Fotbal international

Omar Elabdellaoui se reface după ce o pertardă i-a explodat în mână. Ultimele detalii

08.01.2021 | 19:36
Omar Elabdellaoui se reface dupa ce o pertarda ia explodat in mana Ultimele detalii
ADVERTISEMENT

Norvegianul Omar Elabdellaoui de la Galatasaray a ajuns la spital şi a fost operat după ce o petardă i-a explodat în mână în noaptea dintre ani.

Fotbalistul a suferit răni grave la nivelul mânii şi feţei, fiindu-i afectată şi vederea, astfel că îi este pusă în pericol şi cariera.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului turc au precizat că jucătorul este conştient şi poate vorbi cu medicii care îl îngrijesc în aceste momente.

Omar Elabdellaoui se simte din ce în ce mai bine

UPDATE, 8 ianuarie, ora 19:37 / Fotbalistul Omar Elabdellaoui a declarat pentru Galatasaray TV că se simte din ce în ce mai bine şi că le este recunoscător tuturor celor care şi-au arătat susţinerea.

ADVERTISEMENT

”Tratamentul decurge bine. Pe zi ce trece sunt mai bine, astfel că sunt bucuros şi încerc să rămân pozitiv în această perioadă dificilă a vieţii mele. Am încredere în medici şi în toţi cei care sunt în jurul meu că totul va fi bine.

Este foarte dificil pentru mine să exprim cât de recunoscător le sunt tuturor celor care şi-au arătat susţinerea. Toţi oamenii din Turcia, ministrul Sănătăţii… Mulţumesc”, a spus Elabdellaoui.

ADVERTISEMENT

Ultimele detalii au fost oferite de medicul de la Galatasaray

UPDATE, 1 ianuarie, ora 21:50 / Medicul echipei Galatasaray Istanbul, Vedat Kaya, a declarat că Omar Elabdellaoui are un ochi mai afectat decât celălalt, iar situația sa va fi analizată cu atenție.

”Am acordt primul ajutor. Situaţia lui de acum este mai bună decât ieri. Este sub tratament. Va fi necesară încă o intervenţie. Mâine vom evalua situaţia şi vom lua o decizie cu privire la cum trebuie să acţionăm. Astăzi i-am făcut toate analizele. Pot spune că este mai bine decât ieri. Are un ochi mai afectat decât celălalt”, a explicat Kaya.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Fatih Terim, l-a vizitat la spital pe fotbalistul norvegian. ”Omar este un om foarte valoros pentru noi, atât pe teren cât şi în afara terenului. Am vorbit cu el, i-am împărtăşit sentimentele şi gândurile mele. Ne-am emoţionat amândoi. De aceea am ieşit. Vom face tot ce putem pentru el.

I-am spus să se lupte, că poate învinge. Este mai bine faţă de ieri sau aşa vrem noi să îl vedem. Nu este uşor. Sperăm că lucrurile se vor desfăşura bine pentru el. Însă nu este uşor ce a trăit. Are nevoie de rugăciunile tuturor iubitorilor fotbalului.

Este un mare nenoroc pentru el şi pentru familia lui, dar vom ţine piept acestor întâmplări în viaţă. Nu privim altfel lucrurile. Nu este nevovie să fie văzută astfel o întâmplare venită după ce a vrut să îşi facă fericiţi copiii. Sper să se facă bine repede”, a spus Terim.


Președintele lui Galatasaray oferă informații

UPDATE, 1 ianuarie, ora 18:22 / Preşedintele clubului Galatasaray, Mustafa Cengiz, a declarat că moralul lui Omar Elabdellaoui este bun şi că există un progres în ceea ce priveşte starea norvegianului, însă a menţionat să probabil este nevoie de timp pentru a se spune ceva cu certitudine.

”Moralul jucătorului este bun. Am discutat personal cu el. A suferit o lovitură. S-a întâmplat din dorinţa sa de a-i proteja pe copii. Îi doresc sănătate. Le mulţumesc tuturor celor care ne susţin, în primul rând ministrului Sănătăţii, Fahrettin Koca. În acest moment nu vreau să spun multe. Un proverb spune următoarele: ‘Când bolnavul este la pat, totul este în plan secund’.

Ochiul este unul dintre cele mai sensibile organe ale omului. Medicii fac ceea ce trebuie în legătură cu această problemă. Le mulţumesc celor de la spitalul Liv. Este prea curând să vorbesc despre situaţie. Există un progres. Speranţa nu trebuie să piară niciodată. Trebuie să sperăm chiar şi în cel mai dificil moment. Cred că trebuie să aşteptăm o săptămână, două”, a spus Cengiz.

Omar Elabdellaoui a fost vizitat la spitalul Liv, de președintele Mustafa Cengiz, vicepreşedintele Abdurrahim Albayrak şi încă doi oficiali.


Știre inițială, 1 ianuarie, ora 15:24

Omar Elabdellaoui, operat de urgenţă din cauza unei petarde

Anul 2021 a început extrem de rău pentru Omar Elabdellaoui, care a fost transportat de urgenţă la spital şi a suferit o intervenţie chirurgicală după un accident în noaptea dintre ani.

Norvegianului, care sărbătorea Revelionul în Turcia, i-a explodat o petardă în mână şi s-a ales cu răni serioase inclusiv la nivelul feţei, vederea lui fiind grav afectată.

„Jucătorul lui Galatasaray, Omar Elabdellaoui, a suferit o operație la mână și la ochi, după ce a fost lovit de artificii, în timpul sărbătoririi Noului An. Artificiile i-au explodat în mână, iar vederea i-a fost afectată“, spune comunicatul postat de Galatasaray.

Cariera în pericol, viaţa nu

La aflarea veştii, vicepreşedintele lui Galatasaray, Abdurrahim Albayrak, antrenorul Fatih Terim şi căpitanul Arda Turan au mers rapid la spital pentru a afla cum se simte Elabdellaoui.

„Omar poate să vorbească, este cooperant cu medicii. Vom face tot ce putem ca să îl ajutăm. El este sufletul nostru, o parte din noi. Suntem foarte afectaţi“, a declarat vicepreşedintele, care a condamnat persoanele care au făcut publice imagini cu fotbalistul rănit.

„Ofițerul de ambulanță face fotografii și le împarte pe rețelele de socializare. Este păcat. Este un mare păcat. Această persoană are 3 copii, Galatasaray are 30 de milioane de fani. Există mii de oameni, familii și prieteni preocupați în țara asta. Ce conștiință poate servi o astfel de fotografie? Vom urmări acest fapt până la capăt și vom discuta cu avocații pe această temă“.

I-a adus României o victorie la „masa verde“

Omar Elabdellaoui este jucătorul depistat pozitiv în noiembrie, înainte de meciul România – Norvegia, din Liga Naţiunilor. Autorităţile nordice au interzis lotului naţional să decoleze spre ţara noastră, iar, în final, UEFA a hotărât victoria României la „masa verde“.

Cu ajutorul celor 3 puncte din partida nedisputată cu Norvegia şi a rezultatelor din ultima rundă de Nations League, România a urcat în urna a doua pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Mondial.

ADVERTISEMENT