News

Om de afaceri trimis în judecată în dosarul achizițiilor frauduloase din spitalele COVID, găsit spânzurat. Cine este victima

04.05.2021 | 16:55
Om de afaceri trimis in judecata in dosarul achizitiilor frauduloase din spitalele COVID gasit spanzurat Cine este victima
ADVERTISEMENT

Un cunoscut om de afaceri din Brașov, trimis în luna aprilie în judecată în dosarul achizițiilor frauduloase din spitalele COVID, a fost găsit spânzurat în a doua zi de Paște.

Potrivit presei locale, victima este Doru Dumitru Bertea, un cunoscut medic stomatolog, care a ocupat în trecut și postul de șef al Casei de Asigurări de Sănătate Brașov.

ADVERTISEMENT

Acesta era cercetat în două dosare penale de către procurorii DNA pentru dare de mită. Bertea se afla în arest la domiciliu.

Om de afaceri trimis în judecată în dosarul achizițiilor frauduloase din spitalele COVID, găsit spânzurat

Omul de afaceri Doru Bertea, medic stomatolog, care era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc s-a sinucis luni seara, potrivit NewsBv.

ADVERTISEMENT

Acesta se afla în arest la domiciliu, în municipiul Brașov. Bertea era administratorul firmei Chantel Sante, societate comercială implicată în dosarul de corupție deschis de DNA.

Pe 27 aprilie, Doru Bertea a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), dare de mită (5 fapte), instigare la abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte) şi trafic de influenţă.

ADVERTISEMENT

În acest dosar, DNA a trimis în judecată șase persoane, între care fostul manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc Lukacs Antal și angajaţi ai unităţii medicale, precum şi firma SC Chantel Sante SRL.

Acuzațiile aduse de DNA lui Doru Bertea

Potrivit DNA, omul de afaceri este cel care ar fi furnizat materiale necesare în perioada de pandemie către Spitalul de Boli Infecţioase, la preţuri mult mai mari decât cele de pe piaţă.

ADVERTISEMENT

Doru Bertea era un cunoscut medic stomatolog şi era cercetat în două dosare de către procurorii DNA, pentru dare de mită. În urma unei decizii a instanţei, antreprenorul era în arest la domiciliu.

Procurorii DNA au anchetat achiziţiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiu Secuiesc şi Braşov. Doru Bertea şi ceilalţi implicaţi în dosar au fost la un pas să scape, după ce fostul şef al Biroului Operaţiuni Speciale Braşov le oferea acestora toate informaţiile din dosar care ajungeau pe biroul său, pe măsură ce subordonaţii săi avansau cu ancheta.

Emanoil Mirică, care a fost și el reţinut de anchetatori, îi pregătea câte o informare lui Doru Bertea înaintea fiecărei întâlniri pe care o aveau cei doi. Detalii AICI.

ADVERTISEMENT
Tags: