ADVERTISEMENT
News

Olivia Steer, acuzată de antisemitism. Aceasta s-a întrebat pe Facebook dacă ”evreii gazaţi la Auschwitz aveau comorbidităţi”

Olivia Steer este acuzată de antisemitism după un nou mesaj controversat postat în mediul online.
Autor: Adrian Baciu | 17.06.2021 | 19:28
Olivia Steer, acuzată de antisemitism. Aceasta s-a întrebat pe Facebook dacă ”evreii gazaţi la Auschwitz aveau comorbidităţi”
Olivia Steer, acuzată de antisemitism după un mesaj pe Facebook legat de ”evreii gazați la Auschwitz”. Sursa foto: Facebook

Olivia Steer, una dintre cele mai cunoscute voci antivaccin din România, este din nou în centrul unor controverse.

ADVERTISEMENT

Olivia Steer, acuzată de antisemitism după un mesaj pe Facebook legat de ”evreii gazați la Auschwitz”

Aceasta este acuzată de antisemitism de către Institutul Wiesel, după ce a postat pe Facebook întrebarea ”Evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități?”

”De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România”, este mesajul postat pe contul de Facebook al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel.

ADVERTISEMENT

Postarea, care tăguiește CNCD, este însoțită de o captură a mesajului Oliviei Steer: ”Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”.

Ulterior, tot pe pagina sa de socializare, Olivia Steer a postat un mesaj ironic față de poziția celor de la Institutul Elie Wiesel.

ADVERTISEMENT


”Știți bancul cu baba, care aude la televizor rețeta de cozonac, în care se pune jumătate de kilogram de făină de grîu, și exclamă apoi deznădăjduită: “Auzi, maică, ce zice ăștia: iar nu se face grîu’, anu’ ăsta!!!”?!? E, așa și cu Institul Elie Wiesel…, a scris aceasta.

Olivia Steer, împotriva restricțiilor SARS-CoV-2 și a vaccinului anti-Covid

Olivia Steer a fost încă de la începutul pandemiei o contestatară a regulilor luate împotriva răspândirii Covid-19, a tratamentelor și, ulterior, și contra vaccinării.

ADVERTISEMENT

În noiembrie 2020, când vaccinul încă nu apăruse pe plan mondial, Olivia Steer era îngrozită de zvonurile conform cărora așa cum am fost toți obligați să purtăm mască, chiar și în aer liber, ar putea exista legi pentru vaccinarea obligatorie pentru a ne proteja de noul coronavirus.

Soția lui Andi Moisescu a postat atunci un mesaj în care se arăta încântată de forța celor care au protestat față de vaccinarea obligatorie în unele țări din lume.

ADVERTISEMENT

”Un proiect de lege, care ar fi dat puterea guvernului sa aresteze antivaccinistii și sa injecteze, cu forța, întreaga populație din Danemarca cu noile vaccinuri împotriva Covid-19, a fost abandonat, după 9 zile de proteste publice”, a scris Olivia Steer.

La acea vreme, Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, a catalogat declaraţiile Oliviei Steer, drept poveşti şi conspiraţii, ”o fabulaţie, un delir”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!