Sport

Olimpiu Moruțan vs Alexandru Maxim, sub lupa jurnaliștilor turci. ”Primul, un dezastru pe bani mulți. Al doilea, luat gratis, face minuni”

Presa din Turcia i-a analizat ”în oglindă” pe Olimpiu Moruțan, respectiv Alexandru Maxim. Concluziile sunt devastatoare pentru fostul jucător de la FCSB.
21.03.2022 | 15:13
Olimpiu Morutan vs Alexandru Maxim sub lupa jurnalistilor turci Primul un dezastru pe bani multi Al doilea luat gratis face minuni
Olimpiu Moruțan este ”crucificat” de jurnaliștii turci. Nici antrenorul Domenec Torrent nu mai mizează pe el la Galatasaray. Sursa foto: Digisport
ADVERTISEMENT

Turcii și-au pierdut răbdarea cu Olimpiu Moruțan. Fotbalistul transferat la Galatasaray în luna august a anului trecut pentru aproximativ 5 milioane de euro, informație oferită în exclusivitate de FANATIK, nu s-a adaptat la Istanbul și este considerat ”un dezastru pe bani mulți”.

Olimpiu Moruțan, o cruntă dezamăgire de milioane de euro

În analiza lor, jurnaliștii din Turcia au pus în oglindă nu doar realizările lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Maxim, ci și vârsta, și modul în care au fost achiziționați de Galatasaray, respectiv Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Primul a ajuns la Istanbul pe o sumă importantă de bani, aproximativ 5 milioane de euro, cu tot cu bonusuri, al doilea a fost achiziționat de Gaziantep în mandatul lui Marius Șumudică, gratis.

Cum, necum, Moruțan a bifat 23 de apariții în tricoul ”leilor”, în acest sezon de Superlig, dar numai de 13 ori a fost titular. După înlocuirea lui Fatih Terim de pe banca tehnică românul a prins tot mai rar echipa.

ADVERTISEMENT

Evoluțiile lui Moruțan au fost încă de la început oscilante și, în ciuda ”șanselor” nenumărate pe care le-a primit de la cei doi antrenori cu care a lucrat la gruparea Cim-Bom, nu a reușit să confirme investiția făcută de Galata.

Duminică, fostul fotbalist al FCSB a fost titularizat, chiar împotriva celor de la Gaziantep. A dezamăgit încă o dată, fiind considerat cel mai slab jucător de pe teren.

ADVERTISEMENT

În cele 69 de minute petrecute pe teren, Moruțan a atins balonul de 29 de ori și a contabilizat 12 pase, cu o rată de succes de 83,3%. Românul a pierdut 6 din cele 10 dueluri cu adversarii săi și a încercat 3 șuturi spre poarta adversă, niciunul cadrat.

”Alegerea lui Moruțan a fost un dezastru total. A avut zece contraatacuri cu zero contribuție. Le spun managerilor lui Galatasaray: Cicâldău e pe bancă, Moruțan se scurge pe teren, ați cheltuit 10 milioane de euro cu ei, în timp ce alt român, Maxim, venit gratis la Gaziantep, face minuni. Este exemplul absolut că staff-ul greșește”, a scris editorialistul Levent Tüzemen, pentru Fotomaç.

ADVERTISEMENT

Și fanii ”leilor” au început în ultima vreme să facă haz de necaz, principala țintă a glumelor ”de tribună” fiind chiar Olimpiu Moruțan. Nu e mai puțin adevărat că nici Alexandru Cicâldău nu se bucură de o popularitate mai mare în rândul suporterilor.

Alex Maxim, golgheterul lui Gaziantep de doi ani

Coechipierul lui Moruțan, de la echipa națională a României, Alexandru Maxim se bucură, pe de altă parte, de respectul și aprecierea fanilor lui Gaziantep și a jurnaliștilor din Turcia.

De altfel, Maxim a fost omul meciului în duelul cu Galatasaray, pasând decisiv de două ori și marcând un gol, în victoria echipei sale cu 3-1. Alexandru Maxim este unul dintre cei mai constanți fotbaliști din campionatul Turciei.

De la transferul lui la Gaziantep, românul a fost titular de drept, are 76 de meciuri numai în Superlig și 33 de goluri marcate, fiind golgheterul echipei în ultimele două sezoane. Acest lucru a fost evidențiat și de publicația amintită.

”Mă uit la costul transferului, la salariul și la performanța lui Maxim la Gaziantep și apoi îi privesc pe tinerii români evaluați la milioane de euro… 

Unde ar fi fost Galatasaray astăzi în ligă și în Cupă dacă l-ar fi luat pe Maxim la startul sezonului în locul compatrioților acestuia, cu mare potențial și cumpărați la prețuri ridicate? Omul ăsta a transformat 18 penalty-uri”, a scris Serkan Korkmaz, pentru sursa citată.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,36 este cota pentru „sub 0,5 goluri în prima repriză” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT