Un singur român din lotul Universității Craiova nu este și oltean, după transferul lui Alex Crețu în Arabia Saudită. Sorin Cârțu a observat acest detaliu la gruparea din Bănie și a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre oltenizarea lui Costel Gâlcă.
La Universitatea Craiova s-a pus mereu accentul pe importanța fotbaliștilor din regiunea istorică a Olteniei. Publicul din Cetatea Băniei își dorește să vadă mulți jucători din zonă jucând pe stadionul „Ion Oblemenco”, așa cum se întâmpla și în perioada de glorie a fotbalului craiovean.
În plus, gruparea din Bănie a avut rezultate remarcabile când în cadrul echipei se aflau mulți jucători cu origini oltenești. Costel Gâlcă și oficialii „alb-albaștrilor” au ținut cont de acest detaliu și au format un lot cu mulți olteni.
Universitatea Craiova are în lot 14 fotbaliști români, iar numai unul dintre ei nu este oltean. Este vorba despre David Lazar, portar născut în Oradea și transferat de la Astra Giurgiu în 2021 pentru 200.000 de euro.
Sorin Cârțu a observat acest detaliu din lotul Universității Craiova. Fostul președinte al „alb-albaștrilor” este de părere că și originea oltenească a fotbaliștilor a influențat într-un mod pozitiv acest start de sezon excelent.
„E bună această oltenizarea. Poate și situația asta poate să fie influențată de originea jucătorului, poate gândește altcumva pentru Universitatea Craiova. Craiova Maxima, dar și generația din 1991 a avut mulți olteni.
Oltenii sunt mai orgolioși, trăiesc într-un anumit fel diferența dintre victorie și înfrângere”, a spus Sorin Cârțu în exclusivitate pentru FANATIK.
Silviu Lung Jr. s-a transferat în această vară la Universitatea Craiova, revenind acasă de la Poli Iași. Portarul român s-a născut în Cetatea Băniei, fiind fiul legendarului Silviu Lung, semifinalist al Cupei UEFA cu Craiova Maxima și finalist al Ligii Campionilor cu Steaua București.
Concurentul său pe post, Laurențiu Popescu este născut tot în Oltenia, mai exact în orașul Filiași. Și în defensiva „alb-albaștrilor” se regăsesc olteni precum Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova fiind originar din Crâmpoia, județul Olt.
Tot în județul Olt, dar în Corabia, respectiv Slatina s-au născut și Vladimir Screciu și Mihai Căpățină. În Cetatea Băniei s-au născut și nume precum Alex Mitriță, Fane Baiaram, Ștefan Bană, David Barbu și Florin Gașpar.
Și județul Gorj are un reprezentant în lotul Universității Craiova. Marian Danciu s-a născut în Târgu Cărbunești, un oraș care se află la 90 de kilometri de Craiova și 25 de kilometri de Târgu Jiu.
Și Andrei Ivan este considerat oltean de către Sorin Cârțu, deși este născut la Moreni, județul Dâmbovița. Atacantul a crescut la Centrul de Copii și Juniori al Universității Craiova: „Și Andrei Ivan poate să fie considerat oltean, este de la 15 ani pe aici”.
Sorin Cârțu are încredere în potențialul Universității Craiova. Fostul președinte din Bănie spune că elevii lui Costel Gâlcă pot termina fără înfrângere acest tur de campionat: „Vine un meci greu, e bine să se gândească la o invincibilitate care poate să dureze măcar până la partida cu FCSB din ultima etapă.
Am trecut de niște deplasări puternice, am ieșit chiar super din ele. Putem să facem același lucru și în deplasările următoare. Putem să ne gândim la invincibilitate până la sfârșitul turului fără niciun fel de problemă”.