News

OMS, anunț important. Cum trebuie să decurgă programul de vaccinare anti-Covid

19.12.2020 | 15:21
OMS anunt important Cum trebuie sa decurga programul de vaccinare antiCovid
ADVERTISEMENT

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis un mesaj important în legătură cu modul cum trebuie să fie executat programul de vaccinare anti-Covid.

Suntem tot mai aproape de un moment critic în bătălia noul coronavirus. Se fac ultimele strategii și se trasează toate detaliile tehnice. Tocmai de aceea, liderul Organizației Mondiale a Sănătății a cerut un lucru important care trebuie să fie pus în aplicare de toate țările.

ADVERTISEMENT

Aproape două miliarde de doze de vaccinuri candidate au fost asigurate pentru COVAX. Acesta este un pogram care vizează accelerarea creării, producerii și accesului echitabil la teste, tratamente și vaccinuri anti-Covid. Practic, încă din vară s-a semnat un acord prin care se încearcă o strângere masivă de fonduri, banii urmând să fie folosiți pentru țările care nu-și permit achiziționarea antidotului.

Ce spune liderul OMS despre programul de vaccinare anti-Covid?

„Este esențial să vaccinăm unii oameni din toate țările decât toți oamenii din unele țări”, a afirmat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății trage un semnal de alarmă și consideră că nu este suficient ca doar țările bogate să facă rost de vaccin. El va trebui să fie distribuit pe toată planeta pentru ca pandemia să fie oprită.

ADVERTISEMENT

„Vom pune capăt cu adevărat pandemiei doar dacă o vom termina peste tot în același timp, ceea ce înseamnă că este esențial să vaccinăm unii oameni din toate țările decât toți oamenii din unele țări”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a dezvăluit că a semnat un acord cu gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson pentru 500 de milioane de doze de vaccin candidat, care se adaugă acordurilor semnate deja cu AstraZeneca, Novavax și Sanofi-GSK.

ADVERTISEMENT

Peste 76 de milioane de persoane au fost infectate pe tot globul de la începutul pandemiei. Totalul deceselor se apropie de 1,7 milioane.

Virusul este răspândit peste tot. America, India, Brazilia, Germania, Peru, Maroc – nimeni nu a scăpat. 25 de țări au deja un total de peste 500 de mii de infectări.

ADVERTISEMENT
Tags: