ADVERTISEMENT
News

Omenirea a depășit 100 de milioane de cazuri de infectare cu Covid-19. Un nou record în Europa

Autor: Flaviu Popa | 27.01.2021 | 08:52
Omenirea a depășit 100 de milioane de cazuri de infectare cu Covid-19. Un nou record în Europa
Nouă tulpină SARS-CoV-2 cu mutația E484K, descoperită în România. ”Ar putea reduce eficiența vaccinului”. Foto: Pixabay

Numărul cazurilor de Covid-19 în lume a depășit 100 de milioane, în timp ce Europa raportează 1 milion de cazuri noi la fiecare patru zile.

ADVERTISEMENT

Între timp, noi mutații ale virusului apărute în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia provoacă emoții guvernelor lumii, temătoare în fața unui nou val pandemic.

Conform datelor oficiale prezentate de Reuters, 1.3% din populația lumii a fost infectată cu noul coronavirus și peste 2.1 milioane de oameni și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Omenirea a depășit 100 de milioane de infectări cu noul coronavirus

În medie, o persoană a fost infectată la fiecare 7.7 de secunde de la începutul anului și aproximativ 668.250 de cazuri noi au fost raportate zilnic.

Rata globală a mortalității este de 2.15%, conform aceleiași surse. Cele mai afectate țări de pandemie rămân Statele Unite ale Americii, India, Brazilia, Rusia și Marea Britanie, care reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de Covid-19 și 28% din populația globală.

ADVERTISEMENT

Dacă primele 50 de milioane de cazuri de infectare cu Covid-19 au fost atinse în 11 luni, numărul acestora s-a dublat în doar trei luni.

De asemenea, 56 de țări au început să vaccineze populația, fiind administrate 64 de milioane de doze. Israelul e prima în topul vaccinărilor, reușind să imunizeze 29% din populație cu cel puțin o doză de vaccin.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii au 25% din totalul cazurilor raportate Covid, peste 25 de milioane, deși reprezintă doar 4% din populația lumii. Unul din cinci oameni care moare pe Pământ într-o zi este din SUA.

Europa rămâne cea mai afectată regiune din lume și raportează în prezent 1 milion de cazuri noi de infectare la 4 zile și a raportat 30 de milioane de astfel de cazuri de la începutul pandemiei. Marea Britanie a atins marți cifra de 100.000 de morți, în timp ce Rusia, Polonia și Ucraina contribuie cu aproape 10% dintre cazurile globale de covid-19.

ADVERTISEMENT

Țările europene își pun speranța în vaccinare, însă procesul se desfășoară greoi din cauza dificultăților de producție și livrare a Pfizer sau AstraZeneca.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!