Fotbal intern

Olimpiu Moruțan, magistral în derby-ul FCSB – CFR Cluj! Notele după derby-ul de pe Arena Națională

19.03.2021 | 23:01
Olimpiu Morutan magistral in derbyul FCSB  CFR Cluj Notele dupa derbyul de pe Arena Nationala
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut instrucție pe Arena Națională împotriva celor de la CFR Cluj, scor 3-0. Olimpiu Moruțan a strălucit în acest meci, iar roș-albaștrii au reușit unul dintre cele mai bune jocuri din actuala stagiune. 

De cealaltă parte, CFR Cluj a suferit pe tot parcursul meciului și lucrurile au mers din rău în mai rău pentru campioană. Giedrius Arlauskis a fost eliminat în prima repriză după un fault la Octavian Popescu, iar după 0-0 la pauză, ardelenii au cedat în partea secundă.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, omul meciului! Notele FANATIK după FCSB – CFR Cluj

FCSB-ul a fost ca un tăvălug pe tot parcursul meciului. Fundașii celor de la CFR Cluj nu au făcut față combinațiilor rapide ale roș-albaștrilor și au fost depășiți în majoritatea situațiilor. În plus, Chipciu și Camora au greșit copilărește la primele două goluri ale confruntării. S-a încheiat 3-0, fără drept de apel.

Notele FANATIK pentru cele două echipe: 

FCSB: 

Andrei Vlad – 7 – Nu a avut mult de muncă în acest meci, însă a fost foarte sigur pe puținele mingi pe care le-a avut.

ADVERTISEMENT

Vali Crețu  – 6 – A ținut bine banda dreaptă a defensivei. Nu a avut probleme în primele 45 de minute, cât a evoluat.

Andrei Miron – 7 – A controlat foarte bine atacurile adverse. CFR Cluj nu s-a apropiat de poarta lui Vlad

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea – 7 – Defensiv, impecabil. A urcat la fazele fixe și a pus presiune pe apărarea CFR-ului.

Ovidiu Popescu – 8 – Din ce în ce mai bun. A dat o pasă excelentă care a dus la eliminarea lui Arlauskis. Pe lângă faza defensivă a avut reușite și în atac.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan – 9 – Foarte activ. Unul dintre cele mai bune meciuri făcute de mijlocașul FCSB-ului. Și-a încununat evoluția excelentă cu un gol marcat în minutul 78.

Adrian Șut – 8 – Sigur la centrul terenului. A măturat tot. Nu s-a ferit să intre în dueluri cu mai experimetații săi adversari și a fost ca o plasă de recuperat mingea la mijloc.

Darius Olaru – 8 – I-a furat mingea lui Chipciu și înscrie cu un șut superb. Risipă mare de efort, foarte inteligent în joc. Unul dintre cei mai buni oameni ai meciului.

Octavian Popescu – 7 – A ieșit la rampă în minutul 41 când a scăpat singur cu Arlauskis, a fost faultat și a scos cartonașul roșu. A intrat în combinații cu colegii săi, activ pe atac.

Florin Tănase – 8 – Nu a fost atât de incisiv în prima parte, însă a fost foarte inspirat cu câteva pase luminate. În repriza secundă a profitat de gafa în lanț a ardelenilor și a marcat golul doi dintre Vinicius și Burcă. Evoluție matură, de căpitan.

Florinel Coman – 7 – A ratat cea mai mare ocazie din prima repriză. Singur cu Arlauskis, a tras în portar. Chiar dacă a contribuit la acțiunile de atac ale colegilor săi, nu a reușit să marcheze. Iar lipsa golului pune presiune pe fotbalist.

Au intrat pe parcurs: 

Ionuț Panțîru (min. 46) – 7 – Și-a făcut treaba. Nu a ieșit în evidență în mod deosebit, însă și-a făcut bine treaba.

Răzvan Oaidă (min. 84) – A avut puțin timp la dispoziție să se remarce.

Ionuț Vînă (min. 90+1) – A intrat în prelungiri când rezultatul era deja stabilit

Andrei Istrate (min. 90+1) – A intrat în prelungiri, nu a avut timp nici să atingă mingea

CFR Cluj: 

Giedrius Arlauskis – 4 – Paradă foarte bună la șutul lui Moruțan din minutul 6. Providențial la ratarea lui Coman din minutul 31. Eliminat în minutul 41 după un fault din postură de ultim apărător pe Octavian Popescu.

Mateo Susic – 4 – La fel ca și colegii săi din defensivă, foarte ezitant. A fost depășit în dese rânduri în prima repriză.

Paulo Vinicius – 4 – Modest. A greșit flagrant la golul doi, alături de Burcă și Camora. I-a permis lui Tănase să înscrie din poziție imposibilă.

Andrei Burcă – 4 – O evoluție slabă pentru fundașul central al CFR-ului. Depășit în dese rânduri de jocul rapid al adversarilor.

Mario Camora – 4 – A greșit la golul doi al celor de la FCSB. I-a dat pasa direct lui Olaru. Slab, în nota echipei.

Cătălin Itu – 5 – A fost schimbat după cartonașul roșu încasat de Arlauskis. Nu s-a remarcat prea mult în joc.

Mihai Bordeianu – 4 – A fost depășit clar de Moruțan la centrul terenului. Mijlocul FCSB-ului a venit ca un tăvălug în acest meci.

Ciprian Deac – 5 – A făcut risipă de efort, dar cam atât. Neinspirat din punct de vedere ofensiv, dar unul dintre puținii oameni care au încercat ceva.

Alexandru Chipciu – 4 – Gafă uriașă la începutul părții secunde. A scăpat o minge în careu și Olaru nu a iertat. Nu s-a remarcat cu nimic pe fază ofensivă.

Nicolae Carnat – 5 – A scăpat pe contraatac în minutul 40, însă a șutat slab pe lângă poartă. Cel mai activ om de atac al CFR-ului.

Alexandru Păun – 4 – Invizibil. A jucat 53 de minute, însă nu a reușit să pună în pericol în niciun moment poarta adversă

Au intrat pe parcurs: 

Sandomierski (min. 44) – 5 –  A respins șutul lui Coman din lovitură liberă. A încasat trei goluri, însă nu a avut ce face la reușitele adversarilor.

Rúnar Már Sigurjónsson (min. 53) – 6 – Unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj. A avut câteva pase interesante și se poate dovedi un jucător util lui Iordănescu

Cristi Manea (min. 79) – Au avut puțin timp la dispoziție în joc.

Mihai Gîdea (min. 79) – A intrat pe final când lucrurile erau clare.

Michael Perreira (min. 79) – Nu a apucat să aibă nicio fază de joc.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,25 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT