News

OMS anunță schimbări importante în luptă contra COVID-19! Ce categorie de vârstă a devenit vulnerabilă

30.07.2020 | 18:35
OMS anunta schimbari importante in lupta contra COVID19 Ce categorie de varsta a devenit vulnerabila
ADVERTISEMENT

OMS anunță schimbări importante în luptă contra COVID-19! Situația României care a înregistrat un nou record de infectări a atras atenția și celor de la Organizația Mondială a Sănătății.

Reprezentanții forului solicită acum schimbări urgente după ce au observat că mai multe țări din Europa se confruntă cu o explozie a cazurilor noi de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

Culmea, în ultima perioadă, lucrurile s-au schimbat ăn mod dramatic și specialiștii spun că tot mai mulți tineri sunt expuși virusului.

Schimbări importante în luptă contra COVID-19 anunțate de OMS!

„Din rapoarte atât la nivel naţional, cât şi sub-naţional, vedem că acum creşterea cazurilor în numeroase ţări este în principal în grupa de vârstă cuprinsă între 20 şi 39 de ani”, a declarat dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa.

ADVERTISEMENT

Mai mulți experți din Franța și Germania spun acum că tinerii se îmbolnăvesc mai des în ultima perioadă pentru că aceștia implementează măsurile de distanţare social mai rar şi au mai multe contacte.

„Nu am nici o teamă în ceea ce priveşte virusul, deoarece sunt într-o populaţie tânără şi nu sunt la risc. Nu prea mă întâlnesc cu oamenii care sunt la risc.

ADVERTISEMENT

Vine un punct în care dorinţa de a relua viaţa normală este mai puternică decât teama de a muri”, a comunica Sarah, o tânără intervievată de Euronews.

„Problema-cheie aici este adaptarea comunicării noastre câtre acest segment de populaţie şi eliminarea ideii că tinerii sunt mai puţin vulnerabili”, a spus dr. Kluge.

ADVERTISEMENT

Peste 17 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în întreaga lume de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut în regiunea chineză Hubei, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. În ultimele şapte zile au fost înregistrate 2 milioane de noi cazuri de infectare. Bilanţul deceselor este de 667.011.

SUA, Brazilia, India, Rusia şi Africa de Sud sunt, în continuare, cele mai afectate ţări din punct de vedere al numărului de cazuri.

În Statele Unite au fost înregistrate peste 4,42 de milioane de contaminări şi 150.713 decese asociate Covid-19.

 

 

ADVERTISEMENT