ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Olimpiu Moruțan, cifre incredibile în România – Danemarca 1-1. L-a surclasat pe Ianis Hagi. Exclusiv

Autor: Cristi Maciuca | 19.11.2020 | 08:52
Olimpiu Moruțan, cifre incredibile în România - Danemarca 1-1. L-a surclasat pe Ianis Hagi. Exclusiv
Olimpiu Moruțan, cifre incredibile în România - Danemarca 1-1. L-a surclasat pe Ianis Hagi. Exclusiv. FOTO: sportpictures.eu

Olimpiu Moruțan (21 de ani) a fost vedeta României în meciul care a trimis selecționata de tineret pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European U21. Marți, 17 octombrie, naționala lui Adrian Mutu a remizat la unu contra reprezentativei Danemarcei.

ADVERTISEMENT

Moruțan nu a înscris golul „tricolorilor mici”, a făcut-o Valentin Costache, dar playmakerul lui FCSB a fost cel care a a avut o prestație remarcabilă la a 12-a sa selecție.

Site-ul FANATIK a aflat impresionantele cifrele InStat ale lui Olimpiu Moruțan. Mijlocașul a fost cu mult peste căpitanul din partida de la Ploiești, Ianis Hagi.

Olimpiu Moruțan, M.V.P.-ul naționalei de tineret

345 a fost indexul lui Olimpiu Moruțan, conform site-ului InStat. În partida de pe „Ilie Oană”, fotbalistul lui FCSB le-a oferit colegilor săi 135 de pase precise, dintre care șapte au fost importante. Mai mult, Moruțan a pasat decisiv la golul marcat de Costache în minutul 72, gol care a trimis naționala de tineret la turneul final din Ungaria și Slovenia.

ADVERTISEMENT

În această ierarhie, Moruțan a fost urmat de un alt coleg de-al său de la FCSB. Este vorba despre Darius Olaru. Mijlocașul a avut un index InStat de 290, fotbalistul în vârstă de 22 de ani oferind 108 pase precise, dintre care trei au fost importante.

În schimb, Ianis Hagi și-a continuat forma slabă din ultima perioadă și a avut o prestație dezamăgitoare. 272 a fost indexul fotbalistului de la Rangers, care și-a servit coechipierii cu doar 52 de pase precise, dintre care numai trei au fost importante.

Moruțan, formă de invidiat și la FCSB

Prestația pe care Olimpiu Moruțan a avut-o în meciul cu Danemarca nu este întâmplătoare. Mijlocașul de 21 de ani traversează o perioadă bună și la FCSB.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2020-2021, Moruțan a îmbrăcat de 11 ori tricoul roș-albastru, interval în care a marcat trei goluri și a oferit șapte assist-uri.

Pe Moruțan il ajută și forma bună a echipei sale. FCSB este pe primul loc în Liga 1, cu 24 de puncte, la egalitate cu U Craiova, dar cu un golaveraj superior. Moruțan și colegii săi au cel mai bun atac din campionat, 28 de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!