Sport

„Fantoma” Oltchimului bântuie Sala Traian. SCM Râmnicu Vâlcea caută să scrie o nouă pagină de istorie

12.03.2019 | 20:03
Fantoma Oltchimului bantuie Sala Traian SCM Ramnicu Valcea cauta sa scrie o noua pagina de istorie

SCM Râmnicu Vâlcea caută să obțină a treia victorie în acest sezon împotriva celor de la CSM București. Fosta campioană a Europei are mari probleme de efectiv, se află într-o formă sportivă slabă, cu o înfrângere dureroasă la Krim Ljubljana și un egal acasă cu Thuringer și vor juca în deplasare, la Sala Traian, împotriva revelației Ligii Florilor. Handbalistele antrenate de Florentin Pera sunt neînvinse în acest sezon, iar SCM Râmnicu Vâlcea va avea parte de o sală plină la derby-ul împotriva „Tigroaicelor”.

SCM Râmnicu Vâlcea, continuatoarea fără palmares a Oltchimului

Cele două victorii semnate de Râmnicu Vâlcea în fața celor de la CSM București au retrezit dragostea pentru handbalul feminin în oraș. Vâlcenii uitaseră gustul marilor meciuri după desființarea Oltchimului. Ultimul mare meci a fost în semifinalele Ligii Campionilor, când vâlcencele au întâlnit Gyor în semifinalele Ligii Campionilor și au pierdut calificarea în finală la un singur gol. În locul finalistei Champions League din 2009 a apărut în Sala Traian o nouă echipă.

SCM Râmnicu Vâlcea a avut mai mulți ani în care s-au zbătut să nu retrogradeze. Treptat însă formația care a moștenit locul din prima ligă a Oltchimului, dar nu și palmaresul formației, a crescut pas cu pas. Locul 10 în 2014, locul 9 în 2015, locul 8 în 2016, locul 7 în 2017 și locul 4 în 2018. De asemenea, vâlcenele au jucat anul trecut finala Cupei României, prilej cu care au primit dreptul să joace în SuperCupa României. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat în toamnă primul trofeu din istorie, după ce a trecut de CSM București cu scorul de 33-31 după patru reprize de prelungiri!

Oltchim Râmnicu Vâlcea a jucat finala Ligii Campionilor în sezonul 2008/2009

SCM Râmnicu Vâlcea, continuatoarea sub altă formă a Oltchimului

Chiar dacă emulația în jurul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea a fost destul de mare zille acestea, echipa nu este, cel puțin în acte, continuatoarea lui Oltchim. Acest lucru nu se poate vedea însă și în Sala din Râmnicu Vâlcea, acolo unde încă mai tronează amintirile fostei echipe. Astfel, pe la intrarea oficialilor pe pereți se pot vedea tablouri cu echipele care au câștigat titluri sau au jucat în fazele avansate ale Champions League.

În schimb, la intrarea fanilor există un panou cu toate loturile și toate echipele Oltchimului care au câștigat trofee de-a lungul timpului. Interesant este că ultimele două părți ale panoului erau goale, cumva așteptând să fie completate cu un nou trofeu, de ce nu chiar unul din partea trupei lui Florin Pera. GALERIE FOTO

Panou cu palmaresul Oltchimului

Partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se joacă miercuri, 12 martie, de la ora 21:00. Meciul va fi transmis de televiziunea națională.