Sport

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, desființați de presa din Turcia: „10 milioane de regrete”

Presa din Turcia îi critică pe internaționalii Olimpiu Moruțan (22 de ani) și Alexandru Cicâldău (24 de ani), din cauza evoluțiilor nesatisfăcătoare de la Galatasaray.
18.02.2022 | 17:21
Olimpiu Morutan si Alexandru Cicaldau desfiintati de presa din Turcia 10 milioane de regrete
Presa din Turcia îi critică pe internaționalii Olimpiu Moruțan (22 de ani) și Alexandru Cicâldău (24 de ani), din cauza evoluțiilor nesatisfăcătoare de la Galatasaray
ADVERTISEMENT

În vara lui 2021, Olimpiu Moruțan a fost transerat de Galatasaray, pentru 4.1 milioane de euro, de la FCSB.

Tot în vara anului trecut, turcii de la Galatasaray au plătit 6.5 milioane de euro Universității Craiova, pentru transferul lui Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, desființați de presa din Turcia

Jurnaliștii de la Karar scot în evidență faptul că Moruțan și Cicâldău au evoluții dezamăgitoare în tricoul lui Galatasaray, care a plătit peste zece milioane de euro pentru cei doi români.

Titlul articolului publicat de jurnaliștii turci este unul sugestiv: „10 milioane de regrete în Cimbom”.

ADVERTISEMENT

„Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, pe care Galatasaray i-a adus cu speranța de a investi în viitorul clubului, au dezamăgit prin evoluțiile lor.

Cele două vedete, pe care s-au plătit 10,6 milioane de euro, au contribuit cu doar un gol și un assist în ultimele 7 meciuri.

ADVERTISEMENT

Sunt departe de așteptări. Treptat, s-au îndepărtat de jocul eficient pe care l-au avut după ce au ajuns la Galatasaray. Cicâldău a costat 6,5 milioane de euro, fără bonusuri și comisioanele agenților, iar Moruțan 4,1 milioane.

Cicâldău a înscris un singur gol în ultimele 7 meciuri, iar Moruțan, care nici măcar nu mai prinde primul «11», a oferit doar un assist în ultimele 10 meciuri”, au scris jurnaliștii turci.

ADVERTISEMENT

În tricoul lui Galatasaray, Cicâldău a dat cinci goluri și a oferit două pase decisive, în 29 de partide. De cealaltă parte, Moruțan a trimis de trei ori mingea în poartă și a oferit cinci assisturi, în același număr de meciuri ca Cicâldău.

În prezent, Galatasaray se află pe locul 13 din prima ligă turcă, cu 29 de puncte obținute după 25 de meciuri jucate.

  • 5 milioane de euro este cota lui Olimpiu Moruțan, conform transfermarkt.com
  • 9 milioane de euro este cota lui Alexandru Cicâldău
ADVERTISEMENT