Sport

Alex Cicâldău, gol superb în Beşiktaş – Galatasaray 2-1! Moruţan a jucat 64 de minute. Video

Galatasaray, cu Alex Cicâldău şi Olimpiu Moruţan din primul minut, a pierdut derby-ul cu Beşiktaş, scor 1-2.
25.10.2021 | 22:00
Alex Cicaldau gol superb in Besiktas  Galatasaray 21 Morutan a jucat 64 de minute Video
ADVERTISEMENT

Galatasaray – Beșiktaș Istanbul este unul dintre cele opt super derby-uri din acest weekend și care poate fi urmărit luni, 25 octombrie de la ora 20:00 pe Look Sport 2.

Olimpiu Moruțan are Turcia la picioare după pasa de gol extraordinară din meciul Lokomotiv Moscova – Galatasaray și este anunțat deja titular în derby-ul cu Beșiktaș.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan este văzut de presa din Turcia drept jucătorul-cheie al lui Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș

Jurnaliștii turci de la Fanatik anunță că Moruțan va fi titular cu Beșiktaș și va fi unul dintre oamenii care vor decide rezultatul final al partidei.

Alături de Kerem Akturkoglu, Moruțan a fost cel mai bun jucător al celor de la Galatasaray în meciul din Europa League cu Lokomotiv Moscova, în meciul câștigat în deplasare cu scorul de 1-0 în condițiile în care a jucat doar 19 minute.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la Opta, fotbalistul român a devenit primul jucător de la Galatasaray care oferă un assist într-o partidă internațională în care intră pe final de meci după Nordin Amrabat, care pasa decisiv într-o partidă cu Real Madrid din 2013.

Galatasaray – Beșiktaș Istanbul este un derby de tradiție în campionatul Turciei iar partida este cu atât mai importantă pentru „Cim-Bom” ținând cont de situația în clasament.

ADVERTISEMENT

Galatasaray – Beșiktaș Istanbul, meci de șase puncte pentru echipa lui Fatih Terim

Echipa lui Olimpiu Moruțan e obligată să câștige în meciul cu Beșiktaș. Galata se află doar pe locul șapte în Superliga Turciei cu 17 puncte, la șapte puncte distanță de liderul Trabzonspor.

De cealaltă parte, Beșiktaș se află pe locul cinci însă la egalitate de puncte cu Galatasaray și alte două echipe: Konyaspor și Alanyaspor.

ADVERTISEMENT

Beșiktaș vine după o înfrângere în deplasare în etapa a 9-a cu Basaksehir, în timp ce echipa antrenată de Fatih Terim a câștigat cu 1-0 în fața lui Konyaspor.

Olimpiu Moruțan, din ce în ce mai apreciat la Galatasaray:

Olimpiu Moruțan l-a încântat pe Fatih Terim la meciul din Europa League însă așteaptă ca mijlocașul ofensiv să își mențină nivelul: „Nu i-am permis adversarei să joace. Moruțan, Kerem și întreaga echipă au dat tot ce au mai bun încă de la începutul sezonului. Sunt fericit că am înscris un gol care reflectă fotbalul pe care dorim să-l jucăm”.

Moruțan a fost lăudat și de fanii lui Galatasaray, chiar dacă la început transferul său a fost privit destul de sceptic: „Doar Moruțan putea să dea pasa aceea exact ca unchiul lui Hagi, promitem să avem grijă de tine, copile”/ „Olimpiu Morutan, Messi al Carpaților”/ „A schimbat jocul de când a intrat. Moruțan este idolul meu!” / „Cele două schimbări au schimbat meciul, Moruțan și Kerem”, au fost câteva dintre mesajele suporterilor lui Galata.

Olimpiu Moruțan a fost lăudat și de alți oficiali ai clubului precum Reșit Omer Kukner, membru al Consiliului de Administrație al Galatei. Acesta a publicat pe twitter următorul mesaj: „După Felipe, avem în sfârșit un jucător care driblează, Moruțan. Câți jucători din lume pot juca atât în interior, cât și în bandă cu o asemenea ușurință?”.

ADVERTISEMENT