Fotbal intern

Oltenii sărbătoresc 70 de ani de Ştiinţa! Peluza Nord, show nocturn la stadionul “Ion Oblemenco”. Foto

05.09.2018 | 10:15
Oltenii sarbatoresc 70 de ani de Stiinta Peluza Nord show nocturn la stadionul Ion Oblemenco Foto

Oltenii sărbătoresc 70 de ani de Ştiinţa! Miercuri, 5 septembrie 2018, U Craiova serbează ziua în care a jucat primul meci oficial. În acea perioadă, gruparea din Bănie purta numele de “UNSR Craiova”, iar partida a avut loc la Filiaşi. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!

După ce pe 5 septembrie 1948 a jucat primul meci oficial, formaţia Universitatea Craiova a evoluat, iar în 1964 a promovat în prima ligă. Oltenii au avut neovie de un deceniu pentru a cuceri primul titlu de campioană. La începutul anilor ’80 s-a născut Craiova Maxima, echipă care a jucat un sfert de finală a Cupei Campionilor Europeni şi a devenit prima formaţie din România care a evoluat în semifinalele unei cupe europene.

Oltenii sărbătoresc 70 de ani de Ştiinţa

Din 1948 până în 2018, Universitatea Craiova a adunat 4 titluri de campioană şi a cucerit 7 Cupe ale României. Nicolae Oțeleanu, Cernăianu, Oțet, Țarălungă, Ștefănescu, Oblemenco, Lung, Negrilă, Tilihoi, Crișan, Cămătaru, Beldeanu, Donose, Cârțu, Cămătaru, Geolgău, Balaci şi Ungureanu se află pe lista jucătorilor care au făcut istorie pentru gruparea din Bănie.

U Craiova a postat o imagine pe pagina de Facebook cu ocazia zilei de 5 septembrie
Mesajul postat de U Craiova pe pagina oficială de Facebook

Mai mult, ultraşii din “Peluza Nord Craiova” au serbat la stadionul “Ion Oblemenco”. Aceştia şi-au făcut prezenţa la stadionul din Bănie imediat după ora 00.00, au aprins torţe şi au făcut spectacol pentru a-şi arăta iubirea faţă de echipa care evoluează în Liga 1 Betano. “A erupt “Vulcanul de pe Oblemenco” cu ocazia aniversării “Ştiinţa70″. Peluza Nord Craiova, la înălţime aseară”, apare pe pagina de facebook a oltenilor.

Provocare pentru fanii Ştiinţei

Oficialii echipei Universitatea Craiova au lansat şi o provocare pentru fanii care iubesc echipa pregătită de Devis Mangia. Oltenii trebuie să umple oraşul în alb-albastru, iar apoi să pună imaginile pe pagina de Facebook a formaţiei din Liga 1 Betano. Aceştia vor fi premiaţi de către Universitatea Craiova. Fanii care vor avea cele mai votate fotografii vor primi un produs aniversar similar “Ştiinţa70” de la magazinul mobil.

CITEŞTE ŞI:

“Vă mândriţi cu stema şi culorile Universităţii? Atunci haideţi să le scoatem la fereastră! Astăzi, 5 septembrie 2018, serbăm fix 70 de ani de la primul meci disputat de Universitatea Craiova (pe atunci UNSR Craiova). Se întâmpla pe 5 septembrie 1948, la Filiaşi. 

Vă propunem ca astăzi să facem un exerciţiu simplu: toată Craiova şi toată Oltenia să lege la fereastră, să scoată pe balcon sau la poartă, un steag, un fular, o eşarfă sau măcar un fanion alb-albastru. Împodobiţi-vă casa, maşina, căţelul, locul unde lucraţi, împodobiţi-vă pe voi înşivă chiar, cu culorile şi însemnele noastre dragi. Transformaţi şi vizual Craiova în ceea ce ştim cu toţii că este deja: un oraş care trăieşte, visează şi simte alb-albastru.

După ce aţi pus steagurile, eşarfele sau fanioanele Ştiinţei sus, la locul lor, undeva unde să fie văzute de toată lumeam faceţi o poză pe care să o postaţi în secţiunea “Comentarii. Suporterii ale căror fotografii obţin cele mai multe like-uri vor primi un produs aniversar similar “Ştiinţa70” de la magazinul mobil. 

IMPORTANT: vom premia cele mai apreciate 10 fotografii. Concursul este valabil până miercuri, 5 septembrie 2018, ora 23.59, iar like-urile vor fi luate în considerare doar până la ora respectivă”, este mesajul postat de pagina de Facebook a formaţiei CS U Craiova.