Fotbal intern

Oltenii, disperaţi! Scrisoare către Ponta: “ABUZURI”

FC Universitatea Craiova s-a săturat de abuzurile la care a fost supusă în ultimele luni şi a apelat la un gest extrem. Astfel, clubul patronat de Adrian Mititelu a adresat o scrisoare deschisă...
28.02.2014 | 09:34
Oltenii disperati Scrisoare catre Ponta ABUZURI

FC Universitatea Craiova s-a săturat de abuzurile la care a fost supusă în ultimele luni şi a apelat la un gest extrem. Astfel, clubul patronat de Adrian Mititelu a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, cerîndu-i acestuia să se implice cît mai rapid pentru a rezolva situaţia “Ştiinţei”.

Scrisoare deschisă

Către:     Dl Victor-Viorel Ponta,

Preşedinte al Partidului Social Democrat

Prim-ministru al Guvernului României

Stimate domn,

Clubul de fotbal Universitatea Craiova traversează momente extrem de grele care au început în vara lui 2011, atunci cînd FRF, prin Mircea Sandu şi Compania, au hotărît în mod abuziv excluderea din competiţia sportivă a uneia dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România.

Acestă decizie este o premieră mondială, iar în România are un precedent în anul 1947, atunci cînd liderul comunist Ana Pauker a dispus desfiinţarea celebrei echipe FC Carmen Bucureşti, patronată de cunoscutul industriaş român Ionel Mociorniţă.

În urma acestor abuzuri începînd cu august 2011 clubul a deschis mai multe acţiuni civile şi penale cu scopul de a-şi apăra drepturile. Deşi am obţinut nenumeroase victorii în instanţă, iar în paralel Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe Sandu Mircea şi ceilalţi inculpaţi, clubul a reintrat în competiţia fotbalistică abia în anul 2013 în condiţii materiale extrem de deficitare, deoarece nici pînă în prezent efectele catastrofale ale deciziei de excludere nu au fost reparate nici măcar în parte.

În perioada de referinţă 2011-2013, reprezentanţi de frunte ai PSD Dolj au militat în mod frecvent în favoarea cauzei clubului. Majoritatea luării lor de poziţii şi în declaraţiile ale acestora au condamnat, extrem de dur, acţiunile nesăbuite ale lui Sandu Mircea şi compania.

În anul 2012, în programul electoral al partidului dvs. din Dolj, în perioada alegerilor locale, candidatul PSD la fotoliul de primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a promis sprijin nemijlocit clubului de fotbal Universitatea Craiova şi a susţinut vehement cauza echipei de fotbal Universitatea Craiova, reuşind astfel să-şi atragă votul a numeroşi simpatizanţi ai clubului de fotbal.

La scurt timp după cîştigarea mandatului de primar, Lia Olguţa Vasilescu, şi-a încălcat cuvîntul şi promisiunile din campania electorală şi a declanşat o sarabandă de abuzuri la adresa clubului de fotbal Universitatea Craiova, cu scopul clar de a-l distruge.

Mai mult, împreună cu Sandu Mircea, în mod ilegal şi abuziv, au înfiinţat un club paralel, cu un nume asemănător care, în mod odios, îşi asumă istoria şi continuitatea clubului Universitatea Craiova, călcînd în picioare legea, dar şi cele mai elementare norme de conduită şi fair-play.

Pentru a-şi duce la îndeplinire planul ilegal Lia Olguţa Vasilescu a izgonit clubul de fotbal Universitatea Craiova de pe stadionul pe care îl ocupă din anul 1967, acolo unde în anii 2007-2009 clubul a investit peste două milioane de euro în construirea terenurilor de antrenament şi modernizarea parţială a stadionului Ion Oblemenco.

Astfel, clubul de fotbal titular a fost izgonit de pe baza pe care o foloseşte de 47 de ani şi a fost introdus în loc o persoană juridică înfiinţată în mod ilegal care se foloseşte abuziv de investiţiile clubului nostru.

În toată această perioadă din iulie 2013 clubul de fotbal Universitatea Craiova a fost nevoit să-şi desfăşoare partidele în localităţi precum Roşiori, Severin, să se antreneze pe terenuri improprii, deşi clubul dispune de propriile terenuri de antrenament în incinta Complexului Ion Oblemenco dar pe care nu poate să le folosească din cauza abuzului reprezentantului dumneavoastră în teritoriu.

Nu ştim dacă sînteţi la curent domnule Prim-ministru, dar cu ocazia meciului dintre Universitatea Craiova şi echipa abuzivă, înfiinţată ilegal de reprezentantul dumneavoastră în teritoriu în complicitate cu Mircea Sandu, au asistat circa 20.000 de suporteri. Culmea, clubul care îşi are casa de o viaţă pe Ion Oblemenco, din cauza acestor demersuri ilegale, a fost nevoit să participe din postura de echipă oaspete, creîndu-se un precedent extrem de urât.

Vreau să ştiti, domnule Prim ministru, că 99,9% din suporterii aflaţi la acel meci au taxat în mod extrem de vehement această echipă creată abuziv.

Deşi odată cu acest meci s-a confirmat realitatea şi anume că oamenii nu agrează în nici un chip clona de la Bucureşti, Lia Olguţa Vasilescu şi toţi cei implicaţi au continuat cu sarabanda abuzurilor la adresa clubului de fotbal Universitatea Craiova cu intenţia clară de a-l distruge, mergînd pe premisa că numai prin distrugerea Universităţii Craiova pot să impună acest proiect odios adus de la Bucureşti.

Domnule Prim-ministru, de circa opt luni de zile, clubul de fotbal Universitatea Craiova este supus unei prigoane ce i-ar face invidioşi pînă şi pe staliniştii din anii ’50.

Pe lîngă faptul că am fost izgoniţi de pe Stadionul Ion Oblemenco, reprezentantul dvs. în Dolj, prin influenţa şi autoritatea politică pe care o are, ne-a impus un embargo şi în celelate localităţi ale Olteniei. Nu mai putem să folosim nici măcar maidanele din apropierea oraşului Craiova. Toate aceste aspecte sînt reale şi arhicunoscute. Acesta este adevărul: sub administraţia PSD se întîmplă lucruri şi fapte care nu au nimic în comun cu democraţia şi cu drumul ţării noastre în Uniunea Europeană.

De-a lungul acestei perioade, am tot sperat că o să vă autosesizaţi şi o să faceţi ceva, însă, din păcate, constatăm cu tristeţe că nu aveţi nici ochi şi nici urechi pentru ceea ce se întâmplă la Craiova. Ceea ce este de neacceptat pentru un politician tînăr ca dvs. ca să ignore dreptul nostru minim la libertate şi la libera asociere, dar mai cu seamă desfăşurarea unei activităţi prevăzute în actul consitutiv al societăţii.

Vrem să ştim, domnule Prim-ministru, dacă sînteţi la curent sau nu cu această dramă a Universităţii Craiova, dacă vă pasă în vreun fel şi, mai ales, dacă acţiunile reprezentanţilor dvs. la Craiova le considerati legitime.

Trebuie să ştiţi domnule Prim-ministru că în spatele acestei suferinţe sunt sute de mii de oameni care asteaptă o reacţie din partea dumneavoastră.

Domnule Prim-ministru, în dubla dvs. calitate de primul om al partidului de guvernământ, dar, mai ales, ca prim-ministru al României, aveţi datoria sacră să apăraţi drepturile şi libertăţile persoanelor din această ţară, chiar dacă, prin apărarea drepturilor persoanelor, sînt afectate interesele obscure ale unor apropiaţi de-ai dvs, în speţă Lia Olguţa Vasilescu.

Aţi cîştigat puterea în România promiţînd oamenilor foarte multe lucruri. Noi nu vă cerem nimic, de fapt, decît să respectaţi legea şi drepturile noastre constituţionale, dar şi dorinţa a sute de mii de oameni să-şi exprime simpatia pentru o echipă de fotbal. Ei vor Universitatea Craiova a lor, nu o echipă hibrid, făcută într-o noapte la Bucureşti.

Domnule Prim-ministru, lipsa dvs. de implicare în acest caz de la Craiova, care a devenit deja unul de interes naţional, dă apă la moară tuturor zvonurilor răutăcioase cu privire la un anumit “curent” venit de la Bucureşti, dar şi la influenţa pe care ar avea-o Sandu Mircea, inclusiv la persoana dvs. Aşa că este corect şi demn să nu ne neglijaţi şi să ne răspundeţi într-un fel sau altul pentru a clarifica această situaţie.

Vă informăm ca în acest moment, astăzi cînd redactăm această scrisoare, cu cîteva zile înainte de începerea campionatului, sîntem în imposibilitatea desfăşurării activităţii, din cauza faptului că nu avem unde să ne antrenăm şi unde să evoluăm, deşi deţinem în mod legal dreptul de a folosi arena «Ion Oblemenco». Reprezentantul dumneavoastră în teritoriu, Lia Olguţa Vasilescu, aflată sub beţia puterii, se comportă precum un dictator din anii ‘50.

V-am scris aceste rînduri în speranţa că în ceasul al 12-lea veţi avea timp să vă interesaţi şi de cauza noastră, deoarece oraşul Craiova stă pe un butoi de pulbere şi situatia poate oricînd să degenereze. Reprezentantul dumneavoastră la Craiova, Lia Olguţa Vasilescu se comportă ca un om lipsit de orice logică, de orice raţiune. Trăieşte cu impresia falsă că Universitatea Craiova va putea fi distrusă iar numeroşii ei simpatizanţi vor putea să fie transferaţi către acest club ilegal şi abuziv şi pe care doamna Lia Olguţa Vasilescu în ciuda împotrivirii majorităţii absolute încearcă să-l bage pe gît craiovenilor.

Suporterii unei echipe de fotbal, cum sunt cei ai Universităţii Craiova, nu sînt precum politicienii care trec de la un partid la altul sau de la o ideologie la alta, ei rămîn ataşaţi unei cauze indiferent de situaţie şi nu pot fi manipulaţi precum votanţii cu ocazia alegerilor.

Domnule Prim-ministru, deja reprezentanţii dumneavoastră au comis nenumeroase crime la adresa clubului! A sosit vremea să vă întoarceţi faţa şi către acestă cauză, nu mai puteţi tolera abuzurile unei doamne care nu ştie să se comporte atunci cînd este la putere. Războiul împotriva Universităţii Craiova nu poate fi cîştigat niciodată şi cu cît se escaladează această situaţie pierderile vor fi din ce în ce mai mari, atît pentru acest club greu încercat cît şi pentru partidul pe care îl conduceţi dar mai ales pentru democraţie.

Cu deosebită consideraţie,

FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA

Tags: