Sport

Olimpiu Moruţan, decisiv în autogolul serii în Europa League! Cum s-a făcut de râs portarul lui Lazio. Video

Galatasaray a câștigat la limită duelul cu Lazio din Europa League, după o fază în care Olimpiu Moruțan și portarul italienilor au fost protagoniști.
16.09.2021 | 22:37
Olimpiu Moruţan, decisiv în autogolul serii în Europa League! Cum s-a făcut de râs portarul lui Lazio. Video
ADVERTISEMENT

Cu Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan titulari, Galatasaray a obținut prima victorie din actuala ediție a Ligii Europa 1-0 cu Lazio.

Fostul mijlocaș al vicecampioanei FCSB a fost coautor la singura reușită a meciului, care i-a aparținut portarului Thomas Strakosha.

Exteriorul lui Moruțan și gafa incredibilă a portarului lui Lazio

Olimpiu Moruțan a fost unul dintre cei mai activi jucători au lui Galatasaray Istanbul în disputa de pe teren propriu cu Lazio Roma.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost implicat decisiv și în faza în care s-a marcat singurul gol al întâlnirii. În minutul 67 a trimis o centrare de finețe, cu exteriorul, în suprafața de pedeapsă a romanilor.

Mingea părea mai degrabă moartă, nici un coechipier al lui Moruțan nefiind în zona punctului de la 11 metri atunci când Manuel Lazzari s-a pripit.

ADVERTISEMENT

Deși nu avea nici un adversar în prejmă, apărătorul italian a respins greșit, balonul s-a înălțat și s-a îndreptat spre propria poartă, dar traiectoria acestuia nu părea periculoasă.

Până la intervenția portarului Thomas Strakosha. Albanezul s-a înălțat pentru a reține, însă mingea parcă a fost unsă cu săpun. A alunecat printre palmele portarului care, în cele din urm a reușit contraperformanța de a o trimite în proprie poartă.

ADVERTISEMENT

Moruțan, cel mai activ om din ofensiva lui Galatasaray. Ce notă a primit Cicâldău

Victoria echipei românilor Moruțan și Cicâldău este deplin meritată. Aplicația FotMob l-a notat pe Moruțan cu 7,5.

Mijlocașul a avut o ocazie uriașă de a deschide scorul în prima repriză, dar șutul lui năpraznic a nimerit bara transversală a lui Strakosha.

ADVERTISEMENT

Și prestația lui Alexandru Cicâldău a fost una apreciată. Aceeași platformă l-a notat pe fostul oltean cu 7. Acesta i-a pasat lui Moruțan la faza la care fostul jucător al FCSB a șutat în bară, și a avut și el două bune oportunități de a înscrie în repriza a doua.

Ambii internaționali ai României au fost înlocuiți pe finalul jocului. Moruțan în minutul 85, iar Cicâldău cinci minute mai târziu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik