Sport

Oltenii l-au luat la țintă pe Istvan Kovacs după înfrângerea de la Cluj: „Azi trebuia să câștige o singură echipă!” / „Măcel! A dat drumul la artileria grea”

Jucătorii lui FC U Craiova l-au criticat extrem de dur pe arbitrul Istvan Kovacs după înfrângerea suferită în fața lui CFR Cluj în barajul pentru Conference League.
02.06.2023 | 00:59
Oltenii lau luat la tinta pe Istvan Kovacs dupa infrangerea de la Cluj Azi trebuia sa castige o singura echipa  Macel A dat drumul la artileria grea
Arbitrul central Istvan Kovacs acorda un cartonas rosu in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si FC U Craiova, barajul din cadrul Superligii Superbet pentru UEFA Conference League, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, joi 1 iunie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a pierdut dramatic, scor 0-1, meciul din deplasare cu CFR Cluj și a ratat calificarea în ediția viitoare a cupelor europene. Singurul gol al partidei a fost marcat de Kolinger în prima repriză de prelungiri, în minutul 98, cu o lovitură superbă de cap după o centrare a lui Petrila.

Vlad Achim, discurs dur la adresa lui Istvan Kovacs după CFR Cluj – FC U Craiova 1-0: „Măcel! A scos artileria grea!”

Chiar dacă evolua în deplasare și era echipa care venea din play-out, FC U Craiova a jucat de la egal la egal împotriva fostei campioane a României. Formația lui Nicolo Napoli nu s-a dat bătută niciun moment, a pus reale probleme clujenilor, însă a fost răpusă în cele din urmă de arbitrul Istvan Kovacs, care a prins o seară absolut mizerabilă.

ADVERTISEMENT

Primul moment crucial al meciului s-a petrecut în minutul 68, când i-a arătat absolut gratuit cel de-al doilea cartonaș galben lui Bauza și a rupt echilibrul din teren. Apoi, în finalul primei reprize de prelungiri, a „ratat” faultul de roșu al lui Huyghebaert, fiind salvat doar de intervenția lui Cătălin Popa din camera VAR, care i-a cerut să revadă faza pe monitor.

Circul a continuat apoi cu a treia eliminare din tabăra oltenilor, cel trimis la cabine fiind Dan Vasilică, secundul lui Nicolo Napoli, care a protestat că nu s-a lăsat un avantaj echipei craiovene. A fost momentul în care tehnicianul italian a avut intenția să scoată echipa de pe teren, meciul s-a întrerupt două minute, dar s-a reluat apoi după ce spiritele s-au calmat.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, la finalul jocului, oltenii au izbucnit și l-au luat la țintă pe centralul partidei. Acuzele au curs la foc continuu, iar Vlad Achim a sugerat că Istvan Kovacs a făcut totul pentru a o opri pe FC U Craiova din drumul spre Europa.

„A început cum ne aşteptam, faulturi încontinuu pentru ei. Cornere nu voia să dea decât când dădeau ei mingea în cornere. Când a văzut că nu poate să ne oprească, a dat drumul la artileria grea. Roşu, faulturi. Totul numai pe invers cu scopul ştiu doar de dânsul. Pe Ganea l-a oprit când scăpa spre gol.

ADVERTISEMENT

Bineînţeles, nu îl uităm nici pe domnul Chivulete. În seara asta a fost măcel, nu am avut nicio şansă. Atâtea faulturi aiurea acordate. A încercat cu chestii mici, şi când a văzut că nu se poate a trecut la lucruri mari. Era destul de târziu şi trebuia să ne oprească prin orice fel”, a declarat Vlad Achim la flash-interviurile de după meciul CFR Cluj – FC U Craiova.

Nici George Ganea nu-l iartă pe Istvan Kovacs: „Azi trebuia să câștige o singură echipă!”

În ton cu Vlad Achim a fost și colegul său George Ganea. Atacantul oltenilor nu l-a menajat nici el pe Kovacs, pe care l-a acuzat că a făcut totul pentru ca CFR Cluj să se califice în cupele europene.

ADVERTISEMENT

„Azi trebuia să câștige o echipă, nu e nimic de ascuns. Îi atingeam, fault! Pe noi ne atingea, nu ne dădea nimic! E greu să te bați cu CFR când alți oameni doresc să meargă ei în cupele europene și noi nu. 

Azi trebuia să câștige doar o echipă, asta era CFR. Dacă stăm să analizăm situația și ne gândim că e doar al doilea an de Liga 1, putem spune că a fost un sezon ok. Dar știți ce ambiții au oamenii de aici, suntem foarte supărați”, a spus și George Ganea la terminarea partidei.

ADVERTISEMENT