Sport

Olimpiu Moruțan a semnat cu Pisa! Împrumut pe un an cu opțiune de cumpărare. Update Exclusiv

Galatasaray Istanbul l-a cedat împrumut pe Olimpiu Moruțan în Serie B, la Pisa, unde va fi coechipier cu ați doi internaționali români. Fotbalistul are o clauză specială în contract.
03.08.2022 | 09:38
Olimpiu Morutan a semnat cu Pisa Imprumut pe un an cu optiune de cumparare Update Exclusiv
Pisa a oficializat transferul lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray Istanbul, așa cum anunțase impresarul Giovanni Becali în exclusivitate pentru FANATIK. Sursă foto: pisasportingclub.com
ADVERTISEMENT
04-08-2022
18:41

Pisa a oficializat împrumutul lui Moruțan

Pisa a oficializat transferul lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray Istanbul, așa cum anunțase impresarul Giovanni Becali în exclusivitate pentru FANATIK.

”Pisa anunță că l-a achiziționat sub formă de împrumut, cu opțiune de cumpărare definitivă, pe Olimpiu Moruțan de la Galatasaray. Jucătorul este deja la dispoziția staff-ului tehnic”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului din Serie B.

Conform site-ului oficial al lui Galatasaray, suma plătită de clubul italian pentru împrumut este de 150.000 de euro, dar transferul definitiv, activat până la data de 31 mai 2023, îi va costa pe cei de la Pisa suma de 5,5 milioane de euro.

Tot pe site-ul grupării din Istanbul se precizează faptul că dacă Moruţan va juca în cel puţin 25 de meciuri, câte 45 de minute şi Pisa va promova în Serie A, se va activa transferul definitiv în schimbul a 5,5 milioane de euro.

03-08-2022
08:14

Giovanni Becali, în exclusivitate pentru FANATIK: „Moruțan semnează cu Pisa!”

Transferul lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray la Pisa este ca și rezolvat. Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru FANATIK de impresarul Giovanni Becali, care a dezvăluit ultimele detalii de la negocieri.

„Cluburile s-au înțeles. Plecăm acum în Italia, Olimpiu va efectua vizita medicală, apoi va semna contractul. Este vorba despre un împrumut pe un an, cu opțiune de cumpărare definitivă”, a declarat Giovanni Becali pentru FANATIK.

Oficialii echipei Galatasaray Istanbul i-au găsit echipă lui Olimpiu Moruțan. Românul va evolua sub formă de împrumut sezonul viitor, la Pisa. Italienii au obligația de a-l cumpăra definitiv dacă vor promova.

Olimpiu Moruțan, la a doua experiență internațională

Achiziționat anul trecut pentru aproximativ 4,1 milioane de euro de la FCSB, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Olimpiu Moruțan nu a dat satisfacție la Galatasaray, iar oficialii clubului au decis să-l împrumute în Italia.

ADVERTISEMENT

Gruparea din Serie B, Pisa, este noua echipă a mijlocașului ofensiv care a bifat 23 de meciuri, 13 ca titular, în precedentul sezon al Superligii Turciei. Mutarea a fost anunțată de FANATIK încă de acum două săptămâni.

Presa din Italia notează că fotbalistul român va efectua, azi, vizita medicală și își va pune semnătura pe contract. Dacă Pisa va promova în Serie A, clubul care l-a achiziționat recent și pe Adrian Rus, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, la care mai evoluează și Marius Marin, are obligația de a-l transfera definitiv pe Moruțan.

ADVERTISEMENT

Nemulțumiți de randamentul pe care Olimpiu Moruțan l-a avut în tricoul echipei Cim-Bom, oficialii ”leilor” au negociat împrumutul jucătorului la mai multe cluburi.

Kasimpasa și Galatasaray au fost aproape de un acord în privința internaționalului român, dar mutarea nu s-a mai concretizat, astfel că fotbalistul a fost redirecționat către Pisa, formație ce s-a luptat pentru promovarea în Serie A și în campionatul trecut.

ADVERTISEMENT

Schimbarea de antrenor nu ia priit lui Olimpiu Moruțan

Olimpiu Moruțan a fost achiziționat de Galatasaray la cererea antrenorului Fatih Terim. Românul a început excelent sezonul precedent, însă rezultatele modeste au dus la demiterea tehnicianului.

Înlăturarea ”Împăratului Terim” și instalarea lui Domenec Torrent a coincis cu decăderea ”tricolorului”. Moruțan a fost exilat în tribune, iar presa din Turcia l-a catalagoat ca fiind ”un transfer ratat”.

ADVERTISEMENT

Pentru a avea mai multe oportunități să joace, Galatasaray a încercat să-l împrumute la o echipă din Turcia, unde putea fi montitorizat în continuare de noul staff al ”leilor”.

34 de meciuri a bifat Olimpiu Moruțan, în toate competițiile, în tricoul lui Galatasaray. A marcat 3 goluri și a oferit 5 pase decisive

3,5 milioane de euro este cota lui Olimpiu Moruțan, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT