Sport

Oltencele, debut cu dreptul in Cupa EHF: 18-12 cu Nykoping. Cu cine joacă SCM Craiova în grupa D. Programul complet

05.01.2019 | 20:49
Oltencele debut cu dreptul in Cupa EHF 1812 cu Nykoping Cu cine joaca SCM Craiova in grupa D Programul complet

SCM Craiova, deținătoarea trofeului, a debutat cu dreptul în acest sezon al Cupei EHF, obținând o victorie la scor pe teren propriu cu Nykoping. scor 18-12

Apărările ambelor echipe au fost la înălțime în acest sezon. Prima repriză a produs numai 15 goluri, iar Craiova a intrat în avantaj la cabine, scor 9-6. Repriza secundă s-a disputat în aceeași notă, cu puține reușite pe tabela de marcaj, iar în final a fost 18-12 pentru SCM.

Oltencele, debut cu dreptul in Cupa EHF

Dacă în Cupa EHF continuă să domine, SCM Craiova joacă neașteptat de slab în Liga Florilor. După nouă etape, oltencele au bifat cinci victorii și patru înfrângeri, fiind foarte departe în clasament de Râmnicu Vâlcea și CSM București.

Cu cine joacă SCM Craiova în grupa D. Programul complet

Cu cine joacă SCM Craiova în grupa D. Programul complet
Cu cine joacă SCM Craiova în grupa D. Programul complet

Pe 12 ianuarie, SCM Craiova are meci în deplasare cu Bera Bera, echipă din Spania. Apoi, pe 18 ianuarie, SCM joacă din nou pe teren propriu cu cel mai puternic adversar din grupa D, croatele de la Podravka. Oltencele nu vor scăpa de Podravka nici pe finalul lunii ianuarie, atunci când vor evolua în deplasare. Craiova încheie această grupă în prima parte din luna februarie, când le va întâlni în deplasare pe Nykoping și acasă pe Bera Bera.

  • 12 ianuarie: Bera Bera (D)
  • 18 ianuarie: Podravka (A)
  • 26 ianuarie: Podravka (D)
  • 3 februarie: Nykoping (D)
  • 10 februarie: Bera Bera (A)

Primele două clasate din fiecare grupă vor accede în faza sferurilor de finală.

SCM Craiova este deținătoarea trofeului, după ce a învins-o în finala din sezonul precedent pe Vipers Kristiansand. După o înfrângere la patru goluri diferență în Norvegia, scor 22-26, oltencele au cucerit trofeul în propria sală, ajutate fiind și de un public călduros. Craiova se impunea atunci cu 30-25.

Interesant este că niciuna dintre adversarele SCM-ului din acest an nu a evoluat în Cupa EHF în precedenta stagiune.