ADVERTISEMENT
News

OMS, anunț îngrijorător. Când va fi atinsă imunitatea colectivă împotriva Covid-19

Autor: Robert Cristea | 11.01.2021 | 23:06
OMS, anunț îngrijorător. Când va fi atinsă imunitatea colectivă împotriva Covid-19
OMS, anunț îngrijorător. Când va fi atinsă imunitatea colectivă împotriva Covid-19. Foto: Hepta.ro

Soumya Swaminathan, membru OMS, a transmis un mesaj important legat de imunitatea împotriva infecției Covid-19. Ne aflăm într-un moment în care omenirea se apropie de 90 de milioane de cazuri și 2 milioane de decese.

ADVERTISEMENT

Din păcate, deși procesul de vaccinare a început în multe țări, veștile venite de Organizația Mondială a Sănățății nu sunt bune. Imunitatea colectivă contra noului coronavirus nu va fi atinsă anul acesta.

“Nu vom ajunge (…) la imunitatea colectivă în 2021”, a spus responsabilul ştiinţific al OMS, Soumya Swaminathan, în timpul unei informări de presă la Geneva, potrivit AFP.

OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021

Swaminathan a lăudat progresele uimitoare făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte într-un an mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului coronavirus. De asemenea, membrul OMS a ținut să precizeze că este nevoie de răbdare și că lupta cu pandemia “durează”.

ADVERTISEMENT

“Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde”, a punctat ea, făcând apel la răbdare.

“Între timp, nu trebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează”, a transmis Swaminathan care a dat asigurări că vaccinurile vor ajunge în toate ţările.

Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului. Swaminathan a subliniat importanţa continuării aplicării măsurilor de protecţie precum distanţarea fizică, spălarea pe mâini şi purtarea măştii pentru a controla pandemia.

ADVERTISEMENT

În schimb, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat că există o problemă evidentă în distribuirea vaccinurilor, iar ţările cu venituri mai sărace nu primesc încă serul. Tedros Adhanom Ghebreyesus le-a cerut ţărilor bogate să nu mai încheie acorduri separate cu producătorii.

„Ţările bogate au cea mai mare parte a aprovizionării. Nicio ţară nu este excepţională şi nu ar trebui să sară coada şi să îşi vaccineze toată populaţia, în timp ce unele ţări rămân fără vaccin”, a precizat șeful OMS.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT