Sporturi

Olimpiu Moruţan, dialog cu Becali: “Nea Gigi, eu mă distrez aici”

07.08.2018 | 16:47
Olimpiu Morutan dialog cu Becali Nea Gigi eu ma distrez aici

Olimpiu Moruţan, dialog cu Becali, după primele meciuri disputat de tânăul mijlocaş pentru FCSB. Fotbalistul venit de la FC Botoşani are parte de un început de sezon foarte bun la vicecampioana României, după ce a reuşit primul gol în tricoul “roş-albaştrilor” în preliminariile Europa League, apoi a punctat din nou, în meciul cu FC Politehnica Iaşi.

Gigi Becali a dezvăluit o discuţie avută cu Moruţan, după prestaţiile foarte bune ale jucătorului, şi a explicat de ce mijlocaşul este atât de în largul său la FCSB:

Olimpiu Moruţan, dialog cu Becali

„Nea Gigi eu mă distrez la FCSB. Am şi eu cu cine să joc. Mie îmi place să dau pase şi driblez”,

i-a transmis Olimpiu Moruţan patronului de la FCSB, care i-a răspuns apoi: „Tu trebuie să dai goluri”.

Gigi Becali are planuri mari cu Olimpiu Moruţan şi a anunţat că are de gând să-l vândă pe urmaşul lui gheorghe Hagi după trei ani petrecuţi la FCSB: “Moruţan este de vânzare peste trei ani. O să-i dublez clauza, 200 de milioane de euro. Dacă i se urcă la cap, la revedere. Declaraţiile pe care le fac eu fac parte dintr-o strategie. Toate meciurile sunt monitorizate. Moruţan a dat golul a la Hagi. Aşa mi-aş fi plăcut să fie Florinel, cuminte, să muncească. Se vede smerenia la Moruţan. El acum trebuie crescut încet, încet, că dacă-l punem titular la toate meciurile şi greşeşte se demoralizează. Are 19 ani, nu poţi să-i spui nimic chiar dacă greşeşte. Dacă vreau să spun acum, el a greşit la meciul cu Dinamo. Dar pe el nu îl critic pentru e copil. Nici Messi nu era aşa. Hagi, la 16-17 ani, ştiţi şi voi ce făcea. Nu ştiu dacă se va mai naşte ca el. Ca joc, ca dribling, da, e ca Hagi. Driblează, e mai dribleor deât Gică, el avea altă construcţie.

Iftime îl avertizează

Gică dădea goluri multe, Moruţan trebui să dea şi el. Am vorbit cu impresarul lui şi a zis: ‘Nea Gigi, şi-a angajat nutriţionist’. A zis: ‘Domne, vrea să facă o oră pe zi în plus, să dea la poartă, să exereseze, pentru că vrea să dea goluri’. Mi-a zis şi el apoi: ‘Nea Gigi, nu sunt bine cu şutul, vreau să trag la poartă’. S-a şcolit singur, e conştient că nu poate să dea gol şi vrea să exerseze lovituri. Şi-a pus nutriţionist şi stă şi după antrenament. Când a venit la Steaua, a mai slăbit 5 kg. Acum, a slăbit, e ascuţit de muncă. În 2-3 ani, la 22 de ani, o să fie adevărat mare, mare”

, a spus patronul vicecampioanei României.

Ce a vorbit Moruţan cu Becali. Pentru că mulţi jucători şi-au pierdut forma odată cu transferul la FCSB, un exemplu concret fiind chiar Cătălin Golofca, Valeriu Iftime are un mesaj pentru fostul jucător al lui Costel Enache: “Sper ca după schimbarea asta de vestiar și de oraș să nu creadă în mintea lui că e mare fotbalist. Îl cheamă doar Moruțan și nu e mare fotbalist. Am vorbit ieri cu el și mi s-a părut foarte echilibrat. Știe că mai are mult de muncit. Am înțeles că a slăbit puțin și asta e foarte bine. Dacă va pune și mușchi, va fi foarte bine. Poate deveni mare fotbalist. A fost un gol extraordinar, numai că el trebuie să facă măcar patru asemenea faze în fiecare meci ca să devină un fotbalist interesant pentru mulți alții. Avem niște bani de obținut dacă Moruțan va face un pas în carieră”, a declarat Valeriu Iftime.

Olimpiu Moruţan, dialog cu Becali. Mijlocaşul în meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu şi FCSB, contând pentru Liga 1 Betano, desfăşurat pe Stadionul Marin Anastsovici din Giurgiu
Olimpiu Moruţan, dialog cu Becali. Mijlocaşul în meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu şi FCSB