Sport

Gigi Becali e iubit în Oltenia! Patronul FCSB, pictat pe peretele Mănăstirii Maglavit alături de Petrache Lupu. Foto exclusiv

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, apare pictat într-o biserică din județul Dolj. FANATIK îți prezintă imagini exclusive și povestea din spatele operei.
08.08.2021 | 12:14
Gigi Becali e iubit in Oltenia Patronul FCSB pictat pe peretele Manastirii Maglavit alaturi de Petrache Lupu Foto exclusiv
Gigi Becali, pictat într-o mănăstire din județul Dolj. Care este povestea. Foto exclusiv
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este recunoscut pentru faptele de caritate pe care le face. Patronul FCSB-ului a ajutat la ridicarea mai multor biserici și apare pictat în interiorul mai multor lăcașe de cult. FANATIK îți prezintă câteva imagini exclusive din județul Dolj, de la Mănăstirea Maglavit.

Tot FANATIK a arătat în exclusivitate și imagini cu strada care îi poartă numele. Vorbim tot despre o comună în județul Dolj, comuna Rast. Primarul a oferit câteva declarații pentru publicația noastră și a spus că-l așteaptă pe Gigi Becali să vadă ce s-a ales de zona respectivă.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali este pictat în Mănăstirea Maglavit din județul Dolj. Patronul FCSB-ului, considerat unul dintre ctitori

Locuitorii din județul Dolj, deși majoritatea sunt fani ai Universității Craiova, au un sentiment aparte pentru Gigi Becali, mai ales că acesta a făcut mai multe fapte de caritate în decursul anilor în această zonă.

FANATIK îți prezintă situația din comuna Maglavit, acolo unde Becali a ajutat la renovarea unei mănăstiri, donând o adevărată avere. În 2006, patronul echipei care se numea Steaua în acea vreme a anunțat că dacă „roș-albaștrii” trec de Betis Sevilla în Cupa UEFA, el va ajuta la ridicarea unei mănăstiri și s-a ținut de cuvânt.

ADVERTISEMENT

În localitatea Maglavit se afla deja o biserică, cea în care se spune că ciobanul Petrache Lupu l-a văzut pe Dumnezeu, arătându-i calea cea dreaptă. Lăcașul de cult se afla într-o stare deplorabilă, iar Becali a cheltuit foarte mulți bani pentru renovarea acestuia. Ba, mai mult, mănăstirea a fost îmbrăcată în aur la dorința lui Gigi Becali. A vizitat locul cu pricina cu elicopterul în acei ani.

GIGI BECALI MĂNĂSTIRE
Pictura din Mănăstirea Maglavit, județul Dolj

Chipul latifundiarului din Pipera a fost inițial pe un întreg perete, la fel cum era și cel al lui Petrache Lupu. Pe parcurs, situația s-a schimbat, picturile au fost îndepărtate, iar acum FANATIK îți arată imagini exclusive din locul în care Gigi Becali a cheltuit aproximativ un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Petrache Lupu, ciobanul care este pictat alături de Gigi Becali în Mănăstirea de la Maglavit, județul Dolj. Este considerat sfânt de către locuitorii zonei

Petrache Lupu a trăit între 1907 și 1994 și a devenit foarte cunoscut în anii ’30, atunci când a pretins că a avut mai multe viziuni divine. A avut mai multe probleme medicale, fiind surd și gângav. Se spune că aproximativ două milioane de persoane au venit în pelerinaj la Mănăstirea din Maglavit, județul Dolj.

Petrache Lupu ajunsese să propovăduiască în fața a sute de oameni și este considerat sfânt de locuitorii din zonă. Conform zvonurilor, Lupu a vindecat mai mulți bolnavi, a stat de vorbă cu Dumnezeu, dar a avut și adevărate profeții. A murit în 1994 și a fost deshumat în 2009. Osemintele sale au fost puse într-o raclă, iar locul de veci se află chiar în curtea Mănăstirii din localitatea Maglavit.

ADVERTISEMENT
mănăstire maglavit
Așa arată Mănăstirea renovată de Gigi Becali

Picturile cu Petrache Lupu și Gigi Becali se găsesc în interiorul clădirii și există persoane care vin special să vadă aceste opere de artă. Patronul FCSB-ului a spus de mai multe ori că ar vrea să se retragă la mănăstire, iar ultima declarație care face apel la credință a fost pentru FANATIK.

Becali a vorbit despre transferul lui Andrei Burlacu de la Universitatea Craiova: „De Burlacu îmi place pentru că este un băiat foarte cuminte. Merge și la biserică, cântă în corul bisericii, am auzit numai lucruri bune despre el.

Lui îi fac contract doar pe un an, apoi prelungim cu încă unul, iar dacă-și face treaba atunci îi fac pe încă trei ani. Nu mă mai păcălesc cu niciun jucător să-i fac contract direct pe cinci ani”, a declarat Becali pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 2,30 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT