Fotbal international

Olivier Giroud, egalul lui Thierry Henry în topul golgheterilor Franţei, după dubla cu Australia! România, pe lista victimelor atacantului. Video

Olivier Giroud l-a egalat pe Thierry Henry în topul golgheterilor Franţei, după dubla cu Australia. Atacantul francez a ajuns la 51 de goluri pentru naţională.
22.11.2022 | 23:34
Olivier Giroud egalul lui Thierry Henry in topul golgheterilor Frantei dupa dubla cu Australia Romania pe lista victimelor atacantului Video
Olivier Giroud l-a egalat pe Thierry Henry în topul golgheterilor naţionalei Franţei
ADVERTISEMENT

Franţa, campioana en-titre, şi-a respectat statutul şi a început cu dreptul aventura la Campiontul Mondial 2022. Cu ceva emoţii în startul partidei, după ce Craig Goodwin deschisese scorul, “cocoşii galicii” s-au impus, scor 4-1, prin golurile marcate de Adrien Rabiot, Kylian Mbappe şi Olivier Giroud, autor al unei duble.

Olivier Giroud, egalul lui Thierry Henry în topul golgheterilor Franţei. Dubla cu Australia l-a dus la cota 51 de goluri

Accidentarea lui Karim Benzema, proaspăt câştigător al Balonului de Aur, i-a deschis porţile spre primul “11” al Franţei lui Olivier Giroud. Atacantul de 36 de ani a ieşit rapid în evidenţă, încă de la primul meci al francezilor de la Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

Primul gol a venit la scorul de 1-1, când Adrien Rabiot, cel care egalase, i-a pasat ideal, iar Olivier Giroud a avut de îndeplinit o formalitate şi a împins mingea în poartă. După pauză, în minutul 72, jucătorul lui AC Milan a fost găsit perfect de Kylian Mbappe şi l-a învins a doua oară pe Mathew Ryan.

Cu dubla din meciul cu Australia, Olivier Giroud a ajuns la 51 de goluri pentru naţionala Franţei şi l-a egalat pe Thierry Henry. Dintre jucătorii încă în actvitate, Antoine Griezmann se află la 9 reuşite de cei doi, în timp ce Karim Benzema e la borna 37 de goluri.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari şanse să-i întreacă pe Olivier Giroud şi Thierry Henry le are Kylian Mbappe. Vedeta lui PSG are 29 de goluri în 60 de meciuri şi va împlini 24 de ani pe 20 decembrie.

Cum a marcat Olivier Giroud cele 51 de goluri

  • 28 de goluri în meciuri amicale
  • 6 goluri în preliminariile pentru Campionatele Mondiale
  • 6 goluri în preliminariile pentru Campionatele Europene
  • 5 goluri în Liga Naţiunilor
  • 3 goluri la Campionatele Europene
  • 3 goluri la Campionatele Mondiale
ADVERTISEMENT

România, pe lista echipelor împotriva cărora Olivier Giroud a marcat pentru naţionala Franţei

Olivier Giroud a debutat, pe 11 noiembrie 2011, în naţionala Franţei, când a prins 31 de minute într-un amical cu SUA. La a treia selecţie în naţională, pe 29 februarie 2012, atacantul marca primul său gol, în victoria cu Germania, scor 2-1.

Următoarea victimă a fost tot una cu nume important. Pe 16 octombrie 2012, Olivier Giroud a intrat pe finalul meciului cu Spania, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, şi a înscris golul unei remize, scor 1-1, în al patrulea minut de prelungiri.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial, Olivier Giroud şi-a deschis cont la ediţia din 2014, când a marcat 1 gol în Franţa – Elveţia 5-2. A urmat o perioadă de absenţă de la naţională, în finalul acelui an, după o accidentare, însă a revenit în forţă în 2015, cu 4 goluri în amicalele francezilor.

Următorul gol la un turneu final a venit la EURO 2016, când Olivier Giroud a deschis scorul în Franţa – România 2-1. Reuşita a fost una controversată, după ce atacantul francez l-a lovit jenat pe Ciprian Tătăruşanu, actualul său coleg de la AC Milan, atunci când a înscris. “Portarul nu are nicio șansă să prindă mingea, pentru că Giroud îl lovește cu cotul peste mână”, spunea Oliver Kahn, după meciul din 2016.

Olivier Giroud, fără gol la ultimele două turnee finale

Olivier Giroud a fost titular în meciurile Franţei de la Campionatul Mondial din 2018, excepţia fiind primul meci de la acel turneu, tot cu Australia. În cele şapte partide din drumul spre titlul mondial, atacantul nu a marcat niciun gol, însă a oferit 2 pase decisive.

La EURO 2020, Olivier Giroud a fost rezervă şi a bifat prezenţa în două meciuri. În remiza cu Ungaria, scor 1-1, din grupe a prins 14 minute, în timp ce în optimile de finală, când Elveţia a eliminat Franţa după loviturile de departajare, a bifat 26 de minute.

În 2022, până la dubla cu Australia de la Campionatul Mondial din Qatar, Olivier Giroud a marcat câte un gol în victoriile cu Coasta de Fildeş (2-1, amical), cu Africa de Sud (5-0, amical) şi cu Austria (2-0, Liga Naţiunilor).

ADVERTISEMENT
Tags: