News

OMS, anunț îngrijorător! Organizația spulberă speranțele celor care credeau că vom scăpa repede de coronavirus

09.05.2020 | 10:57
OMS anunt ingrijorator Organizatia spulbera sperantele celor care credeau ca vom scapa repede de coronavirus
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății spulberă speranțele celor care credeau într-o rezolvare rapidă a crizei de coronavirus. OMS susține că un vaccin anti-COVID va fi gata abia la finalul anului viitor, conform Dale Fisher, oficial al organizației. 

Organizația spulberă speranțele celor care credeau că vom scăpa repede de coronavirus

Dale Fisher, președintele rețelei de alertă și răspunsuri globale OMS a dat un interviu pentru CNBC: „Cred că sfârșitul anului viitor este un termen de așteptare foarte rezonabil. Oamenii trebuie să-și verifice așteptările”, a spus Fisher.

ADVERTISEMENT

Fisher susține că până la pregătirea unui vaccin, fiecare persoană trebuie să înțeleagă rolul pe care trebuie să îl joace în sănătatea publică. Oficialul a spus că trebuie să existe o informare continuă în acest sens.

Declarația vine în contextul în care Statele Unite ale Americii și Marea Britanie se desfășoară studii clinice pentru testarea unui vaccin.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul OMS îl contrazice pe Donald Trump

Acest pas este doar începutul pentru că mai este mult până la producerea efectivă a vaccinului. Asta pentru că este doar prima fază a procesului și mai sunt alte două etape care vor determina dacă vaccinul poate fi folosit pe oameni fără niciun pericol.

După ce sunt parcurși cu succes cei trei pași urmează producerea în masă și distribuirea în toată lumea, ceea ce va necesita, de asemenea, o perioadă îndelungată.

ADVERTISEMENT

Dale Fisher susține că afirmațiile lui Donald Trump sunt imposibil de pus în aplicare după ce președintele american a susținut că un vaccin anti-coronavirus va fi disponibil până la finalul anului.

Speranțele lui Trump se leagă de o companie care nu a scos niciodată vreun vaccin

Speranțele lui Donald Trump se leagă de o companie care nu a avut până acum niciun medicament aprobat. Firma Moderna a ieșit câștigătoare în negocierile de la Casa Albă după ce au promis că vor trece în câteva luni la faza de testare a vaccinului.

ADVERTISEMENT

Înființată în anul 2010, compania Moderna nu a adus niciodată pe piață unul dintre cele 9 vaccinuri candidat aprobate de agenția pentru reglementarea medicamentelor. De asemenea, niciunul dintre aceste vaccinuri nu a ajuns la a treia și ultima fază.

ADVERTISEMENT