News

OMS anunţă şase măsuri care trebuie respectate de ţări pentru reducerea restricţiilor COVID-19

17.04.2020 | 16:34
OMS anunta sase masuri care trebuie respectate de tari pentru reducerea restrictiilor COVID19
ADVERTISEMENT

Tot mai multe ţări doresc să îşi ridice restricţiile cu privire la combaterea coronavirusului. Însă, aceste naţiuni care vor să mai “relaxeze” măsurile, trebuie să ţină cont de o serie de condiţii pentru a preveni o altă creştere a infecţiilor.

6 măsuri care trebuie respectate pentru reducerea restricţiilor COVID-19

Tedros Adhanom Ghebreyesus, oficial ONU în domeniul sănătăţii a anunţat cele şase măsuri care trebuie respectate de ţările care vor să reducă restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Oficialul consideră că această trecere, trebuie să fie făcută foarte atent, conform Vanguard:

ADVERTISEMENT

“Dacă se face foarte repede, riscăm să fie o nouă creştere a cazurilor care să creeze o criză chiar mai mare decât cea din prezent. Aşa că această tranziţie trebuie făcută cu mare atenţie”, a spus Tedros.

Măsurile anunţate de oficialul ONU:

1. Guvernele trebuie să se asigure că răspândirea noului coronavirus este sub control. Conform noilor reglementări OMS, asta înseamnă că autorităţile medicale trebuie să cunoască originea fiecărui caz şi grup de infecţii.

ADVERTISEMENT

2. Sistemele naţionale de sănătate trebuie să poată găsi, testa, izola şi trata fiecare caz nou, iar toate contactele sociale recente ale fiecărei persoane infectate trebuie să fie identificate.

Măsuri în şcoală şi la serviciu: igienizare, distanţare fizică, măsurarea temperaturii!

3. Trebuie să reducă la minimum riscurile de infecţie în zonele fierbinţi: spitale, aziluri

4. Măsurile trebuie aplicate la locurile de muncă, şcoli şi alte locaţii esenţiale: Aceste măsuri includ: distanţarea fizică, igienizare şi măsurarea temperaturii oamenilor

ADVERTISEMENT

5. Ţările trebuie să gestioneze riscul de a “importa” virusul de la oamenii care vin din străinătate. Detectarea călătorilor infectaţi şi carantina pentru cei care vin în ţară din zonele periculoase sunt două dintre măsuri

6. În cele din urmă, Tedros spune: “comunităţile să fie educate, implicate şi abilitate să se adapteze la noile norme de a se comporta într-un mod în care să prevină alte noi infecţii”.

ADVERTISEMENT

Printre ţările care au anunţat reducerea restricţiilor pentru a combate coronavirusul se numără ţări ca Austria, Germania, dar şi Spania, una dintre cele mai afectate ţări de COVID-19. Revenirea la normalitate nu se va face brusc şi va fi o trecere lentă, sunt de părere specialiştii.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: