Fotbal international

Alexandru Crețu a marcat un gol în Slovenia. Video / Tragedie în Spania: un campion de motociclism a murit într-un accident

Alexandru Cretu a marcat un gol in Slovenia Video  Tragedie in Spania un campion de motociclism a murit intrun accident
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial. Sâmbătă se reia Serie A, primul mare campionat închis din cauza COVID-19.

Alexandru Crețu o menține pe Maribor în lupta la titlu

UPDATE, 5 iulie, ora 23:24 / Mijlocașul echipei NK Maribor, Alexandru Crețu a marcat un gol în partida pe care echipa sa a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-2, cu formația Mura, în etapa a 31-a a campionatului Sloveniei.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător de la Poli Iași, care a jucat până în minutul 65, a deschis scorul în minutul 4, cu un șut în forță la vinclu din interiorul careului. VEZI AICI GOLURILE PARTIDEI

În urma acestei victorii, Maribor a acumulat 58 de puncte, la fel ca Celje, dar cu patru mai puține decât liderul Olimpija Ljubljana.

ADVERTISEMENT

A decedat fostul campion al Spaniei la motociclism Ismael Bonilla

UPDATE, 5 iulie, ora 22:11 / Fostul campion spaniol de motociclism Ismael Bonilla a murit la 41 de ani după un accident tragic ce a avut loc pe circuitul de la Jerez-Angel Nieto.

Deocamdată, nu se știe cauza exactă a decesului. Conform Marca, se pare că Bonilla, aflat pe o Yamaha R1, a rămas fără frâne în condițiile în care avea viteză mare, însă nu este exclusă nici varianta potrivit căreia acesta a leșinat înainte de a cădea de pe motocicletă.

ADVERTISEMENT

Bonilla a fost campion al Spaniei în 1994 și pilot în Campionatul Mondial de Moto GP între 1996 și 2001. El a prins 9 curse importante la clasa 250 cmc, alegând să se retragă în 2013.


Președintele lui Poli iași, atac la un coleg din conducere

UPDATE, 5 iulie, ora 21:03 / Președintele clubului Poli Iași, Ciprian Paraschiv, și-a atac un coleg din conducere după victoria din meciul cu Sepsi OSK. Cel vizat este cel mai probaabil managerul executiv Adrian Ambrosie.

ADVERTISEMENT

”A fost o săptămână grea după meciul cu Sibiul, în care am suferit cu toții. Mai mult, chiar un coleg din club în care am crezut s-a disociat de echipă, spunând că ‘nu suntem pe un drum bun și că nu se mai regăsește în acest nou management’.

Eu știu cine fuge primul atunci când corabia ia apă, dar îi anunț răspicat pe toți cei care nu înțeleg că trebuie să formăm o echipă competitivă la nivelul Ligii I, că Poli Iași se identifică cu Corabia lui Matei Vișiniec”, a spus Paraschiv.


Bicfalvi a scos eliminarea lui Nedelcearu în Rusia

UPDATE, 5 iulie, ora 18:10 / Fundașul echipei Ufa, Ionuț Nedelcearu, a fost eliminat în partida de pe teren propriu cu Ural, el primind al doilea cartonaș galben după un fault în duel aerian asupra lui Eric Bicfalvi.

Fundașul român a văzut cartonașul roșu în minutul 65, iar din lovitura liberă obținută oaspeții au deschis scorul.. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, gazdele egalând în inferioritaate numerică la ultima fază. VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE


Neymar, tot mai aproape de o revenire la Barcelona

UPDATE, 5 iulie, ora 16:58 / Atacantul brazilian Neymar are acordul oficialilor de la Paris Saint-Germain pentru a pleca din capitala Franţei la finalul acestui sezon.

Cotidianul spaniol As scrie că un transfer al lui Neymar la FC Barcelona s-ar putea face pentru 170 de milioane de euro. Totuşi, cifra ar putea scădea dacă în operaţiune vor fi incluşi Antoine Griezmann sau Ousmane Dembele.


Xavi a semnat un nou contract cu Al Sadd

UPDATE, 5 iulie, ora 16:03 / Văzut de multă lume drept potențialul înlocuitor al lui Quique Setien la Barcelona, Xavi a semnat prelungirea contractului cu Al Sadd până la finalul sezonului 2020-2021.

„Sunt fericit să îmi prelungesc contractul cu Al Sadd. Am lucrat împreună cu cei din conducere pentru rezolva mai multe aspecte în această perioadă”, a fost reacția lui Xavi.


Denis Drăguș s-a accidentat

UPDATE, 5 iulie, ora 13:58 / Vești proaste pentru Mirel Rădoi, după ce Denis Drăguș s-a accidentat la ultimul meci amical jucat de Standard Liege. Fostul atacant al Viitorului și-a luxat glezna și nu a putut continua partida cu Kortrijk.


Simona Halep a vorbit despre revenirea pe teren

UPDATE, 5 iulie, ora 12:27 / Simona Halep a vorbit depsre revenirea sa pe teren: Îmi este dor să joc şi îmi face mare plăcere să particip la acest turneu. Abia aştept să ne întâlnim pe teren împreună cu toţi ceilalţi jucători şi sper să fie distractiv.

Momentan nu o să joc nimic, sunt doar aici la Cluj ca să ne simţim un pic bine. Ca toată lumea (n.r. – despre perioada de izolare). Am stat protejată cât s-a putut de mult. M-am odihnit şi sper să treacă toată nebunia”.

„S-a schimbat viaţa mea. Totul e diferit. Faptul că nu mai călătoresc a fost şi un lucru bun, pentru că m-am odihnit foarte mult, mi-am dorit acest lucru.

E greu fără turnee, simt lipsa lor, sper ca în curând să putem călători în linişte şi fără teamă, pentru că este un pic îngrijorător. Nu am luat încă o decizie clară, dar eu sper să încep cu Palermo”, a mai spus Simona Halep.

Între timp, Simona Halep a plecat la Cluj, pentru a participa la Winners Open.


Vanderlei Luxemburgo, depistat pozitiv cu coronavirus

UPDATE, 5 iulie, ora 10:41 / Vanderlei Luxemburgo, fostul antrenor al lui Real Madrid, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Tehnicianul în vârstă de 68 de ani a oferit primele declarații:

„Testul meu de coronavirus a ieșit pozitiv! Momentanu sunt bine, mă aflu în carantină și urmez sfaturile medicilor. Sunt asimptomatic și momentan nu simt nimic”, a spus tehnicianul brazilian.


Bayern a făcut dubla campionat – Cupă

UPDATE, 4 iulie, ora 22:55 / Bayern Munchen a câștigat pentru a 20-a oară Cupa Germaniei, după ce a învins, la Berlin, pe Bayer Leverkusen, scor 4-2, și a reușit eventul: campionat – Cupă.

Leverkusen – Bayern Munchen 2-4 (S. Bender 64, Havertz 90+4 / Alaba 16, Gnabry 24, Lewandowski 59, 89) – VEZI AICI TOATE GOLURILE

View this post on Instagram

?! #20in2020 #MiaSanMia

A post shared by FC Bayern München (@fcbayern) on

 


Hanca a marcat din penalty

UPDATE, 4 iulie, ora 21:56 / Mijlocașul Sergiu Hanca a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Craconvia, a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 3-0, în fața formației Lechia Gdansk, în play-off-ul campionatului din Polonia.

Hanca, care a fost integralist ca și coechipierul său Cornel Râpă, a înscris ultimul gol al echipei sale, transformân un penalty în minutele de prelungire. VEZI AICI GOLUL


Ciclistul a murit la prima cursă după pandemie

UPDATE, 4 iulie, ora 20:57 / Un ciclist în vârstă de 20 de ani a încetat din viaţă, sâmbătă, după ce a suferit o criză cardiacă la prima cursă organizată în Belgia după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

Niels De Vriendt, legitimat la echipa VDM Trawobo, se număra printre participanţii la o cursă pregătitoare dinainte de reluarea sezonului. Sportivului i s-a făcut rău în timpul competiţiei.

El a primit imediat îngrijiri medicale, dar nu a mai putut fi salvat. Cursa care a reunit 150 de sportivi a fost oprită după aproximativ zece kilometri.


Alexandru Băluță își schimbă echipa

UPDATE, 4 iulie, ora 19:44/ Alexandru Băluță va pleca de la Slovan Liberec deoarece îi expiră împrumutul. Jucătorul va reveni la Slavia Praga unde îl va avea coleg pe Nicolae Stanciu. Băluță este accidentat și nu va mai juca pentru Liberc în actualul sezon.

“Din păcate, aventura mea se încheie cu finala Cupei. Multe mulţumiri fanilor şi oamenilor care iubesc această echipă fantastică. 


Tiafoe a fost plasat în izolare

UPDATE, 4 iulie, ora 17:05 / Tenismenul american Francis Tiafoe a anunțat că a fost depistat pozitiv cu Covid-19 și nu va mai participa la turneul demonstrativ All American Team Cup de la Atlanta.

Tiafoe a declarat că în ultimele două săptămâni s-a antrenat în Florida și toate testele efectuate au fost negative. Conform L’Equipe, tenismenul va fi plasat în izolare și va fi retestat ăn zilele următoare.


Younes Hamza, printre jucătorii cu Covid-19 de la Petrolul

UPDATE, 4 iulie, ora 15:51 / Cei șase jucători de la Petrolul Ploiești depistați pozitiv cu coronavirus sunt Younes Hamza, Serge Yvan Ekollo, Armando Vajushi, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae.

Conform Gazeta de Prahova, și magazionerul Romeo Ivan este infectat cu Covid-19, iar cei șapte au fost plasați în carantină pentru zece zile. Starea lor se sănătate este bună, ei fiind asimptomatici. Restul lotului ploieștenilor se află în izolare la domiciliu.


Orenburg a pierdut la masa verde, scor 0-3, meciul cu Ural

UPDATE, 4 iulie, ora 15:09 / Comisia de Disciplină a Federaţiei Ruse de Fotbal a decis ca partida dintre Orenburg şi Ural să fie omologată la masa verde cu 0-3.

Partida Orenburg – Ural ar fi trebuit să se dispute la 1 iulie, dar gazdele nu s-au prezentat la joc după ce 10 reprezentanți ai clubului, printre care și jucători, au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Mijlocașul român al formației Ural, Eric Bicfalvi, și-a ispășit astfel etapa de suspendare după eliminarea din partida cu Tmbov și va putea fi folosit în etapa viitoare la meciul cu Ufa.


Promoția Glory, aproape de faliment

UPDATE, 4 iulie, ora 15:02 / Presa internațională anunță că Glory, cea mai importantă promoție de kickboxing din lume, unde evoluează și românul Benjamin Adegbuyi, ar fi aproape de faliment, după ce și-a închis birourile din Olanda.

”Conform mai multor surse de încredere apropiate de Glory, am auzit următoarele: Cor Hemmers a fost concediat, Remon Daalder (n.r. – managerul lui Adegbuyi) a fost concediat, iar biroul din Olanda a fost închis. Mai multe informații vom afla curând”, a anunțat jurnalistul Giovanni Tijn.

”Odată cu sfârșitul perioadei legate de coronavirus se apropie încet, dar sigur, finalul Glory”, se scrie pe unul dintre cele mai cunoscute forum-uri dedicate sporturilor de contact.


All Star Game-ul din baseball, anulat din cauza pandemiei de coronavirus

UPDATE, 4 iulie, ora 12:46 / Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în lumea sportului, astfel încât All Star Game-ul din baseball va fi anulat în acest an, pentru prima dată în istorie de la 1945 până în prezent.

În 2021, All-Star Game va avea loc la 13 iulie, pe Truist Park, în Cumberland.


Borussia Dortmund a plătit 23 de milioane euro pentru un puști de 17 ani

UPDATE: 4 iulie, ora 11:50/ Borussia Dortmund a dat o nouă lovitură în fotbalul englez. După ce Jadon Sancho, cumpărat acum doi ani de la Manchester City s-a dovedit a fi o mare afacere, ajungând să valoreze acum minim 120 de milioane de euro, clubul german, care a terminat sezonul de Bundesliga pe locul secund, a bătut palma cu divizionara secundă Birmingham City pentru Jude Bellingham.

Jude Bellingham este un puști de numai 17 ani, considerat mare speranță, o combinație între Jadon Sancho și Dele Alli, care a bifat 30 de meciuri la Birmingham, marcând de patru ori. Borussia a plătit 23 de milioane euro, cel mai scump transfer reușit vreodată de cei de la Birmigham, care s-au despărțit și de alt copil talentat, Che Adams, ajuns la Southampton pentru 17 milioane euro. Cele două grupări din Manchester l-au vrut și ele, însă prețul oferit de germani a fost cel mai bun.


Vasile Miriuță a vorbit despre Dinamo

UPDATE, 4 iulie, ora 11:18 / Vasile Miriuță a vorbit despre ce se întâmplă la Hermannstadt și crede că sibienii se vor salva de la retrogradare:

Hermannstadt se va salva pentru că au un grup unit și pentru că au trei atacanți de mare valoare, care vor salva echipa. Echipa e bine organizată, dar marele atuu sunt cei trei atacanți. Nu știu cine ajunge la baraj, dar Hermannstad se va salva”.

Totodată, a vorbit despre situația de la Dinamo și consideră că formația lui Adrian Mihalcea se descurgă din ce în ce mai greu, de la an la an:

„La Dinamo e problemă de valoare și nu mă refer la câțiva jucători anume, ci per ansamblu. Clubul se duce în cap de la an la an”.


Scandal cu Șumudică: președintele lui Denizlispor a aruncat cu o sticlă de apă după el

UPDATE, 4 iulie, ora 9:08 / Gaziantepspor, echipa pregătită de Marius Șumudică, a câștigat un meci important vineri seara, în deplasare cu Denizlispor (1-0), dar succesul a fost umbrit de un gest reprobabil petrecut la finalul partidei. Antrenorul român și jucătorii săi s-au bucurat exagerat în fața tribunei oficiale, ceea ce l-a enervat la culme pe Ali Cetin, președintele lui Denizlispor.

După cum relatează ziariștii turci, Cetin a aruncat cu o sticlă de apă după Șumudică, iar pe teren s-a creat un meleu între jucătorii celor două formații, dar situația s-a calmat destul de repede.

„Cred că am jucat un fotbal frumos. Nu sunt diferit de ceilalți antrenori locali. Vreau să am pașaport turcesc! Sper să-l iau și să lucrez cât mai mulți ani aici! Aceste trei puncte ne vor ține în prima ligă. Nu am pierdut niciun meci de la reluare. Mai avem alte patru partide și vom încerca să obținem maximum de puncte. Nu suntem în vacanță”, a declarat Marius Șumudică la finalul partidei.


Încă un jucător a plecat de la FCSB

UPDATE, 3 iulie, ora 20:45 / FCSB s-a mai despărțit de un jucător, este vorba despre Mihailo Mitrov, mijlocaș macedonean transferat de vicecampioana României în 2017, conform looksport.ro.

Mitrov a jucat doar la echipa a doua a FCSB-ului și a mai fost împrumutat la Farul Constanța și Academica Clinceni.


Un fost arbitru român a fost condamnat la închisoare

UPDATE, 3 iulie, ora 19:48 / Nicolae Grigorescu, fostul arbitru asistent FIFA, a fost condamnat la închisoare din partea Judecătoriei Timișoara, pentru că a fost prins sub influența alcoolului la volan vara trecută.

Sentința prevede și amânarea executării pedepsei, punerea sub supraveghere timp de 2 ani și efectuarea a 40 de ore în folosul comunității, decizia nefiind definitivă.


Campionatul din Kazahstan, suspendat din nou din cauza coronavirusului

UPDATE, 3 iulie, ora 16:17 / Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în fotbalul mondial, iar campionatul din Kazahstan, unde evoluează Dorin Rotariu și Gabi Enache, a fost suspendat din nou.

Prima ligă kazahă s-a reluat miercuri, 1 iulie,  după o întrerupere de trei luni şi jumătate din cauza pandemiei, deşi o serie de cazuri pozitive au făcut ca unii antrenori să alinieze echipe slăbite.


Tatăl lui Khabib Nurmagomedov a murit

UPDATE, 3 iulie, ora 15:27 / Tatăl lui Khabib Nurmagomedov a murit  din cauza infecției cu coronavirus. Acesta luase virusul în luna aprilie, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit în luna mai.

Medicii au intervenit promp în cazul tatălui lui Khabib, însă nu au mai reușit să facă nimic pentru a-l salva.


TAS a respins apelul celor de la UTA

UPDATE, 3 iulie, ora 12:14 / Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul făcut de UTA Arad. Liderul din Liga 2 a contestat decizia FRF de a înjumătăţi punctele din eşalonul secund înainte de începerea play-off-ului. “Bătrâna Doamnă” era echipa cea mai dezavantajată de această decizie, însă TAS nu i-a dreptate, astfel că ierarhia rămâne neschimbată. Vineri, de la ora 17:00, se joacă primul meci din play-off-ul Ligii 2: Turris – FC Argeş.

“Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru”, anunţau oficialii clubului arădean pe site-ul oficial.

Clasamentul în play-off-ul din Liga 2

  1. UTA – 25 puncte
  2. CS Mioveni – 20 puncte
  3. Turris Turnu Măgurele – 20 puncte
  4. FC Argeş – 19 puncte
  5. Petrolul Ploieşti – 19 puncte
  6. Rapid – 19 puncte

Leroy Sane s-a transferat de la Manchester City la Bayern Munchen

UPDATE, 3 iulie, ora 11:20 / Leroy Sane a plecat de la Manchester City şi a semnat cu Bayern Munchen. Bavarezii au plătit 49.000.000 de euro pentru fotbalistul de 24 de ani şi s-au grăbit să anunţe mutarea înainte ca englezii să oficializeze plecarea acestuia.

“Bayern este un club cu obiective mărețe, iar aceste obiective mă încântă. Vreau noi provocări și sunt nerăbdător să mă antrenez cu echipa. Îl știu pe Hansi Flick de la naționala U21, am avut o relație foarte bună acolo. Vreau să câștig, alături de Bayern, cât mai multe trofee, iar Liga Campionilor este prioritară”, a declarat Leroy Sane pentru site-ul oficial al lui Bayern Munchen.

MM Stoica, noi ironii la adresa rivalilor de la Dinamo

UPDATE, 2 iulie, ora 22:54 / Dup înfrângerea lui Dinamo în faţa Viitorului, MM Stoica i-a ironizat din nou pe rivali. Oficialul FCSB-ului a postat o fotografie a câinelui său Ciro, cu mesajul „Anyone can relate? #Cirotheundefeated“ (n.r. – „Poate cineva să spună la fel? Ciro cel neînvins“). MM Stoica a mai adăugat şi o imagine animată în care volumul scade progresiv, transmitând rivalilor să lase sonorul mai încet.

MM Stoica, noi ironii pentru Dinamo. FOTO: facebook
MM Stoica, noi ironii pentru Dinamo. FOTO: facebook
MM Stoica, noi ironii pentru Dinamo. FOTO: facebook
MM Stoica, noi ironii pentru Dinamo. FOTO: facebook
MM Stoica, noi ironii pentru Dinamo. FOTO: facebook
MM Stoica, noi ironii pentru Dinamo. FOTO: facebook

Robert Avram este arbitrul depistat pozitiv

UPDATE, 2 iulie, ora 19:54 / Arbitrul infectat cu coronavirus este Robert Avram, care a fost rezervă la meciul Dinamo – Sepsi OSK 1-3, din 21 iunie, din etapa a cincea a play-out-ului, informează Antena Sport.


Inter l-a transferat pe Hakimi de la Real Madrid

UPDATE, 2 iulie, ora 18:15 / Inter Milano a obţinut transferul lui Ashraf Hakimi de la Real Madrid. Preţul plătit de italieni este de 40 de milioane de euro, la care se pot adăuga alte 5 milioane din bonusuri de performanţă. Fundaşul dreapta marocan a evoluat în ultimele două sezoane la Borussia Dortmund, sub formă de împrumut. Salariul fotbalistului va fi de 5 milioane pe sezon, conform Gazzetta dello Sport. Contractul este valabil până în 2025.

Hakimi a jucat numai fundaş dreapta la Real Madrid, atât la copii şi juniori, cât şi la echipa mare. În Germania, el a fost folosit pe ambele benzi, fie ca fundaş, fie ca mijlocaş. În 73 de partide pentru Borussia, Hakimi a marcat 12 goluri şi a dat 17 pase decisive. Hakimi a intrat în academia lui Real în 2006, la 8 ani. Pe 4 noiembrie, va împlini 22 de ani.


FRF a amânat partida UTA Arad – Petrolul

UPDATE, 2 iulie, ora 17:25 / FRF a anunțat pe site-ul oficial că partida UTA Arad – Petrolul, din prima etapă a play-off-ului din Liga 2, a fost amânată după ce la formația ploieșteană au fost depistate șase cazuri de coronavirus.

”Având în vedere discuțiile avute cu reprezentanții celor 6 formații implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul ultimei videoconferințe, pentru a stabili modul de acțiune pe mai multe scenarii posibile, partida UTA Arad – FC Petrolul Ploiești, programată sâmbătă, 4 iulie, la Arad, a fost amânată”, anunță federația.

Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă. De asemenea, Federația Română de Fotbal precizează că partidele amânate, în cazul în care vor exista mai multe, vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora și utilizând toate datele disponibile din calendarul competițional. DSP Prahova a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Ploiești.

FRF a anunțat și că unul dintre arbitri de Liga 2 a fost testat pozitiv. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceștia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie și până în prezent.

Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal. Arbitrul depistat pozitiv nu va mai fi delegat în acest final de sezon. Conform anchetei epidemiologice declanșate, s-a constatat că arbitrul s-a infectat la locul de muncă, în afara activității sportive.


Sinucidere dramatică în sportul sud-coreean

UPDATE, 2 iulie, ora 16:47 / Sportiva Choi Suk-hyeon, 22 de ani, medaliată cu bronz la categoria juniori, la Campionatele Asiatice de triatlon din Taiwan, în 2015, s-a sinucis după ce a îndurat ani întregi de agresiuni fizice şi verbale ale antrenorilor ei.

Ea a fost găsită moartă, în luna iunie, în cantonamentul echipei la care era legitimată, din Busan. Într-un ultim mesaj pe care l-a trimis mamei sale, Choi Suk-hyeon a implorat-o să ”dezvăluie păcatele” agresorilor ei. Într-o zi, tânăra sportivă a scris în jurnalul său: ”Am fost bătută atât de violent … încât plâng în fiecare zi”.

Numeroase articole publicate de mass-media din Coreea de Sud susţin că sportiva a înregistrat violenţele fizice suferite. Într-un material difuzat de canalul YTN, poate fi auzit antrenorul ei, supărat pentru că eleva lui a luat în greutate.

”Trebuie să eviţi să mănânci timp de trei zile”, afirmă el. Apoi, îi spune ”încleştează-ţi dinţii” şi se aude zgomotul unei palme.


Vlad Mitrea a semnat cu Sepsi

UPDATE, 2 iulie, ora 16:39 / Mijlocaşul Vlad Mitrea, în vârstă de 19 ani, a semnat un contract valabil pe trei ani cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

”Un nou tânăr de perspectivă s-a alăturat lotului Sepsi OSK. Este vorba de mijlocaşul Vlad Mitrea, de 19 ani, care a semnat un contract valabil pe trei ani cu clubul nostru. Noul nostru jucător a evoluat ultima oară pentru gruparea belgiană KSC Lokeren”, a precizat gruparea din Liga I.

Vlad Mitrea a început fotbalul la Dinamo, de unde a fost transferat în vara anului 2018 la Inter Milano. După un an, el a semnat cu clubul Lokeren, din liga a doua belgiană.


Nagatomo și-a încheiat contractul cu Galata

UPDATE, 2 iulie, ora 15:44 / Internaționalul japonez Yuto Nagatamo (33 de ani) a participat, joi, la ultimul antrenameent alături de formația Galatasaray Istanbul, iar la final a izbucnit în lacrimi.

Venit de la Inter Milano în 2017, fundașul stânga nu și-a prelungit contractul cu formația turcă, alături de care a câștigat două titluri de campion. ”Inima mea va fi roș-galbenă toată viața. Mulțumesc pentru tot”, a scris Nagatomo pe rețelele de socializare.


FC Porto nu i-a prelungit contractul lui Iker Casillas

UPDATE, 2 iulie, ora 15:23 / FC Porto a anunţat, miercuri, despărţirea de portarul spaniol Iker Casillas, în vârstă de 39 de ani, căruia i s-a încheiat contractul cu gruparea portugheză.

Casillas a suferit un atac de cord anul trecut, în timpul unui antrenament, şi nu a mai jucat niciun meci oficial din aprilie 2019. Porto l-a inclus pe Casillas în personalul său tehnic şi l-a păstrat şi ca jucător, deşi el nu a mai apărut niciodată pe foaia de joc.

În februarie, preşedintele FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, a anunţat că portarul îşi va încheia cariera în încercarea de a deveni preşedinte al federaţiei spaniole de fotbal. Dar Casillas şi-a retras candidatura din cauza situaţiei generate de pandemia de coronavirus.


Cinci cazuri de coronavirus la Petrolul Ploieşti

UPDATE, 2 iulie, ora 12:44 / Meciul UTA – Petrolul, din prima etapă a play-off-ului Ligii 2, nu se va mai disputa. Conform Telekom Sport, cinci persoane din cadrul clubului au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Petrolul Ploieşti ar fi înştiinţat FRF că nu va disputa juca de la Arad, care este programată sâmbătă, de la ora 17:00, iar jucătorii echipei au intrat în izolare.

“Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacții nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret.

Cert este că cei 5 jucători vor fi internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”, a declarat Bogdan Nica, şeful DSP Prahova, pentru gsp.ro.

Novak și Jelena Djokovic nu mai sunt infectați cu Covid-19

UPDATE, 2 iulie, 12:22 / Ultimul test pentru noul coronavirus la care a fost supus liderul ATP Novak Djokovici a ieşit negativ, la fel ca și cel al soției sale, Jelena, anunță L’Equipe.

Djokovic a fost testat pozitiv la sfârşitul lunii iunie, la fel ca alţi jucători care au participat la Adria Tour, o serie de turnee caritabile pe care a iniţiat-o tenismenul sârb. De atunci, Djokovic şi familia lui au fost izolaţi în Serbia.

Etapele de la Belgrad şi Zadar ale Adria Tour s-au desfăşurat cu spectatori, fără măsuri de precauţie şi de distanţare pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.


Finala Cupei Portugaliei, mutată din cauza coronavirusului

UPDATE, 2 iulie, 12:20 / Federaţia Portugheză de Fotbal a decis să mute finala Cupei Portugaliei de pe Stadionul Naţional din Oeiras, localitate de lângă Lisabona, pe Esadio Cidade din Coimbra.

Decizia a fost luată după ce în Portugalia şi mai ales în Capitală s-a înregistrat o nouă creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Această situaţie pune în pericol şi turneul Final 8 al Ligii Campionilor, pe care UEFA a ales să-l ţină la Lisabona.

Este pentru prima dată din 1983 când finala nu se va juca pe Stadionul Naţional, o arenă de 39.000 de locuri, şi a şasea oară din 1946.

Finala Cupei Portugaliei va avea loc la 1 august, între Benfica şi FC Porto. Ultimul act era programat iniţial la 24 mai, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavairus.


Bernie Ecclestone, din nou tată la 89 de ani

UPDATE, 1 iulie, ora 20:08 / Bernie Ecclestone, fostul şef al Formulei 1, este din nou tată, la vârsta de 89 de ani. Fabiana Flosi, soţia de 44 de ani a lui Ecclestone, a adus pe lume un băiat, care va fi botezat Ace. Este primul copil al cuplului. De asemenea, este primul băiat al fostul boss din F1, care mai are 3 fete. Cea mai în vârstă dintre ele, Deborah, are 65 de ani. Celelalte două, Tamara şi Petra, din a doua căsătorie, au 35 şi 31 de ani.


Academica Clinceni, amendată cu 10.000 de lei pentru incidente

UPDATE, 1 iulie, ora 18:08 / Comisia de Disciplină a FRF a decis amendarea clubului Academica Clinceni cu 10.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu FC Viitorul, disputat acum 4 luni, înainte de oprirea campionatului din cauza pandiemiei de coronavirus.

Conform LPF, vicepreședintele de la Academica Clinceni, Valentin Budeanu, a fost suspendat pentru două jocuri și a primit o penalitate sportivă de 9.000 lei.

De asemenea, jucătorii Ioan Filip (care și-a încheiat contractul cu Dinamo) și Nicolae Carnat (Sepsi OSK) au fost suspendați cțte un joc și amendați cu 740 de lei fiecare pentru cartonașele roșii prkmite în runda precedentă.


Wigan, șanse mari să retrogradeze în liga a treia

UPDATE, 1 iulie, ora 17:01 / Clubul englez Wigan Athletic, care activează în Championship, va fi penalizat cu 12 puncte pentru intrarea în insolvență, după problemele financiare auzate de criza provocată de pandemia de coronavirus.

Conform World Soccer Talk, dacă Wigan va retrograda fără să i se reducă aceste puncte, penalizarea îi va fi aplicaată în sezonul viitor, în liga a treia. În caz contrar, cele 12 puncte îi vor fi retrase la finalul sezonului și se va vedea dacă vor retrograda sau nu.

În acest moment, cu șase etape înainte de finalul sezonului, Wigan se află pe locul 14, cu 50 de puncte. Dacă i s-ar scădea 12 puncte acum, formația ar coborî pe ultima poziție a clasamentului, la patru puncte de un loc de salvare.


Begu, în grupă cu Cristian la Winners Cup

UPDATE, 1 iulie, ora 16:19 / Horia Tecău a efectuat tragerea la sorți a grupelor pentru Winners Cup, primul turneu de tenis organizat în România de la ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Componența celor două grupe este următoarea: Grupa A – Gabriela Ruse, Irina Bara, Georgia Crăciun; Grupa B – Irina Begu, Jaqueline Cristian, Miriam Bulgaru. Primele două din fiecare grupă se vor califica în semifinala.

Câștigătoarea turneului de zgură de la Cluj, dotat cu premii în valoare de 30.000 de dolari, va face pereche cu Marius Copil și vor juca un meci demonstrativ, duminică, 5 iulie, de la ora 16:30. împotriva perechii Simona Halep/Horia Tecău.

Programul meciurilor de la Winners Cup este următorul:

Joi, 2 iulie
Irina Bara – Georgia Crăciun, ora 11:00
Miriam Bulgaru – Jaqueline Cristian, ora 12:30
Georgia Crăciun – Gabriela Ruse, ora 17:00
Irina Begu – Miriam Bulgaru, ora 18:30
Vineri 3 iulie
Irina Bara – Gabriela Ruse, ora 15:00
Jaqueline Cristian – Irina Begu, ora 17:00
Sâmbătă, 4 iulie
Semifinalele, începând cu ora 14:00
Duminică, 5 iulie
finala, începând cu ora 14:00.


FC Botoșani – Astra se va juca de la ora 20:30

UPDATE, 1 iulie, ora 14:38 / Meciul FC Botoșani – Astra Giurgiu, din etapa a șaptea a play off-ului, programat pentru data de 10 iulie la ora 21:00, a fost reprogramat de la ora 20:30 în aceeași zi.

Programul complet al etapei a șaptea este următorul:

Vineri, 10 iulie
20:30 FC Botoşani – Astra Giurgiu;
Duminică, 12 iulie
21:00 Universitatea Craiova – FCSB;
Luni, 13 iulie
21:00 CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş.


Bayern Munchen a adus un puști de 18 ani de la PSG

UPDATE, 1 iulie, ora 14:23 / Fundaşul francez Tanguy Kouassi a semnat primul său contract de jucător profesionist, el urmând să evolueze la Bayern Munchen. Jucătorul de 18 ani, format la Paris Saint-Germain, a semnat un contract valabil până în iunie 2024.

Kouassi se afla la centrul de formare al PSG de la 14 ani şi a jucat 13 meciuri pentru echipa de seniori. Jucătorul a refuzat să semneze primul său contract de profesionist cu Paris Saint-Germain, astfel că a plecat la Bayern Munchen.


Eliodor Voica este noul antrenor al echipei masculine de handbal CSM București

UPDATE, 1 iulie, ora 13:15 / Echipa masculină de handbal CSM București are de astăzi un nou antrenor. „Tigrii” vor fi pregătiți de acum înainte de Eliodor Voica, fost tehnician al echipei naționale a României, dar și al formațiilor Dinamo, HC Buzău și Știința Bacău. Voica a mai activat la CSM București în sezonul 2014-2015.

Tigrii au antrenor de soi!Bun venit, Eliodor Voica!

Nai-post ni CSM Bucuresti noong Miyerkules, Hulyo 1, 2020

„Echipa masculină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București va fi antrenată începând de astăzi de Eliodor Voica. În vârstă de 47 de ani, ca jucător, Eliodor Voica a fost unul dintre cei mai buni din generația sa. A evoluat la Dinamo București, HSG Nordhorn, RK Badel Zagreb, RD Škofja Loka și US Ivry. A îmbrăcat tricoul echipei naționale a României în peste 200 de partide, în care a marcat aproximativ 900 de goluri!

Fost selecționer al primei noastre reprezentative, Eliodor Voica aduce la CSM București o experiență de antrenor de aproape un deceniu și jumătate. 

Bun venit, Eliodor Voica! Și mult succes!”, se arată în comunicatul oficial al clubului CSM București.


Edi Iordănescu se întoarce la Mediaș dacă pleacă Ioan Mărginean

UPDATE, 1 iulie, ora 11:17 / Oficialii clubului Gaz Metan Mediaș pregătesc o adevărată lovitură de teatru și încearcă să-l convingă pe antrenorul Edi Iordănescu să revină la echipă.

Conform Digi Sport, se încearcă despărțirea de Ioan Mărginean, cel din cauza căruia Edi Iordănescu ar fi plecat de la formația ardeleană, și astfel tehnicianul ar avea cale liberă spre o revenire.

Mărginean este în acest moment administratorul grupării, dar dacă se va ieși din insolvență, el ar putea fi îndepărtat de la club, mai ales că Primăria ar veni aproaape de echipă dacă el va pleca.

Deși l-au adus pe Dusan Uhrin, care a semnat un contract și pentru sezonul viitor, conducătorii clubului din Mediaș consideră că nu este o problemă să ajungă la o înțelegere cu cehul pentru rezilierea înțelegerii.


NBA urmează să se reia la 30 iulie

UPDATE, 1 iulie, ora 10:47 / Trei jucători ai echipei New Orleans Pelicans au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, iar alte două cazuri s-au înregistrat la Denver Nuggets, în contextul în care echipele se pregătesc pentru reluarea sezonului din NBA, în 30 iulie, la Orlando.

Jucătorii de la New Orleans Pelicans au fost izolaţi şi nu se vor putea alătura lotului decât după ce vor fi testaţi negativ în două rânduri. Denver Nuggets şi-a închis centrul de antrenament, după testarea pozitivă a doi membri ai echipei.


Finala Cupei României, mutată de la Craiova la Ploiești

UPDATE, 1 iulie, ora 10:04 / Finala Cupei României, care trebuia să se desfășoare pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, a fost mutată pe arena Ilie Oană din Ploiești.

Cel mai probabil, în ultimul act se vor întâlni FCSB și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care au câștigat detașat prima manșă a semifinalelor. ”Roș-albaștrii” au trecut în deplasare de Dinamo, scor 3-0, în timp ce Sepsi s-a impus, acasă, scor 5-1, cu Poli Iași.

Meciurile retur din semifinale se vor disputa la mijlocul săptămânii viitoare. Data finalei urmează să fie stabilită de FRF.

Și finala de anul trecut a Cupei României s-a desfășurat pe stadionul Ilie Oană din Ploiești. Atunci, Viitorul a învins Astra Giurgiu, scor 2-1 după prelungiri.


Dusan Uhrin are la dispoziție doar 12 seniori

UPDATE, 30 iunie, ora 22:46 / Echipa Gaz Metan Mediaș este decimată la nivelul lotului înaintea partidei cu Universitatea Craiova, din etapa a șasea a play-off-ului.

Tehnicianul Dusan Uhrin are mari probleme după ce jucătorii Batista, Pleașcă, Juel-Nielsen, Fofana, Roșu, Costea, Ely și Hora și-au încheiat contractele, Cardoso este suspendat, iar Buș este accidentat.

”Suntem 12 seniori cu totul. Nu ne aflăm într-o situație fericită, am trecut prin numeroase probleme în ultima vreme, dar fiți siguri că nu ne predăm cu Craiova! Și Astra părea lipsită de motivație cu FCSB, a revenit de la 0-2 și-a învins cu 3-2. Fotbalul e pe ambiție.

Noi am strâns până acum trei eșecuri în acest sezon cu oltenii. Plus unul la FIFA, pe consolă, când puteam să luăm titlul, însă ne-a învins tot Craiova. Avem ambiția să nu mai pierdem încă unul! Suntem în piuneze, dar n-am murit, vom juca fotbal”, a declarat portarul Răzvan Pleșca pentru gsp.ro.


Iulian Jerebie a semnat un contract pe 2 ani

UPDATE, 30 iunie, ora 22:30 / Echipa de handbal masculin CSM Bucureşti a anunţat, marţi, transferul pivotului Iulian Ernest Jerebie, care a evoluat doar în străinătate în ultimii 10 ani.

Supranumit ”Uriaşul”, Jerebie are 25 de ani şi 2.00 metri înălţime. În carieră a jucat la echipa ungară Csurgoi Kezilabda Klub, încă de la 15 ani, dar și la gruparea slovenă Rokometni Klub Maribor Branik.

El a semnat un contract valabil pe următoarele două sezoane şi va evolua cu numărul 10 pe tricou. Iulian Ernest Jerebie este fiul fostei mari jucătoare de baschet a Universităţii Cluj şi a naţionalei României, Magda Pall Jerebie, şi a lui George Jerebie, fost portar al echipei de handbal Dinamo Braşov.


Markus Katner a fost amendat cu 940.000 de euro

UPDATE, 30 iunie, ora 20:24 / Fostul director financiar și secretar general adjunct al FIFA, Markus Kattner, a fost suspendat pentru 10 ani din orice activitate legată de fotbal.

Conform L’Equipe, germanul, care a fost amendat și cu 940.000 de euro, este acuzat de abuz de poziție și conflict de interese într-o anchetă începută în septembrie 2016 și care îi vizează pe Sepp Blatter și Jerome Valcke.

Kattner, care a fost ddemis după o anchetă internă în 2016, este acuzat că a primit bonusuri substanțiale care au fost furnizate prin prime la contractul său. Kattner, Blatter și Valcke sunt acuzați că au împărțit între 2011 și 2015 bonusuri în valoare de 80 de milioane de dolari.


Alexander Nubel, concurență pentru Manuel Neuer

UPDATE, 30 iunie, ora 20:03 / Bayern Munchen l-a prezentat oficial pe Alexander Nubel, primul transfer al verii. Bavarezii semnaseră un precontract cu fostul portar al lui Schalke 04 încă de la începutul anului.

Nubel, în vârstă de 23 de ani, a efectuat vizita medicală marți şi a semnat un cotract valabil pe cinci ani cu gruparea bavareză.

”Suntem bucuroşi că Alexander este cu noi. A decis să vină la Bayern şi cu siguranţă ne vom bucura să îl avem ca jucător. Alexander Nubel este unul dintre cei mai talentaţi portari, va continua să crească la Bayern. Va primi tot suportul posibil din partea noastră”, a declarat directorul sportiv al bavarezilor, Hasan Salihamidzic.

De asemenea, Bild a anunțat că Bayern Munchen a ajuns la o înțelegere cu Manchester City pentru transferul atacantului Leroy Sane.

Internaționalul german în vârstă de 24 de ani mai avea un an de contract cu City, dar a refuzat să-și prelungească înțelegerea și astfel s-a ajuns la cedarea sa la campioana Bundesligii pentru suma de 50 de milioane de euro.


Competiția a fost amânată din motive logistice

UPDATE, 30 iunie, ora 18:51 / Cupa Africii pe Naţiuni a fost amânată pentru un an şi va avea loc în 2022, au anunţat organizatorii.

Competiţia era prevăzută în ianuarie 2021, în Camerun, însă a fost amânată din motive logistice şi din cauza eventualelor probleme de deplasare.


Gaz Metan Mediaș a făcut primul transfer al verii

UPDATE, 30 iunie, ora 18:15 / Gaz Metan Mediaș a făcut primul transfer al verii, după ce a reușit să-l aducă pe Alexandru Buzbuchi, fostul portar al Viitorului, conform gsp.ro.

Buzbuchi a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu Viitorul și a ajuns în echipa lui Dușan Uhrin Jr. Ardelenii aveau nevoie de un nou portar care să-l înlocuiască pe vetereanul Răzvan Pleșca.


Apelul Astrei Giurgiu a fost respins de TAS

UPDATE, 30 iunie, ora 16:25 / Apelul făcut de Astra Giurgiu la TAS, în privința acordării licenței de cupe europenee pentru următorul sezon, a fost respins, anunțul fiind făcut pe site-ul FRF-ului:

„Tribunalul Arbitral al Sportului a respins astăzi, 30 iunie 2020, contestația formulată de AFC Astra împotriva deciziei Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor, prin care s-a refuzat acordarea licenței UEFA pentru sezonul 2020-2021.

La data de 5 iunie 2020, Comisia de apel a menținut hotărârea instanței de fond de refuzare a licenței UEFA, pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor, respectiv pentru existența unor datorii financiare restante la data de 30 aprilie 2020 către alte cluburi, către angajați și către asigurările sociale și autoritățile fiscale”.


,România – Italia din FED Cup se va disputa în februarie 2021

UPDATE, 30 iunie, ora 14:21 / Partida România – Italia din play-off-ul Grupei Mondiale a FED Cup se va disputa în perioada 5-6 februarie 2021. Inițial, confruntarea trebuia să aibă loc pe 17-18 aprilie anul acesta, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

„Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat noile date de desfăşurare ale partidelor din cadrul Fed Cup. Astfel, în ceea ce priveşte play-off-ului Grupei Mondiale a Fed Cup, fază a competiţiei care ne priveşte în mod direct, s-a luat decizia ca meciurile programate iniţial în luna aprilie 2020 să joace în perioada 5-6 februarie 2021. Astfel, România va întâlni Italia în prima săptămână din luna februarie 2020, meciul urmând a avea loc în ţara noastră. Tot în luna aprilie 2020 erau programate şi Finale Fed Cup, dar ele vor avea loc în 2021, tot la Budapesta, în perioada 13-18 aprilie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Federației Române de Tenis.


S-a afișat programul etapei șapte din Liga 1

UPDATE, 30 iunie, ora 13:21 / LPF a anunțat programul următoarelor etape din Casa Pariurilor Liga 1, pentru meciurile din play-off (etapa 7) și din play-out (etapa 9):

Vineri, 10 iulie

  • 18:00 FC Viitorul – Academica Clinceni
  • 21:00 FC Botoșani – Astra Giurgiu

Sâmbătă, 11 iulie

  • 17:30 AFC Hermannstadt – FC Voluntari

Duminică, 12 iulie

  • 18:00 Dinamo 1948 București – Politehnica Iași
  • 21:00 Universitatea Craiova – FCSB

Luni, 13 iulie

  • 18:00 Sepsi OSK Sf Gheorghe – AFC Chindia
  • 21:00 CFR 1907 Cluj – Gaz Metan Mediaș. 

Emil Săndoi e noul antrenor al Chindiei Târgoviște

UPDATE, 30 iunie, ora 12:30 / Emil Săndoi este noul antrenor al Chindiei Târgoviște, după plecarea lui Viorel Moldovan. Fostul selecționer de tineret a fost prezentat prin intermediul conturilor de socializare ale Chindiei:

Clubul Chindia Târgoviște anunță că a ajuns la un acord cu tehnicianul Emil Săndoi. Noul antrenor al echipei noastre va debuta oficial mâine, 1 iulie, la jocul din deplasare cu FC Voluntari. Emil Săndoi va fi secondat de Valentin Năstase.

Le dorim mult succes și rezultate cât mai bune la Chindia Târgoviște!”.


Cazuri de coronavirus la lotul național de haltere

UPDATE, 30 iunie, ora 12:05 / Un component al lotului național de haltere a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Anunțul a fost făcut public de Alex Pădure, secretarul general al Federației Române de Haltere: „Am anunțat deja toate autoritățile.

Lotul este deocamdată izolat și așteptăm să se deruleze procedurile, în fucție de ce vor decide autoritățile”.


Antrenorul Benficăi și-a prezentat demisia

UPDATE, 30 iunie, ora 11:20/ Bruno Lage, antrenorul Benficăi Lisabona, și-a prezentat demisia luni seară, imediat după încheierea meciului pierdut la Funchal, cu 2-0, în fața echipei locale Maritimo, în campionat. Președintele clubului, Luis Filipe Vieira, a acceptat pe loc această demisie și urmează a stabili un nou tehnician care să conducă echipa până la finalul sezonului, din care au mai rămas de disputat cinci etape.

Benfica a avut un parcurs incredibil de dezastruos de la reluarea campionatului după pandemie, obținând o singură victorie, la Rio Ave. În rest două egaluri și două eșecuri, unul halucinant etapa trecută, acasă, 3-4 cu Santa Clara. Porto s-a desprins acum la șase lungimi și e greu de crezut că mai poate fi ajunsă. Autocarul Benficăi a fost din nou așteptat la cantonament, la revenirea de la Funchal, de un grup masiv de suporteri, însă prezența în număr mare a poliției a împiedicat petrecerea altor incidente, așa cum s-a întâmplat acum patru săptămâni.


Ministrul Ionuț Stroe, vești proaste pentru suporteri

UPDATE, 30 iunie, ora 10:24 / Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre viitorul fotbalului în România: Șansele sunt mici să mai vedem suporteri pe stadioane până la finalul acestui sezon.

Ne dorim foarte mult să avem competiții cu spectatori, dar trebuie să avem răbdare și precauție. Spectacolele sportive sunt cu nivel ridicat de risc.

Lucrăm la un proiect cu un număr redus, să fie 10 la sută din capacitatea arenelor, dar asta doar condițiile în care cifrele de îmbolnăviri vor fi foarte mici”.


Andreea Pirlo va antrena echipa U23 a lui Juventus

UPDATE, 30 iunie, ora 10:13 / Andreea Pirlo se întoarce la Juventus Torino, formația la care a cunoscut cele mai mari satisfacții din cariera de jucător. El își va face debutul în antrenorat și va prelua echipa U23 a clubului torinez.

„Pirlo se va întoarce la Juventus pentru a antrena formația U23″, a anunțat pe Twitter Gianluca Di Marzio, jurnalist Sky Sport Italia..


Bogdan Andone, după victoria Astrei cu FCSB

UPDATE, 29 iunie, ora 22:21 / Bogdan Andone, antrenorul Astrei Giurgiu, a vorbit după victoria cu FCSB: „FCSB-ul are jucători foarte buni de la mijloc în sus, iar noi am fost ofensivi, cu jucători de calitate, am avut faze de poartă. În prima repriză părea că suntem galanți, ca la intrare în hotel și am considerat că e nevoie de un șoc.

Chiar vorbeam cu Denis și Budi că ce am pregătit la antrenamente s-a și întâmplat. Vreau să-i felicit pe jucători pentru că au arătat caracter și jos pălăria pentru atitudinea lor.

La Astra e o situație puțin delicată, cu toții își doreau să joace în Europa, dar încercăm să ne apărăm mândria și suntem bucuroși pentru meciul pe care l-am făcut.

E posibil ca Bruno să nu mai rămână din vară, vrea să plece înapoi în Portugalia, și o să avem nevoie de un fundaș dreapta”.

Programul primei etape din play-off-ul Ligii 2

Federația Română de Fotbal a anunțat programul primei etape din play-off-ul pentru Liga 2, acolo unde UTA, Rapid, Petrolul Ploiești, Turris Turnu Măgurele, CS Mioveni și FC Argeș se luptă pentru un loc în prima ligă.

  • Vineri, 3 iulie, ora 17:00 – Turris Turnu Măgurele – FC Argeș
  • Sâmbătă, 4 iulie, ora 17:00 – UTA Arad – FC Petrolul Ploiești
  • Marți, 7 iulie, ora 20:00 – CS Mioveni – Rapid

Ruben Albes a răbufnit la adresa contestatarilor

UPDATE, 29 iunie, ora 17:09 / Ruben Albes, antrenorul lui Hermannstadt, a răbufnit la adresa contestatarilor săi, în ciuda faptului că se află pe banca tehnică a sibienilor de doar două meciuri:

„Faptul că mi-au fost aduse comentarii asupra ținutei vestimentare este în mod clar o lipsă de respect pentru fotbal. Nu pentru mine personal, ci pentru fotbal. Nu vreau să comentez mai mult”.

MLS ar trebui să înceapă pe 8 iulie

UPDATE, 29 iunie, ora 16:41 / Douăzeci de fotbalişti din Liga Nord-americană de fotbal (MLS) au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, cu 10 zile înainte de începerea noului sezon.

”18 jucători şi şase membri ai stafurilor tehnice au fost testaţi pozitiv. Alţi doi jucători au fost testaţi pozitiv la sosirea la Orlando, unde va avea loc turneul de reluare, fără spectatori”, a anunţat MLS, conform Reuters.

MLS ar urma să se reia la 8 iulie, în Florida, după aproape patru luni de întrerupere din cauza pandemiei de coronavirus.

Probleme cu stadionul din Sibiu

UPDATE, 29 iunie, ora 15:11 / Modernizarea stadionului din Sibiu continuă să întâmpine probleme, după ce primăria orașului a anunțat că va mai amâna noile lucrări la arena pe care evoluează Hermannstadt.

„Această a doua etapă de modernizare a Stadionului Municipal este o investiție foarte amplă.

Prin urmare, și procedura de achiziție este complexă, cu o documentație tehnică detaliată și voluminoasă, ofertele depuse conținând mii de pagini de specificații care trebuie citite și analizate de fiecare dintre cei cinci membrii ai Comisiei de evaluare.

Pentru a alege oferta care răspunde cel mai bine criteriilor tehnice și financiare, a fost necesară o perioadă de evaluare extinsă, responsabilitatea membrilor Comisiei fiind foarte mare pentru că este vorba de o investiție de peste 185 de milioane de lei din bugetul local”, este anunțul Primăriei Sibiu, conform ziarului local turnulsfatului.ro.

Mercedes a ales culoarea neagră pentru monoposturi

UPDATE, 29 iunie, ora 13:50 / Șefii echipei de Formula 1 Mercedes au ales culoarea neagră pentru monoposturile din sezonul 2020, acesta fiind un mesaj împotriva rasismului.

De asemenea, pe monoposturi va apărea mesajul ”End Racism” și logo-ul ”#WeRaceAsOne”.

Radu va rămâne la Parma până la finalul sezonului

UPDATE, 29 iunie, ora 13:17 / Portarul Ionuţ Radu şi-a prelungit contractul cu Parma până la 31 august, pentru a termina sezonul la formaţia clasată pe locul 8 în Serie A.

Conform tutttomercatoweb.com, Parma a reuşit să prelungească înţelegerile scadente la 30 iunie ale unor jucători împrumutaţi, între care Radu, Gianluca Caprari şi Vasco Regini (ultimii doi de la Sampdoria).

Radu, în vârstă de 23 de ani, este jucătorul echipei Inter Milano şi a fost împrumutat în iarnă la Parma, după ce în prima parte a sezonului a evoluat la Genoa, tot sub formă de împrumut.

Internaţionalul român nu a jucat niciun meci până acum pentru formaţia din Parma. El este aşteptat să revină în această vară la Inter şi să rămână rezerva slovenului Samir Handanovic.

Șumudică nu are probleme cu retrogradarea

UPDATE, 29 iunie, ora 12:09 / Antrenorul echipei Gazintep, Marius Șumudică, și-a criticat jucătorii după remiza cu Antalyaspor, scor 1-1, când echipa sa a fost egalată din penalty în minutul 88 deși se afla în superioritate numerică.

”Am pierdut două puncte, deşi am fost mai buni decât adversarul şi am controlat meciul 90 de minute. Am avut şi ghinion cu acel penalty, dar am obosit să îmi tot avertizez jucătorii să fie mai atenți pe finaluri.

Mi-e ciudă că puteam obţine mai mult din aceste trei meciuri. Le-am cerut jucătorilor să ţină mai mult mingea în terenul advers, dar nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei.

Oricum, avem deja 35 de puncte şi cred că nu se aştepta nimeni să facem atâtea în 29 de etape. Mai avem cinci meciuri şi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun, pentru a termina mai sus în clasament”, a spus Șumudică la conferința de presă.

Fostul selecționer negociază preluarea Chindiei

UPDATE, 29 iunie, ora 11:57 / Fostul selecționer al naționalei de tineret, Emil Săndoi, este aproape de revenirea în Liga 1, el negociind preluarea funcției de antrenor la Chindia Târgoviște după plecarea lui Viorel Moldovan.

”Sunt în discuții cu ei. Nu e nimic perfectat încă. Nu știu ce s-a întâmplat cu Viorel. În funcție de asta, o să ne întâlnim și o să stăm de vorbă. Am mai fost în discuții și acum câțiva ani, dar apucasem să semnez cu un alt club atunci.

În plus, am mai vorbit și în perioada în care exista posibilitatea ca Moldovan să plece la Dinamo. Va fi dificil, pentru că e foarte puțin timp la dispoziție, fiind final de campionat”, a declarat Săndoi pentru gsp.ro.

La rândul său, Viorel Moldovan și luat la revederea luni dimineață de la jucătorii și conducerea Chindiei: ”A fost o despărțire superemoționantă pentru că nici jucătorii nu se așteptau la asta. Inițiativa de a nu prelungi contractul a venit mai mult din partea conducerii, dar nici eu nu mai doream să rămân dincolo de finalul sezonului.

Decizia era luată indiferent dacă salvam sau nu echipa de la retrogradare. Îmi doresc o altă provocare în carieră. Îmi place ritmul de competiție și nu vreau să stau pe margine deloc. N-am stare și vreau să preiau cât mai repede o echipă.

Conducerea s-a gândit că poate crea un șoc la echipă prin aducerea unui nou antrenor și am înțeles asta. Am avut doi ani fabuloși la Chindia și cred că m-am descurcat onorabil ținând cont de ce-am avut la dispoziție. 

Am ridicat nivelul echipei! Sunt alături de Emil Săndoi și chiar am vorbit un pic cu el. La orice oră are nevoie de ceva îi stau la dispozițe și îl voi ajuta cu cea mai mare plăcere”, a spus Moldovan.

Romilă II a jucat la Poli Iași

UPDATE, 29 iunie, ora 10:51 / Fostul internațional Mihai Romilă a murit la vârsta de 69 de ani. Fostul mijlocaș a adunat 18 selecții la prima reprezentativă pentru care a și înscris o dată.

Născut la 1 octombrie 1950, Romilă II, așa cum era cunoscut în fotbalul românesc, a evoluat în perioada 1971-1983 la Politehnica Iași, timp în care a bifat mai bine de 300 de meciuri și peste 50 de goluri în Liga 1.

Olympiacos Pireu redevine campioană a Greciei după trei ani

Olympiacos Pireu a redevenit campioană după o pauză de trei ani în Grecia. Acesta este titlul cu numărul 45 din istorie, asigurat, parţial totuşi, după victoria cu 2-1, obţinută, duminică, pe terenul formaţiei AEK Atena.

Este parţial deoarece PAOK Salonic aşteaptă un răspuns de la TAS luna viitoare, la plângerea depusă împotriva unei decizii a federaţiei elene, care a retras şapte puncte clubului la care a antrenat Răzvan Lucescu pentru că avea acelaşi patronat ca Xanthi.

Formaţia din Pireu are oricum un avans liniştitor cu şase etape rămase de jucat, 19 puncte. Olympiacos a acumulat 78 de puncte, iar PAOK, 59 de puncte (cu depunctarea inclusă). Olympiacos şi AEK Atena vor juca şi finala Cupei Greciei.

Mario Gomez s-a retras în ziua în care a promovat cu VfB Stuttgart

Atacantul Mario Gomez, supranumit “Super Mario”, s-a retras din cariera de fotbalist profesionist la vârsta de 34 de ani, în ziua în care echipa lui, VfB Stuttgart, a promovat în Bundesliga.

”A fost ultima mea misiune pentru VfB. Am visat mereu să-mi închei cariera aici”, a declarat Gomez, singurul marcator al echipei lui, în înfrângerea suferită, duminică, acasă, scor 1-3, cu Darmstadt, în ultima etapă din 2.Bundesliga.

Mario Gomez, care va împlini 35 de ani la 10 iulie, a jucat 78 de meciuri pentru naţionala Germaniei şi a marcat 31 de goluri. El a fost vicecampion european, în 2008, şi a ocupat locul 3 la Cupa Mondială din 2010. Însă Gomez nu a făcut parte din lotul participant la CM-2014, când Germania a cucerit titlul mondial.

În carieră, ”Super Mario” a evoluat pentru echipele VfB Stuttgart, unde a debutat şi de unde s-a retras, Bayern Munchen, AC Fiorentina, Beşiktaş Istanbul şi VfL Wolfsburg.

Mario Gomez, cel mai bun marcator din Bundesliga în sezonul 2010-2011, a câştigat trei titluri în Germania, unul cu Stuttgart şi două cu Bayern Munchen. A fost fotbalistul anului 2007 în Germania, iar în 2013 a câştigat UEFA Champions League cu Bayern.

ADVERTISEMENT