News

Omenirea nu a scăpat de pandemie! Peste 9 milioane de cazuri la nivel global și numere record de cazuri zilnice. Care sunt noile focare

23.06.2020 | 15:18
Omenirea nu a scapat de pandemie Peste 9 milioane de cazuri la nivel global si numere record de cazuri zilnice Care sunt noile focare
ADVERTISEMENT

În anul 2020, noul coronavirus a izbucnit în întreaga lume. La începutul anului China a fost cea mai afectată, apoi focarul principal s-a mutat în Europa, iar de acolo în Statele Unite, ca un val uriaș ce a străbătut globul. Situația pare să se calmeze în aceste zone, însă ar fi eronat să această criză s-a încheiat.

Iar cei care cred că noul coronavirus e gata, sunt contraziși de cifre. Numărul de infecții de la nivel global a trecut de 9 milioane de cazuri, asta în timp ce numărul deceselor se apropie de 500.000 în lume.

ADVERTISEMENT

În țările europene situația s-a mai calmat. Majoritatea statelor au deschis granițele și au relaxat măsurile drastice anti-COVID. Ba mai mult, destinațiile turistice s-au deschis în multe state, în timp ce altele așteaptă să deschidă.

Omenirea nu a scăpat de pandemie! Care sunt noile focare de COVID-19

Statele Unite sunt cel mai afectat stat de noul coronavirus, cu peste două milioane de cazuri înregistrate. Însă, situația începe să se amelioreze și în SUA, iar multe afaceri, printre care și restaurantele și barurile, s-au redeschis.

ADVERTISEMENT

Însă, acum a venit rândul altor țări să fie lovite dur de virusul COVID-19. Focarele din China, Europa și Statele Unite s-au mutat în țări mai puțin afectate la începutul crizei. America Latină este o zonă foarte lovită în acest moment, la fel ca și țări din Asia precum India, Pakistan, Bangladesh sau Arabia Saudită.

Numărul cazurilor zilnice crește de la începutul pandemiei

Îngrijorător este că numărul cazurilor la nivel global este în continuă creștere. Pe data de 18 iunie s-a înregistrat un record din acest punct de vedere, cu peste 181.000 de îmbolnăviri, asta în condițiile în care ceea ce spuneau specialiștii că este perioada cea mai cruntă (aprilie – mai), numărul zilnic de îmbolnăviri nu a trecut de 100.000.

ADVERTISEMENT
Numărul de cazuri noi de COVID-19
Numărul de cazuri noi de COVID-19

Din fericire, numărul de decese la nivel global este în ușoară scădere. Dacă pe 17 aprilie s-a înregistrat un număr de 8435 de decese, în luna iunie într-o singură zi s-a trecut peste 6000 de decese.

Brazilia, cel mai mare focar COVID-19 la ora actuală!

Brazilia a luat locul Statelor Unite și este acum țara în care COVID-19 se proliferează într-un mod extrem de eficient. Situația este foarte gravă în Țara Cafelei, care a urcat vertiginos până pe locul doi în ceea ce privește numărul de cazuri și de decese. Brazilia are 1 milion de cazuri de COVID-19 și peste 51.000 de decese din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT
Numărul de îmbolnăviri în Brazilia
Numărul de îmbolnăviri în Brazilia

India este un alt focar, iar mărturiile din țara asiatică sunt șocante. Din cauza numărului mare de pacienți, unii dintre ei erau cazați în aceleași rezerve de spital cu cei decedați, care erau ținuți acolo în pungi negre, în condițiile în care crematoriile au fost suprasolicitate. Peste 440.000 de cazuri au fost înregistrate în India și 14.011 decese.

Numărul de îmbolnăviri în India
Numărul de îmbolnăviri în India

Peru, Turcia, Mexic, Pakistan, Arabia Saudită sau Africa de Sud, țări cu peste 100.000 de infectări

În Peru, situația este gravă din cauza COVID-19. Statul din America de Sud înregistrează 257.447 de îmbolnăviri și peste 8000 de victime din cauza COVID-19. Unul dintre motivele pentru care virusul s-a înmulțit mult sunt piețele de fructe din întreaga țară, adevărate focare de COVID-19.

Turcia, Mexic, Pakistan, Arabia Saudită, Bangladesh sau Africa de Sud sunt țări care au depășit 100.000 de infectări cu COVID-19, virusul fiind în plină expansiune în toate aceste țări, curba fiind ascendentă.

Deși o parte a specialiștilor în medicină erau optimiști că virusul va fi mai blând în timpul verii și că va scădea în intensitate, iată că cifrele contrazic aceste statistici. Numărul de cazuri zilnice este într-o continuă creștere de la începutul pandemiei și chiar dacă țările europene și SUA își revin după pandemie, focarul s-a mutat în alte țări de pe glob.

  • 9.000.000 de cazuri COVID-19 sunt înregistrate la nivel global
  • 474,730 de oameni au decedat din cauza noului coronavirus

 

 

ADVERTISEMENT