Sport

Oltenii au cale liberă spre turul 3 în Conference League. Adversar din Albania sau Muntenegru pentru U Craiova în turul 2 preliminar

Universitatea Craiova și-a aflat posibilul adversar din turul 2 preliminar al Conference League și e favorită la calificarea în turul 3
16.06.2021 | 16:53
Oltenii au cale libera spre turul 3 in Conference League Adversar din Albania sau Muntenegru pentru U Craiova in turul 2 preliminar
ADVERTISEMENT

Învingătoarea dintre FK Laci (Albania) și FK Podgorica (Muntenegru) va fi adversara Universității Craiova în turul 2 preliminar al nou înființatei Conference League.

Indiferent de cine va câștiga dubla din primul tur preliminar, oltenii sunt favoriți la calificarea în turul următor. Elvir Koljic și Alexandru Cicâldău valorează mai mult decât cele două cluburi la un loc.

ADVERTISEMENT

Cine sunt potențialele oponente ale universității Craiova

Cap de serie la tragerea la sorți de miercuri, de la Nyon, Universitatea Craiova va întâlni un adversar, aparent, facil în al doilea tur preliminar din Conference League.

Cu prima șansă în disputa dintre Laci și FK Podgorica pornesc ultimii. Muntenegrenii au de partea lor experiența internațională net superioară albanezilor.

ADVERTISEMENT

Înființată în 1925, FK Podgorica a evoluat în campionatul fostei Iugoslavii, deci și doar din acest punct de vedere este echipa cu prima șansă în dubla din primul tur.

Norocul muntenegrenilor ar putea să aibă ca punct terminus tocmai întâlnirea din turul 2 preliminar. Chiar dacă este gruparea din Muntenegru cea mai activă în cupele europene e greu de crezut că ar putea produce vreo surpriză în disputele cu Universitatea, în cazul în care Podgorica va trece de Laci.

ADVERTISEMENT

Formația din Albania este un nume necunoscut pentru români, dar și pentru fanii fotbalului de pe Bătrânul Continent. FK Laci este un club relativ tânăr, înființat în 1960, care are doar trei trofee în palmares, și acestea de dată recentă: Cupa și Supercupa Albaniei, cucerite în 2013 și 2015.

Nici FK Laci, nici FK Podgorica nu valorează cât Cicâldău

Un alt amănunt definitoriu în disputa dintre Universitatea Craiova și viitoarea oponentă din turul 2 preliminar al Conference League este valoarea scăzută a loturilor celor două echipe, potențiale adversare.

ADVERTISEMENT

Albanezii stau ceva mai bine la acest capitol. Conform transfermarkt, valoarea totală a lotului celor de la FK Laci se ridică la 4.750.000 de euro, cu 1.750.000 mai puțin decât valorează cel mai bine cotat fotbalist al ”juveților”, Alexandru Cicâldău.

Și mai prost, la acest capitol, stă FK Podgorica care are o valoare totală de piață a lotului de numai 3.250.000 de euro. Practic cei mai bine cotați fotbaliști din lotul lui Marinos Ouzounidis, Alexandru Cicâldău (6,5 milioane de euro) și Elvir Koljic (1,7 milioane), ar reprezenta un veritabil tezaur național în Albania sau Muntenegru.

Meciurile din turul 2 preliminar al UEFA Conference League vor avea loc pe 22 și 29 iulie. În sezonul trecut din Europa League, Universitatea Craiova a fost eliminată de Locomotiv Tbilisi, considerată și ea outsider în fața oltenilor.


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT