Sport

Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt, meciul care a speriat Europa! Aproape 10.000 de nemți au luat parte la „infernul” din Franța. Video

Meciul dintre Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt a fost declarată partidă cu cel mai înalt grad de risc, iar imaginile au făcut înconjurul Europei.
13.09.2022 | 23:23
Olympique Marseille  Eintracht Frankfurt meciul care a speriat Europa Aproape 10000 de nemti au luat parte la infernul din Franta Video
ADVERTISEMENT

Stade Velodrome a fost arhiplin la meciul din Champions League dintre Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt, iar peste 3.000 de suporteri nemți au fost prezenți pe stadion.

Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt meci cu grad maxim de trist. Ultrașii au făcut show pe Stade Velodrome

Meciul dintre Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt a atras un interes uriaș din partea suporterilor celor două formații, iar ultrașii germani și-au făcut apariția în sudul Franței cu două zile înainte de meci.

ADVERTISEMENT

Poliția franceză a fost în alertă maximă, iar ultrașii au făcut haos în oraș, existând mai multe ciocniri cu forțele de ordine, dar și cu suporterii lui OM.

Pe stadion, ultrașii lui Eintracht Frankfurt au început să cânte cu mult timp înainte de startul meciului, iar germanii au fost poziționați într-un colț la inelul superior al unei tribune, din motive de securitate.

ADVERTISEMENT

Galeria celor de la Olympique Marseille a pornit un show pirotehnic de excepție încă din startul partidei, iar atmosfera de pe stadion i-a împins de la spate pe jucătorii lui Igor Tudor, care au dominat prima parte.

„Vânătoare” pe străzile din Marsilia înainte de meci

Ultrașii lui Olympique Marseille sunt cunoscuți drept unii dintre cei mai periculoși din Europa, iar pe străzile din Marsilia s-a declanșat o adevărat vânătoare și un joc de-a șoarecele și pisica pe străzi, între galeriile celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Huliganii lui OM au aprins zeci de torțe pe străzile din oraș și s-au luat la bătaie cu rivalii. Punctul de întâlnire al fanilor germani a fost „însemnat” de către francezi: „Eintracht Frankfurt nu sunt bineveniți în Marsilia”, a fost mesajul clar al francezilor.


Autoritățile locale din Marsilia au fost și ele în alertă maximă: „Suntem foarte îngrijorați. Mă tem că am subestimat numărul germanilor care vor vizita Marsilia”, a fost reacția celor de la FFF. „8.300 de germani, inclusiv 5.000 fără bilete, sunt așteptați”.

ADVERTISEMENT

Primele incidente pe stadion. Conflict între ultrașii lui OM și cei ai lui Eintracht Frankfurt

Primele incidente au apărut încă dinainte de startul partidei. Ultrașii lui Olympique Marseille și Eintracht Frankfurt s-au „bombardat” cu zeci de torțe, iar ultrașii francezi s-au luat la bătaie cu stewarzii și poliția.

Pe teren, lucrurile au fost mult mai pașnice, iar cele două echipe nu și-au creat nicio ocazie periculoasă în prima repriză, meciul fiind extrem de echilibrat.

Violența și tensiunea din tribune nu s-a reflectat și pe teren, primul cartonaș galben fiind primit de japonezul Hasebe în minutul 37. Marseille a dominat repriza, însă a trimis un singur șut pe poartă.

Frankfurt reușește totuși să marcheze înainte de pauză dintr-o jumătate de ocazie și se declanșează nebunia în spațiul dedicat supoterilor nemți.

Ultrașii lui Olympique Marseille, coreografii speciale: „Europa va tremura. Revolta marseezilor”

Galeria lui Olympique Marseille a avut o scenografie specială, cu trofeul Ligii Campionilor și cu un mesaj clar: „Europa va tremura. Revolta marseezilor”.

Coreografia galeriei lui Olympique Marseille la meciul cu Eintracht Frankfurt
Coreografia galeriei lui Olympique Marseille la meciul cu Eintracht Frankfurt. Sursă foto: Facebook @Ultras World

Galeria lui OM a mai afișat o coreografie în prima repriză, însă show-ul a continuat și în partea a doua a meciului.

Suporterii lui Olympique Marseille și a doua a coreografie de la meciul cu Frankfurt
Suporterii lui Olympique Marseille și a doua a coreografie de la meciul cu Frankfurt. Sursă foto: Facebook @ Ultras Style.

Ultrașii lui Olympique Marseille s-au dezlănțuit în startul reprizei a doua. Cerul s-a colorat în albastru, după ce suporterii au aprins zeci de fumigene.

În ciuda faptului că cele două galerii au avut un „arsenal” nelimitat, forțele de ordine au reușit să evite orice confruntare directă.

Galeria lui Eintracht Frankfurt, „bombardată” cu artificii de ultrașii lui Olympique Marseille

Arena Velodrome a fost cuprinsă de zgomotul asurzitor al artificiilor în minutul 78, când ultrașii lui Olympique Marseille i-au „bombardat” pe suporterii lui Eintracht Frankfurt minute în șir.

Galeria lui Eintracht Frankfurt, „bombardată” cu artificii de la ultrașii lui OM
Galeria lui Eintracht Frankfurt, „bombardată” cu artificii de la ultrașii lui OM. Sursă foto: Facebook @ ULTRAS-TIFO.net

Eintracht Frankfurt a fost aproape de 2-0 pe final, însă golul a fost amânat pentru ofsaid, iar Olympique Marseille putea să egaleze după ce și-a creat două-trei ocazii uriașe.

Germanii obțin astfel prima victorie din istorie în grupele UEFA Champions League, iar ultrașii au declanșat sărbătoarea pe Velodrome. Încă o noapte lungă la Marsilia.

  • 67.394 este capacitatea arenei Stade Velodrome
ADVERTISEMENT