News

OMS, avertisment în lupta cu coronavirus: ”Nu renunțați la restricții, putem avea o recidivă”

07.04.2020 | 16:05
OMS avertisment in lupta cu coronavirus Nu renuntati la restrictii putem avea o recidiva
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății nu este de acord cu relaxarea măsurilor de restricție luate de guvernele lumii în lupta cu COVID-19. Reprezentanții OMS avertizează că relaxarea măsurilor de restricție ar putea produce un nou val de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra relaxării măsurilor de restricție

Reprezentanții OMS avertizează oamenii că o relaxare prematură a măsurilor de restricție ar putea complica lucrurile.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai importante lucruri este de a nu renunţa prea devreme la aplicarea măsurilor pentru a nu avea o recidivă.

Este ca şi cum ai fi tu însuţi bolnav, dacă te dai jos din pat prea devreme şi începi să alergi prea devreme, rişti ca boala să recidiveze şi să ai complicaţii”, a declarat Christian Lindmeier, purtătorul de cuvânt al OMS, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care economia lumii se prăbușește, mai multe guverne se gândesc serios dacă mai e oportun să țină oamenii în case cu riscul de a sacrifica economia.

În România, președintele Klaus Iohannis a anunțat că perioada stării de urgență se mai prelungește cu o lună de zile, însă specialiști precum Alexandru Rafila lăsau de înțeles că din 15 mai restricțiile s-ar putea relaxa pentru români.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri de restricție au luat țările din Europa?

Măsurile luate de țările din Uniunea Europeană în lupta cu coronavirus variază în funcție de dimensiunea epidemiei din acea țară. Italia și Spania au instaurat o carantină aproape totală, asta în condițiile în care numărul morților și al îmbolnăviților a atins cote alarmante.

Franța a introdus restricții asemănătoare celor din România, în timp ce Germania are o abordare mai relaxată a situației, asemeni suedezilor.

ADVERTISEMENT

Desigur, majoritatea țărilor au decis să închidă școlile, Mall-urile, și au interzis adunările mari de persoane. De asemenea, traficul aerian și rutier a fost restricționat sever.

ADVERTISEMENT
Tags: