pariurilor Liga 1 şi faptul că şeicii dau 10,5 milioane de euro banii jos poate să îl convingă pe Gigi Becali să renunţe la suma de 15 milioane pe care o pretinde.

ADVERTISEMENT

De ce FCSB cere 15 milioane de euro pentru Moruțan

Gigi Becali nu s-a grăbit să accepte oferta pentru cel mai bun pasator din Liga 1 și cere cu 4,5 milioane de euro mai mult! Mai ales că Moruțan are doar 21 de ani și e jucător de bază al echipei naționale de tineret U21, alături de care va participa la Campionatul European în vara viitoare.

În plus, jucătorul lui Toni Petrea este și un fotbalist polivalent, care poate juca pe poziția de mijlocaș ofensiv, cât și în banda dreaptă sau pe postul de mijlocaș central.

ADVERTISEMENT

„E o ofertă colosală pentru fotbalul românesc. Moruțan poate fi comparat cu Hagi sau Sânmărtean. E un copil cu multe calități, cu tehnică. Faptul că Moruțan a crescut e meritul preparatorului fizic de la FCSB. I-a crescut forța musculară, are mai multă! Salariul ar putea ajunge, dacă pleacă acolo, la peste două milioane de euro pe an” – Florin Vulturar, impresarul lui Moruțan

  • 10 pase de gol are Moruțan în acest sezon
  • 3 goluri a marcat mijlocașul de 21 de ani
  • 10,5 milioane de euro dau şeicii pentru Olimpiu Moruţan
  • 700.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru Moruțan

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,77 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT