Sport

Olimpiu Moruțan nu revine în Liga 1! Clubul care ar vrea să-l transfere pe fotbalistul de la Galatasaray

Olimpiu Moruțan ar putea să plece de la Galatasaray, la vară. Însă, revenirea sa în Casa Pariurilor Liga 1 este puțin probabilă, deoarece un club din Emiratele Arabe Unite și-ar fi manisfestat interesul pentru acesta.
04.04.2022 | 16:27
Olimpiu Morutan nu revine in Liga 1 Clubul care ar vrea sal transfere pe fotbalistul de la Galatasaray
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan (22 de ani) a fost transferat de Galatasaray, în vara anului trecut, de la FCSB, pentru 4,10 milioane de euro. Acesta mai are contract până în 2026 cu formația turcă.

Clubul care îl dorește pe Olimpiu Moruțan

Potrivit Eurosport, Olimpiu Moruțan nu va reveni în Casa Paiurilor Liga 1, din cauza salariul lunar de 40.000 de euro pe care îl are la Galatasaray. Însă, tânărul fotbalist român ar fi dorit în Emiratele Arabe Unite de clubul Al-Ain.

ADVERTISEMENT

Al-Ain este lider în prima ligă din Emiratele Arabe Unite, cu 46 de puncte obținute după 19 partide, iar salariul pe care Moruțan îl are la Galatasaray nu ar reprezenta un impediment.

Valeriu Iftime a dezvăluit motivul pentru care Olimpiu Moruțan a eșuat la Galatasaray

Recent, Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre motivele pentru care Olimpiu Moruțan nu a reușit să se impună la Gatasaray.

ADVERTISEMENT

„E o chestiune complicată. Nu e o discuție doar despre Moruțan, ci despre toți fotbaliștii români, care joacă în afară și care nu performează. Noi suferim mult la educație.

Problema e că ei au fost învățați de mici cu mulți bani, cu comoditate. Eu când spuneam acum două luni să nu-l mai lăudați atât pe Moruțan de parcă a făcut nu știu ce… copilul își pierde mințile. Și-ar fi pierdut mințile oricine ar fi fost în poziția lui.

ADVERTISEMENT

Are niște bani, i se pare că e bine… starea de confort niciodată nu produce. Iar el este într-o stare de confort, pentru că, să ai 22 de ani și 20.000 de euro, casă… Păcat, e un talent deosebit, dar l-am stricat noi. L-am stricat eu, l-a strica Becali… toți, cei care am pus mâna pe el, l-am stricat, din moment ce omul acesta nu a ajuns fotbalist.

A intrat în hora asta româneasacă: «fotbalistul mare», «extraordinar», «cel mai bun», «talent». Toți jucătorii români talentați se pulverizează, din cauza educației. Iar toți, cei care suntem în fotbal, suntem vinovați! De la Burleanu și până la cel din divizia a treia.

ADVERTISEMENT

Faptul că fotbalul românesc nu performează… e o vină pe care o purtăm toți. Toți arătăm cu degetul, ca în politică, ca în viață, ca peste tot. Dacă îți merge prost în famailie, nu-i vinovat vecinul, ești vinovat tu. Dacă fotbalul merge prost, suntem vinovați toți din fotbal”, a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate, pentru FANATIK.

  • 4,3 milioane de euro este cota lui Olimpiu Moruțan, conform transfermarkt.com
  • 3 goluri și 5 pase decisive a dat Olimpiu Moruțan în 31 de partide bifate pentru Galatasaray
ADVERTISEMENT