Fotbal intern

Oltenii luptă cu o statistică de coşmar la Dinamo-Craiova! Când i-au învins ultima oară pe “câini” în Bucureşti

21.07.2019 | 12:17
Oltenii lupta cu o statistica de cosmar la DinamoCraiova Cand iau invins ultima oara pe caini in Bucuresti

Dinamo – Craiova reprezintă un derby important pentru fanii ambelor echipe, astfel că jocul de pe Arena Naţională aduce în prim-plan o mulțime de orgolii. 

Numai că, pentru alb-albaştri, partidele disputate în Bucureşti în faţa marilor rivali au adus mult mai multe clipe de coşmar decât bucurii.  De-a lungul istoriei au câștigat doar de trei ori în „Groapă”, ultima dată în urmă cu 25 de ani!

Oltenii luptă cu o statistică de coșmar la Dinamo – Craiova

Oltenii au obținut două victorii în anii 70′, iar ce-a de-a treia și totodată ultima a venit în octombrie 1994. De altfel, nici de la re-promovarea în Liga 1 nu au nicio victorie pe terenul lui Dinamo. Au disputat acolo şase partide, trei dintre ele pierzându-le, iar alte trei terminându-le la egalitate. O singură dată au scăpat oltenii fără gol primit, în jocul din martie 2017, încheiat cu o remiză albă.

Dinamo traversează însă o perioadă extrem de slabă în ultimii ani, iar momentul le pare favorabil oltenilor. Alb-albaştrii au reuşit să câştige cele trei partide din acest debut de sezon (două cu Sabail în Europa League şi una cu Clinceni în Liga 1) cu acelaşi scor, 3-2, în timp ce Dinamo a fost umilită în prima partidă a sezonului, 0-5 pe terenul celor de la Viitorul Constanţa.

Carti online de citit pe internet.

Un moment favorabil fusese însă şi în sezonul precedent, atunci când Dinamo se îndrepta spre play-out, iar Craiova încă mai spera să se lupte pentru titlu. Numai că alb-albaştrii din Bănie au capotat inexplicabil pe terenul din Ştefan cel Mare, “câinii” câştigând cu 3-0, toate golurile fiind reuşite de Mattia Montini.