Fotbal international

Omagiu pentru Diego Maradona: fanii lui Napoli au „incendiat” orașul. Video

25.11.2020 | 22:11
Omagiu pentru Diego Maradona fanii lui Napoli au incendiat orasul Video
ADVERTISEMENT

Diego Maradona a fost un adevărat Zeu la Napoli, iar vestea morții lui i-a distrus pur și simplu pe suporteri. Cu toate acestea, „ultrașii” echipei italiene au mai găsit puterea de a-i aduce un omagiu lui Diego și au ieșit pe străzile din oraș, pe care, metaforic vorbind, aproape că le-au incendiat.

Fostul star al napoletanilor a decedat miercuri în țara natală, în urma unui stop cardiorespirator. El se afla în recuperare în locuința sa din localitatea Tigre după ce suferise o operație pe creier acum aproximativ trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Fotbalul mondial este în doliu, iar mesajele de condoleanțe au început să curgă de pretutindeni, de la Messi și Ronaldo, până la Pele sau Gică Hagi.

Fanii lui Napoli au incendiat orașul ca un ultim omagiu adus lui Diego Maradona

Diego Maradona, cel mai bun fotbalist din lume din toate timpurile, a făcut istorie în tricoul Argentinei, dar și în cel al lui Napoli. Cu el în teren, formația italiană a cucerit cele mai importante trofee: de două ori titlul de campioană în Serie A (1987 și 1990), Cupa Italiei (1987), Cupa UEFA (1989) și Supercupa Italiei (1990).

ADVERTISEMENT

Datorită acestor performanțe unice, Diego Maradona a fost adulat până în ultima clipă a vieții la Napoli, iar „ultrașii” clubului de sub Vezuviu nu puteau să nu îi aducă un ultim omagiu celui pe care îl venerau ca pe un Dumnezeu.

Poate și de aceea, ținând cont că se află la poalele unui vulcan, suporterii napoletanilor au creat o atmosferă incendiară pe străzi, ca o ultimă plecăciune în fața marelui Diego. Torțele, petardele și artificiile au creat, pentru un moment, senzația că orașul ar fi luat pur și simplu foc.

ADVERTISEMENT

Nici reprezentanții formației italiene nu l-au uitat pe Diego și au postat un mesaj scurt, de adio, pe contul oficial de Twitter: „Pentru totdeauna. Adio, Diego!”.

Corado Ferlaino, distrus la aflarea veștii despre moartea lui Maradona

Corado Ferlaino, fostul președinte din perioada de glorie a lui Napoli, a fost pur și simplu distrus la aflarea veștii despre moartea lui Diego Maradona.

ADVERTISEMENT

„Sunt distrus, îmi pare foarte rău. Maradona i-a dat multe lui Napoli, chiar și mie dintr-un anumit punct de vedere. Nu am cuvinte, nu știu ce să spun. Am fost să-l vizitez în Argentina când era bolnav, era bolnav de mai mult timp, dar a depășit întotdeauna crizele. Totul s-a întâmplat brusc. Ziarele spuneau că se simte mai bine, dar…

Sunt napoletan și, ca toți napolitanii, suntem foarte triști, plângem, pentru că a însemnat foarte mult pentru Napoli. Maradona a fost un campion, un geniu, iar geniilor nu li se poate cere să fie bărbați obișnuiți. Maradona nu era un om obișnuit, pentru că nu era un jucător obișnuit. A avut mari responsabilități și poate că nu a putut să le îndeplinească, le-a suferit.

La Napoli a adus două campionate. Nu știu dacă Napoli va mai câștiga vreun campionat, dar deocamdată a luat singurele două în anii Maradona”, a spus Ferlaino cu ochii în lacrimi.

ADVERTISEMENT