Fotbal intern

Olimpiu Moruțan, desființat de Cornel Dinu. “E un jucător mediu, n-are explozie!”

16.04.2019 | 14:12
Olimpiu Morutan desfiintat de Cornel Dinu E un jucator mediu nare explozie

Olimpiu Moruțan nu a reușit să se impună în echipa de start a FCSB-ului, deși Gigi Becali speră să îl vândă pe tânărul mijlocaș ofensiv transferat de la FC Botoșani cu zeci de milioane de euro. Cornel Dinu nu a fost impresionat de evoluțiile internaționalului român U21 și l-a desființat pentru prestația din meciul disputat de vicecampioana României pe terenul CFR-ului, scor 0-0, în etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 1 Betano.

Cornel Dinu îl desființează pe Olimpiu Moruțan după CFR Cluj – FCSB 0-0

Cornel Dinu, fostul selecționer al echipei naționale a României, crede că Olimpiu Moruțan nu avea forța necesară să treacă de fundașul Vinicius. Mai mult, “Procurorul” este de părere că mijlocașul transferat de la FC Botoșani nu are explozie și este un jucător mediu care doar trece prin Liga 1 Betano, campionat despre care Dinu crede că este de mâna a patra.

“Nu are nicio treabă cu perspectivele care i se fac lui Moruțan. Nu are explozie, calcă pe călcâie, e un jucător mediu, merge și el pe aici, prin campionatul nostru de mâna a patra. Unde să treacă el de Vincius? Nu are viteză de depășire”, a spus Cornel Dinu despre Olimpiu Moruțan, conform Telekom Sport.

Cornel Dinu, fostul selecționer al echipei naționale a României, într-o emisiune TV
Cornel Dinu, fostul selecționer al echipei naționale a României, într-o emisiune TV

Clauză de 200.000.000 de euro pentru Olimpiu Moruțan

Cotate de site-urile de specialitate la 900.000 de euro, Olimpiu Moruțan a ajuns la FCSB în luna iulie a anului 2018 și are un contract valabil până pe 30 iunie 2023. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a jucat în sezonul 2018 – 2019 din Liga 1 Betano în 25 de meciuri pentru vicecampioana României, dar doar de patru ori a fost titular. Mijlocașul ofensiv a înscris și două goluri pentru gruparea roș-albastră. Olimpiu Moruțan are și cinci partide în Europa League, unde a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă, dar și 2 în Cupa României.

Gigi Becali anunța în luna august a anului trecut că i-a mărit salariu lui Olimpiu Moruțan de la 8.000 de euro pe lună la 14.000 și că fotbalistul va putea pleca de la vicecampioana României dacă i se va achita clauza de reziliere în valoare de 200.000.000 de euro. Gigi Becali a plătit în schimbul transferului său de la FC Botoșani aproximativ 1 milion de euro.