Sport

Omagiu emoționant adus lui Maradona. Messi a marcat în Argentina – Chile și a celebrat golul în stilul „Zelui” Diego. Video

Organizatorii Copa America 2021 i-au adus un emoționant omagiu fostului fotbalist Diego Armando Maradona, înaintea meciului dintre Argentina și Chile.
15.06.2021 | 09:07
Omagiu emotionant adus lui Maradona Messi a marcat in Argentina  Chile si a celebrat golul in stilul Zelui Diego Video
ADVERTISEMENT

A 47-a ediție a Copei America se desfășoară în această perioadă în Brazilia. Luni noapte, Argentina a înfruntat-o pe Chile în meciul de deschidere din grupa A.

Partida a fost precedată de un impresionant spectacol virtual, oferit de organizatori în memoria idolului argentinienilor, Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT

Maradona, omagiat înaintea partidei Argentina – Chile de la Copa America

Meciul dintre Argentina și Chile a fost cu atât mai special cu cât, înaintea partidei telespectatorii din întreaga lume au fost martorii unui show virtual electrizant.

Diego Maradona a fost prezentat jonglând cu mingea, purtând tricourile echipelor pentru care a evoluat în carieră.

ADVERTISEMENT

Din spectacolul virtual omagial nu a lipsit celebrul gol marcat de legendarul fotbalist în meciul contra Angliei, de la Cupa Mondială din 1986.

În partida amintită, Maradona a înscris un gol controversat, cu mâna, și tot el a fost autorului fazei din minutul 55 când a marcat după o cursă fantastică în care și-a înșirat toți adversarii și la învins elegant pe Peter Shilton.

ADVERTISEMENT

Această reușită a fost votată de fani, dar și de specialiști din lumea întreagă drept ”golul secolului”.

Messi, pe urmele lui Maradona

Partida dintre Argentina și Chile s-a terminat la egalitate, scor 1-1, iar momentul culminant s-a atins în minutul 33, când Lionel Messi a deschis scorul și a celebrat golul în același mod în care o făcea și idolul său, Diego Maradona. Pentru Chile a marcat Eduardo Varga, în minutul 57.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a declarat înaintea startului competiției că obiectivul naționalei Argentinei este câștigarea trofeului. Starul ”pumelor” nu a câștigat nici un trofeu major cu Argentinei.

Cu Messi pe teren, ”Pumele” au disputat trei finale de Copa America, în 2007, 2015 și 2016, toate pierdute, ultimele două chiar în fața adversarului de luni, Chile.

Într-un alt meci din grupa A, Paraguay a învins cu scorul de 3-1 reprezentativa Boliviei. Alejandro Romero (min. 62) și Angel Romero (65, 80) au marcat pentru învingători. Golul Boliviei a fost reușit de Erwin Saaverda, în minutul 10.

ADVERTISEMENT
Tags: