Sport

Cine l-a salvat pe Olimpiu Moruţan de la împrumutul la o altă echipă: „Galatasaray luase decizia”

Olimpiu Moruțan rămâne la Galatasaray datorită fanilor grupării Cim Bom Bom. Clubul a vrut să îl împrumute pe mijlocașul român, dar suporterii n-au dorit acest lucru.
02.02.2022 | 13:45
Cine la salvat pe Olimpiu Morutan de la imprumutul la o alta echipa Galatasaray luase decizia
Olimpiu Moruțan, la Galatasaray. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Galatasaray traversează una dintre cele mai proaste perioade din istorie. După 23 de etape disputate în SuperLig, vicecampioana Turciei este pe locul 15, cu 27 de puncte, la trei lungimi distanță de zona retrogradării.

Rezultatele proaste au dus și la demiterea „Împăratului” Fatih Terim, antrenor care i-a dorit la echipă pe internaționalii români Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Acest cumul de factori îi afectează pe cei doi mijlocași, în special pe Moruțan, care a fost la un pas să plece în această iarnă de pe Nef Stadium.

Fanii lui Galatasaray l-au salvat de împrumut pe Olimpiu Moruțan

Cotat de transfermarkt.com la 5 milioane de euro, Olimpiu Moruțan mai are contract cu Galatasaray până în vara lui 2026, dar turcii au vrut să îl dea împrumut în această perioadă de mercato.

ADVERTISEMENT

Metin Karabaş, jurnalist la cotidianul turcesc Fanatik, a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate că mutarea nu s-a mai produs din cauza fanilor Galatei, care îl vor în continuare la echipă pe Moruțan.

„Dacă nu ar fi reacționat fanii, Galatasaray era hotărâtă să îl împrumute la altă echipă pe Olimpiu Moruțan”, a dezvăluit Metin Karabaș.

ADVERTISEMENT

Una dintre echipele care l-au dorit sub formă de împrumut pe Olimpiu Moruțan în această perioadă de transferuri a fost Yeni Malatyaspor, formație pregătită de Marius Șumudică.

Malatyaspor stă mult mai rău în clasament decât Galatasaray. Este „lanterna roșie” din SuperLig, cu 16 puncte, zece mai puține decât Giresunspor, prima echipă de deasupra „nisipurilor mișcătoare”.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Olimpiu Moruțan a îmbrăcat de 26 de ori tricoul Galatei, interval în care a reușit să înscrie trei goluri și să ofere patru pase decisive.

Galatasaray l-a readus pe Bafetimbi Gomis

Vicecampioana Turciei nu s-a descotorosit în această iarnă de Olimpiu Moruțan, dar face un transfer tare. Galata îl readuce la Istanbul pe atacantul francez Bafetimbi Gomis (36 de ani).

Gomis, care tocmai și-a încheiat socotelile cu saudiții de la Al-Hilal, pentru care a evoluat în ultimii patru ani, se întoarce astfel la Galatasaray, formație unde a mai jucat în sezonul 2017-2018.

Francezul a îmbrăcat de 42 de ori tricoul Galatei, pentru care a marcat 32 de goluri și a dat șase assist-uri, și a semnat cu echipa antrenată de Domenec Torrent un contract valabil până în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT