Fotbal intern

Olimpiu Moruțan nu s-a ridicat la pretențiile FRF: ”L-au controlat tot timpul”

25.03.2021 | 00:56
Olimpiu Morutan nu sa ridicat la pretentiile FRF Lau controlat tot timpul
ADVERTISEMENT

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a explicat de ce nu a strălucit mijlocașul Olimpiu Moruțan în meciul România U21 – Olanda U21 1-1, primul de la turneul final al Campionatului European.

”Tricolorii” au scos un punct după o execuție fantastică a lui Andrei Ciobanu din lovitură liberă de la 22 de metri.

ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat jocul echipei lui Adrian Mutu și pe lângă marcatorul golului a mai fost remarcat mijlocașul Darius Olaru.

Directorul tehnic al FRF, nemulțumit de prestația lui Olimpiu Moruțan

”N-a fost cea mai bună seară a lui Moruţan, dar este un punct forte al echipei noastre. Ei ne-au studiat bine şi ştiind că Moruţan e periculos, l-au controlat tot timpul”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță despre prestația lui Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

”Au pus om la el, dublat tot timpul ca să nu beneficieze de calităţile excelente pe care le are. Ne gândim doar la victorie cu Ungaria, iar aceşti jucători de creaţie, de fantezie, sunt foarte importanţi”, a mai spus Stoichiță la Telekom Sport.

”Nu e important ce am analizat eu, ci să le acordăm încredere acestor băieţi. Putem mai mult decât în seara asta. Am fost timoraţi în prima repriză, dar încet, încet, Mutu a pus la punct lucrurile, probabil în vestiar, la pauză”, a continuat oficialul federal.

ADVERTISEMENT

Stoichiță îl laudă pe Mutu

”Scopul este să dăm jucători la echipa naţională, dar iată că putem mai mult şi fără cei care au ajuns la naţionala mare şi poate ar fi fost titulari acum. Mutu a procedat foarte inteligent, pentru că i-a obligat să atace doar din zona laterală.

Au fost periculoşi la fazele fixe, dar Mutu a sesizat bine şi l-a tras pe Ganea să apere zona. Avem un portar foarte bun, fundaşi centrali care au joc aerian foarte bun, nici nu ştiu dacă au avut ocazii de gol în a doua repriză”, a încheiat Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Germania şi-a respectat statutul şi a învins fără emoţii Ungaria, scor 3-0. Este un rezultat care ar trebui să îi ajute pe “tricolori”, care vor înfrunta Ungaria în etapa a doua de la Campionatul European de tineret. În calculele pentru calificare, trei puncte contra maghiarilor sunt absolut obligatorii.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,34 este cota pentru „1x prima repriză” la meciul Ungaria U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT