Sport

Oltenii, scandalizați de condițiile de acces la finala Cupei României: ”Este lipsă de respect”

17.05.2021 | 23:05
Oltenii scandalizati de conditiile de acces la finala Cupei Romaniei Este lipsa de respect
ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat că finala Cupei României va fi primul meci cu spectatori, dar fanii olteni sunt scandalizați de condițiile de acces.

O parte din  măsurile restrictive au fost ridicate din weekend, dar suporterii nu au primit încă acceptul să se întoarcă pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a oferit noi detalii despre revenirea spectatorilor în tribune și spune că Guvenul a permis doar meciurile test.

Fanii olteni, atac la adresa autorităților în privința accesului la finala Cupei României

În aceste condiții, prima partidă cu suporteri va fi finala Cupei României, dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, care se va disputa sâmbătă, 22 mai, pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, dar fanii olteni sunt nemulțumiți de condițiile de acces la partidă.

ADVERTISEMENT

”Simțindu-se neputincioși în a lămuri suporterii despre condițiile de acces cu atât de puțin până la meci publicăm acest comunicat care este cu siguranță în asentimentul majorității fanilor Științei și nu numai”, se arată într-un comunicat al Peluzei Nord Cariova.

”Considerăm tergiversarea publicării condițiilor de acces la finala Cupei o dovadă în plus de lipsă de respect față de suporteri. De parcă nu ajungea că am fost mereu singura categorie socială ignorată în toate momentele de relaxare și a trebuit să vedem cum accesul era liber în cluburi, mall-uri și alte spații închise aglomerate, în timp ce stadioanele, deși în aer liber, au rămas închise”, notează fanii olteni.

ADVERTISEMENT

Suporterii acuză o prefăcătorie

”De asemenea, zvonul că s-ar putea ca biletele să se vândă preferențial (miercuri, joi – vaccin, vineri – pcr, sâmbătă – test rapid) între cele 3 categorii de suporteri anunțate ca fiind acceptate, urmând ca aceia care optează pentru test rapid să afle de abia în ziua meciului dacă pot obține sau nu un bilet, denotă o totală lipsă de interes pentru publicul general.

Aceaste condiții făcând organizarea unei deplasări aproape imposibilă. Și, repetăm o lipsă de respect. Sperăm să ne înșelăm și așteptăm din minut în minut un anunț serios din partea factorilor decidenți, MS/MTS și FRF.

ADVERTISEMENT

Altfel ajungem să credem că această finală ‘cu spectatori’ nu este decât praf aruncat în ochii opiniei publice pentru a justifica organizarea meciurilor de la Euro cu spectatori austrieci, mecedoneni și ucraineni, în timp ce stadioanele rămân închise pentru competițiile interne”, mai scriu suporterii pe pagina de Facebook.

Fanii Craiovei vor face oricum deplasarea la Ploiești

”Pare că Guvernul folosește acest meci, la care până acum doar mimează că își dorește public, ca argument pentru a se apăra de viitoarele plângeri care sigur o să vină la CNCD.

Din păcate pentru cei care cred că aceste greutăți o să ne oprească să ajungem la meci, noi o să organizăm oricum deplasarea la Ploiești respectând una dintre cele 3 condiții impuse. Depinde doar de ei dacă o să vedem meciul pe stadion sau cine știe pe unde prin oraș”, se încheie mesajul fanilor.

Olteni acces finala Cupei României

Ultimul meci la care suporterii au avut acces pe stadion a fost Rapid – CSM Reșița, din etapa cu numărul 24 din Liga 2. Acesta a avut loc pe 8 martie 2020, chiar înainte ca țara noastră să intre în stare de urgență.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,45 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: