News

OMS, avertisment dur! „Efectele pandemiei vor dura zeci de ani”

01.08.2020 | 09:25
OMS avertisment dur Efectele pandemiei vor dura zeci de ani
ADVERTISEMENT

OMS a transmis un avertisment dur! Conform Organizației Mondiale a Sănătății, pandemia de coronavirus ne va afecta zeci de ani de acum încolo.

Mai mult de atât, forul estimează că nici apariția unui vaccin, oricât de rapidă ar fi, nu ne va scuti pe termen lung de efectele crizei sanitare actuale.

ADVERTISEMENT

„Omenirea trebuie să învețe să trăiască cu virusul”, a declarat directorul instituției, Tedros Ghebreyesus într-o conferință de presă.

OMS, avertizare pentru oameni!

„Pandemia e o criză sanitară care apare o dată la un secol și ale cărei efecte le vom resimți zeci de ani de acum înainte.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare parte a populației mondiale este în continuare vulnerabilă în fața virusului, chiar și acolo unde situația a fost foarte gravă.

Multe țări care au crezut că au depășit faza cea mai dificilă se confruntă acum cu noi focare. Și chiar dacă cercetările pentru un vaccin se fac la viteză record, trebuie să învățăm să trăim cu acest virus și să luptăm împotriva lui cu toate instrumentele pe care le avem la îndemână”, a spus Tedros Ghebreyesus, directorul OMS.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS care a avut loc la Geneva. A fost a patra întâlnire a organismului, în cele șase luni de când OMS a decretat starea de urgenţă mondială.

Vă reamintim că pandemia a afectat deja peste 17 milioane de persoane şi a cauzat peste 670.000 de decese în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Sunt câteva țări importante care au avut de suferit din plin – Statele Unite, Brazilia, Mexic şi Marea Britanie au fost grav afectate de coronavirus.

„Primele rezultate ale studiilor serologice (anticorpi) oferă o imagine coerentă: majoritatea oamenilor rămân predispuşi la acest virus, chiar şi în zonele în care au existat focare severe.

Multe ţări care au crezut că au trecut de ce este mai rău se confruntă acum cu noi focare. Unele care au fost mai puţin afectate la început au acum un număr tot mai mare de cazuri şi decese”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: