Sport

Suporterii din Premier League, omagiu pentru un fan de 6 ani. Puștiul a fost torturat și ucis de propria familie!

Cazul Arthur Labinjo-Hughes, băiețel de șase ani abuzat și ucis de tatăl său și mama vitregă, a șocat Marea Britanie. Astăzi, pe stadioanele din Insulă, suporterii l-au omagiat pe micul fan al lui Birmingham City.
04.12.2021 | 21:50
Suporterii din Premier League omagiu pentru un fan de 6 ani Pustiul a fost torturat si ucis de propria familie
ADVERTISEMENT

Fanii fotbalului din Marea Britanie i-au adus un omagiu unui băiețel de șase ani care a fost ucis de propria familie. Arthur Labinjo-Hughes a murit în iunie 2020, după ce a fost torturat de tatăl și mama lui vitregă timp de mai bine de un an.

Procesul s-a încheiat la finele săptămânii. Tatăl său, Thomas Hughes a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru ucidere din culpă. În timp ce Emma Tustin, mama vitregă, a primit o pedeapsă de 29 de ani pentru crimă.

ADVERTISEMENT

Omagiu în minutul 6 pentru micul fan al lui Birmingham City

Puștiul de șase ani era un fan al lui Birmingham City. Iar la meciurile din Insulă fanii au ținut să-i aducă un omagiu. Jucătorii echipei lui favorite au afișat un banner înainte de meciul de campionat împotriva lui Millwall. Pe acesta scria ”Te iubim, Arthur”.

Mai mult, meciul a fost oprit în minutul 6. Pentru ca jucătorii și suporterii să-i aducă un omagiu micului fan. Iar Clubul din West Midlands a anunțat că îl va omagia și a următorul meci de acasă. Acesta se va disputa împotriva lui Cardiff, pe 11 decembrie.

ADVERTISEMENT

În plus, în Premier League, la meciul West Ham-Chelsea, în minutul 6, imaginea lui Arthur a fost proiectată pe ecranul arenei. Iar fotografia puștiului, îmbrăcat în tricoul echipei din Championship, și manifestările de solidaritate, au fost prezente și pe alte arene.

”Ne invităm fanii să se alăture suporterilor altor echipe din Midlands pentru a-i aduce un omagiu lui Arthur Labinjo-Hughes cu aplauze în minutul șase la meciul de astăzi împotriva lui West Brom”, a scris Coventry City pe Twitter înainte de meci.

ADVERTISEMENT

Manifestările vor continua și mâine, la meciul celeilalte echipe din Birmingham, Aston Villa, cu Leicester. ”Aston Villa îi va aduce un omagiu lui Arthur Labinjo-Hughes cu aplauze în minutul 6 al meciului de pe Villa Park de duminică.

Toți cei de la Club sunt profund întristați de moartea sfâșietoare a lui Arthur. Gândurile noastre sunt cu toți afectați de această tragedie crudă. Odihnește-te în pace, Arthur”, a postat, pe contul de Twitter, clubul Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Arthur Labinjo-Hughes avertizase că urmează să fie omorât, dar nimeni nu l-a crezut

Arthur a murit după ce mama sa vitregă, Thomas Emma Tustin, l-a lovit cu capul de un perete într-un acces de furie. Se pare că a făcut o fotografie cu puștiul întins pe podea, dar a sunat la urgențe după 12 minute. După moartea sa, s-a descoperit că Arthur avea 130 de răni la cap, față, gât, brațe, trunchi și picioare.

Cazul este cu atât mai grav cu cât s-a relevat că puștiul avertizase că este o victimă a tatălui său. De altfel chiar mama vitregă a recunoscut că știa că Arthur se plânsese că simte că urmează să fie ucis încă înainte de a-l întâlni pe Hughes.

”Arthur le-a spus rudelor, profesorilor și medicului său că tatăl său l-a amenințat cu moartea”, a spus mama vitregă a copilului, în fața instanței.

În timpul procesului au fost audiate și înregistrări sfâșietoare cu ”strigătul” de ajutor disperat al copilului. În acestea Arthur plângea în timp ce spunea ”nimeni nu mă iubește” și ”nimeni nu îmi va da de mâncare”.

În plus, în fața juriului, s-a afirmat că Tustin îi trimitea mesaje vocale tatălui său, Hughes, în care se văita că Arthur plânge. Iar acesta din urmă îi răspundea: ”sapă-i mormântul”.

 

ADVERTISEMENT