Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Un star s-a retras oficial de la naționala Franței după ce a ratat finala EURO 2024. Discurs emoționant de despărțire al lui Didier Deschamps

Cel mai bun marcator de la naționala Franței s-a retras oficial după înfrângerea cu Spania (1-2) și eliminarea în semifinalele EURO 2024. Deschamps a avut un discurs emoționant.
10.07.2024 | 12:39
Un star sa retras oficial de la nationala Frantei dupa ce a ratat finala EURO 2024 Discurs emotionant de despartire al lui Didier Deschamps
Olivier Giroud s-a retras de la naționala Franței, după finalul parcursului la EURO 2024. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Olivier Giroud s-a retras oficial din naționala Franței, odată ce parcursul naționalei „Cocoșului Galic” la EURO 2024 s-a încheiat. Ultimul meci al atacantului în tricoul Franței a fost înfrângerea cu Spania, scor 1-2, în semifinalele EURO 2024 la Munchen.

Olivier Giroud s-a retras oficial de la naționala Franței după ce a ratat finala EURO 2024

Olivier Giroud a anunțat încă dinaintea startului EURO 2024 că se va retrage din naționala Franței la finalul competiției. Aflat la ultimul turneu final din carieră, atacantul în vârstă de 37 de ani a evoluat 12 minute în meciul de tristă amintire cu Spania din semifinale.

ADVERTISEMENT

Liber de contract după despărțirea de AC Milan, Olivier Giroud își va continua cariera doar la nivel de club și urmează să semneze cu Los Angeles FC în Major League Soccer. Fostul atacant de la Arsenal sau Chelsea este cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței.

Cotat în prezent la 3 milioane de euro, Giroud a reușit să înscrie 57 de goluri în 137 de meciuri în tricoul „cocoșilor galici”. Olivier Giroud a debutat la naționala Franței pe 11 noiembrie 2011, sub comanda fostului selecționer Laurent Blanc.

ADVERTISEMENT

Discurs emoționant de despărțire al lui Didier Deschamps

Olivier Giroud a debutat târziu la naționala Franței, la vârsta de 25 de ani, 1 lună si 12 zile. Atacantul în vârstă de 37 de ani și-a petrecut aproape întreaga carieră la naționala „Cocoșului Galic” sub comanda selecționerului Didier Deschamps. Antrenorul a recunoscut că Olivier Giroud s-a retras cu o dezamăgire de la națională, după eșecul cu Spania din careul de ași.

„Giroud este dezamăgit, la fel ca toți ceilalți jucători. Olivier a fost cu noi de la începutul mandatului meu, era ultimul rămas. A fost la meciul cu Uruguay, de la Le Havre, din 2012. 

ADVERTISEMENT

A avut și el perioade dificile, când nu era foarte eficient, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să devenim campioni mondiali. În timp a devenit cel mai bun marcator al nostru. Giroud este un exemplu de longevitate, seriozitate și profesionalism.

A jucat puțin la acest Campionat European și ar fi fost bine dacă și-ar fi încheiat cariera la echipa națională cu o finală, duminică. Vreau să îl felicit și să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut”, a declarat Didier Deschamps, conform foot-national.com.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele 57 de goluri, Olivier Giroud a reușit și 15 pase decisive la naționala Franței. În 2018, Giroud a devenit campion mondial cu trupa din Hexagon, după triumful de la turneul final mondial din Rusia.

ADVERTISEMENT
1,60 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Spania să câștige EURO 2024”