News

OMS a aprobat un nou vaccin anti-Covid. Serul chinez Convidecia, eficiență 92% împotriva formelor grave

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat undă verde pentru un nou vaccin anti-Covid 19. Serul Convidecia, produs de chinezii de la CanSino Biologics, are o eficiență 92% împotriva formelor grave.
19.05.2022 | 16:39
OMS a aprobat un nou vaccin antiCovid Serul chinez Convidecia eficienta 92 impotriva formelor grave
Un nou vaccin anti-Covid a primit autorizare din partea OMS. Care este eficiența serului Convidecia. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care China se luptă cu o explozie a noilor cazuri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a aprobat un ser anti-Covid 19 produs de o companie din Tianjin.

Un nou vaccin anti-Covid a primit autorizare din partea OMS. Care este eficiența serului Convidecia

OMS anunță, într-un comunicat emis joi, 19 mai, că a acordat omologarea de urgenţă (prin procedura EUL) pentru vaccinul anti-Covid Convidecia produs de laboratorul chinez CanSino Biologics.

ADVERTISEMENT

Procedura EUL a Organizației evaluează calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinurilor Covid-19 ca o condiție prealabilă pentru administrarea serurilor împotriva acestei boli.

De asemenea, mecanismul permite țărilor să-și accelereze procedura de aprobare și reglementare pentru a importa și administra vaccinuri contra Covid-19.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății precizează că acest vaccin produs de compania chineză este pe bază de adenovirus uman modificat, se administrează într-o singură doză şi este recomandat pentru toate grupele de vârstă începând de la 18 ani.

În ceea ce privește eficienţa Convidecia, aceasta este de 64% pentru prevenirea cazurilor simptomatice de Covid-19 şi de 92% împotriva formelor severe ale bolii.

ADVERTISEMENT

Vorbim de al 9-lea vaccin anti-Covid 19 sau o variantă a unui vaccin care primeşte omologarea din partea OMS, care reprezintă o garanţie a calităţii, eficacităţii şi siguranţei.

OMS a acordat până acum undă verde de utilizare pentru nouă vaccinuri Covid-19 și variante ale acestora: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Janssen, Moderna, Sinovac, Sinopharm, Bharat Biotech, Novavax și acum CanSinoBIO.

ADVERTISEMENT

Serul chinezilor de la CanSino Biologics a fost deja lansat în China, Argentina, Chile, Malaezia, Mexic și Pakistan.

Ce vaccinuri anti-Covid se administrează în Uniunea Europeană

Până la ora actuală, Comisia Europeană a acordat autorizații de introducere condiționată pe piață pentru 5 vaccinuri (cele dezvoltate de BioNTech și Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen Pharmaceutica NV, si Novavax după ce siguranța și eficacitatea lor au fost evaluate pozitiv de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Alte câteva vaccinuri se află în diferite stadii de evaluare de către EMA.

ADVERTISEMENT