Sport

Olimpiu Moruțan, performanță de top în Europa! Cum i-a depășit pe Jadon Sancho sau Marcus Rashford

FCSB a ratat un nou titlu în Liga 1, dar Olimpiu Moruțan a avut cel mai bun sezon al carierei. Internaționalul român este cel mai bun pasator U23 din Europa.
05.06.2021 | 14:12
Olimpiu Morutan performanta de top in Europa Cum ia depasit pe Jadon Sancho sau Marcus Rashford
ADVERTISEMENT

Conform unui top realizat de Federația Română de Fotbal, mijlocașul roș-albaștrilor este peste Jadon Sancho sau Marcus Rashford într-un clasament al celor mai buni furnizori de pase decisive.

Statistica FRF se referă la jucători sub 23 de ani. Chiar și așa fotbalistul clujean a surclasat vedete din Bundesliga sau Premier League.

ADVERTISEMENT

Cifrele care confirmă valoarea lui Olimpiu Moruțan

În sezonul recent încheiat Olimpiu Moruțan a evoluat pentru FCSB, numai în Liga 1, în 36 de partide, a înscris opt goluri și a pasat decisiv de 15 ori.

Sursa citată menționează că dintre jucătorii U23 din Europa, Moruțan (22 de ani) stă cel mai bine la acest capitol. Românul este urmat în top de David Hrncar (23 de ani), de la Zlate Moravce.

ADVERTISEMENT

Acesta a furnizat 13 assist-uri pentru ocupanta locului 5 în ultima ediție a campionatului Slovaciei.

Pozițiile a treia și a patra sunt împărțite de Jadon Sancho (21 de ani), de la Borussia Dortmund, și Moussa Diaby (21 de ani), de la Bayer Leverkusen, ambii cu câte 12 assist-uri în campionat.

ADVERTISEMENT

Vedeta din Premier League, Marcus Rashford (23 de ani), ocupă doar poziția a 5-a, cu 11 pase decisive pentru vicecampioana din Premier League și finalista UEFA Europa League, Manchester United.

E cel mai curtat fotbalist din Liga 1

Olimpiu Moruțan este unul dintre cei mai atractivi jucători din Liga 1. Fotbalistul a impresionat încă înainte să fie achiziționat de FCSB, în 2019.

ADVERTISEMENT

După interesul unor echipe din Bundesliga, Serie A și Zona Golfului, internaționalul de tineret este vizat de un transfer și în La Liga.

După ce s-a scris că jucătorul cotat la 2,8 milioane de euro ar fi pe radarul lui Inter Milano, și Valencia pare interesată de serviciile celui mai bun pasator U23 din Europa.

Și despre interesul lui Bayer Leverkusen și Hoffenheim, din Bundesliga, s-a scris intens în ultima perioadă însă, în acest moment nu există nicio ofertă concretă pe biroul lui Gigi Becali care nu vrea să se despartă de jucător pentru mai puțin de 20 de milioane de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT