Fotbal intern

Valentin Mihăilă e gata de derby-ul cu FCSB: „Dau golul care aduce titlul în Bănie!”

10.07.2020 | 15:09
Valentin Mihaila e gata de derbyul cu FCSB Dau golul care aduce titlul in Banie
ADVERTISEMENT

Stadionul „Ion Oblemenco” va găzdui cel mai așteptat duel al etapei cu numărul 7 din play-off, Universitatea Craiova – FCSB. Din păcate, derby-ul nu va avea parte de suporteri în tribune.

Încrezători după patru victorii consecutive, oltenii sunt conștienți de importanța jocului și cred că pot trece peste complexul FCSB.

ADVERTISEMENT

Înainte de derby-ul de duminică, ora 21:00, Valentin Mihăilă a răspuns întrebărilor venite din partea reprezentanților media. Extrema Universității s-a arătat pregătit de meciul cu FCSB și consideră că va fi un duel deschis, cu multe goluri.

Valentin Mihăilă este gata de partida cu FCSB! „Va fi un meci frumos și se vor înscrie goluri”

Pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco” se vor înfrunta cei mai de perspectivă jucători ai României. Mihăilă, Coman și Man. Jucătorul Craiovei știe că toți ochii vor fi ațintiți asupra lor, însă nu crede vor exista probleme de exprimare din acest punct de vedere: „Presiune nu cred că este. Trebuie să ne concentrăm la maximum pentru a ieși un meci frumos. Suntem jucători talentați, cu calități și sper să facem un partidă deschisă, cu multe goluri. Sper să dau golul care să aducă titlul în Bănie, dar cel mai important e să câștige echipa.”

ADVERTISEMENT

Eu cred că erau emoții mai mari dacă erau fani în tribune. E neplăcut să jucăm fără suporteri, cred că exploda stadionul în aceste meciuri ”, a mai adaugat Mihailă.

Valentin Mihăilă este un jucător de bază în echipa lui Cristiano Bergodi, iar evoluțiile sale sunt pe măsură. Totuși, există momente când extrema Științei nu se mai vede pe teren, iar acest lucru a fost remarcat de mai mulți specialiști în fotbal: „Nu știu, am momente când dispar din joc. Probabil că trebuie să cer mingea mai des și să mă implic în mai multe faze. Voi încerca să fac acest lucru pe viitor, îmi pare rău că s-a întâmplat asta la Mediaș, sper să nu se repede cu FCSB. În partida cu Mediaș, eram pe final .. și știu că a fost o ocazie mare, am încercat bine să întorc portarul, să dau în scurt. Din păcate, eram pe final de meci, m-am lăsat pe spate, tăria era mare. Sper să o bag în poartă în următoarele meciuri.”

ADVERTISEMENT
  • 3 goluri în 6 partide din play-off are Mihăilă

Înfruntarea cu FCSB poate fi ocazia perfectă pentru Univeristatea să rupă „blestemul” cu FCSB. Oltenii sunt favoriți și pot lua o opțiune serioasă pentru câștigarea campionatului: „Mai sunt patru meciuri în play-off. Nu contează cine va înscrie, contează să câștigăm. Părerea mea că va fi un meci disputat. Sunt două echipe cărora le place să marcheze. Eu cred că se vor înscrie goluri și sper să câștigăm. Atuul nostru este echipa, asta cred că am demonstrat-o în meciurile cu Mediaș și CFR. Suntem o echipă unită.”

Pandemia l-a făcut pe Mihăilă să viseze la titlu: „M-am gândit că avem șanse la campionat”

Pauza provocată de pandemia de coronavirus l-a făcut pe Valentin Mihăilă să se gândească la campionat. „Alb-albaștrii” nu aveau un moral prea bun la întreruperea campionatului, deoarece tocmai pierduseră, scor 1-4, chiar pe terenul adversarei de duminică: „Nu mă gândeam că vom fi lideri în acest moment, dar când a început pandemia și am stat acasă, m-am tot gândit că avem șanse. Știam potențialul echipei noastre.” Universitatea Craiova a disputat patru etape de la reluarea meciurilor, iar trupa lui Bergodi a reușit maximum de puncte.

ADVERTISEMENT

Vândut pe două milioane de euro la Genk în 2018, Vladimir Screciu nu s-a adaptat la belgieni și a revenit în culorile echipei la care a crescut. Mihăilă a fost coleg de cameră cu Screciu și se bucură de revenirea acestuia în Bănie: „M-am bucurat că Screciu a revenit. Ne știm de la 12 ani, stăteam în aceeași cameră la cămin atunci când eram la juniori, am copilărit aici, la Craiova. Ne știm foarte bine și mă bucur foarte mult că a revenit.”

Gică Craioveanu va veni special pentru acest meci și va fi alături de Știința:  „Suntem un pic favoriţi, eram mult mai favoriţi dacă se juca meciul cu public, fiindcă să ai 30 de mii de fiare în spate nu e uşor pentru adversar, publicul era uriaş, mai ales când nu erau momente bune. Ce mă intereseză este să facem toată Oltenia fericită şi chiar un sfert din ţară, fiindcă suntem una dintre cele mai iubite echipe”, a spus „Grande” la Oltenia TV.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,78 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT