News

OMS, avertisment în privința țigărilor electronice. Ce dependență ar putea crea

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un avertisment legat de țigările electronice.
28.07.2021 | 11:00
OMS avertisment in privinta tigarilor electronice Ce dependenta ar putea crea
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) lansează un nou avertisment, de această dată în ceea ce privește țigările electronice. Oficialii OMS susțin că acestea reprezintă un pericol asupra sănătății.

În acest sens, organizația de sănătate subliniază faptul că este necesară o reglementare pentru a descuraja tacticile utilizate de industria tutunului pentru atragerea clienților.

ADVERTISEMENT

OMS avertizează că țigările electronice şi alte produse similare pot duce la o dependență de nicotină.

OMS, avertisment privind țigările electronice: ”Sunt un mare pericol. Dau dependență”

Într-un raport oficial împotriva fumatului, OMS consideră că nicotina are o capacitate mare de a provoca dependență. Oficialii organizației apreciază că țigările electronice pe bază de nicotină sunt periculoase și necesită o mai bună reglementare.

ADVERTISEMENT

”Nicotina are o capacitate mare de a provoca dependenţă, iar inhalatoarele electronice pe bază de nicotină sunt periculoase şi necesită o mai bună reglementare”⁣, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul agenţiei ONU care a publicat marţi un nou raport asupra luptei împotriva fumatului, realizat împreună cu Bloomberg Philanthropies.

În acest sens, OMS este de părere că statele în care țigările electronice nu sunt interzise trebuie să adopte măsuri adecvate pentru ”a-şi proteja populaţia de pericolul acestor inhalatoare electronice pe bază de nicotină şi pentru a preveni utilizarea lor de către copii, adolescenţi şi alte grupuri vulnerabile”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, OMS a mai avertizat că țigările electronice și vaporii, care simulează senzația de fumat, ar putea acționa ca o ”poartă” către consumul de tutun, scrie Sky News.

OMS: Copiii care folosesc aceste dispozitive, predispuşi să fumeze mai târziu

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, o analiză sistematică globală a constatat recent că minorii și adolescenții care folosesc țigări electronice au șanse mari ca în viitor să treacă la fumatul clasic.

ADVERTISEMENT

Șeful Programului OMS de Control al Tutunului, Vinayak Prasad, spune că industria tutunului comercializează aceste produse către copii și adolescenți. Acesta afirmă că țigările electronice, care au mai mult de 15.000 de arome diferite, sunt promovate pentru a atrage tinerii și a-i face clienți ai acestor produse.

În acest sens, OMS recomandă guvernelor lumii să ia măsurile necesare pentru a împiedica nefumătorii să utilizeze ţigările electronice şi alte dispozitive similare.

Potrivit raportului, 32 de ţări interzic vânzarea acestor inhalatoare electronice de nicotină, iar 79 au adoptat cel puţin o măsură pentru a limita utilizarea lor, cum ar fi interzicerea publicităţii.

Pe de altă parte, 84 de state nu au adoptat măsuri de protecţie împotriva proliferării acestui tip de produs.

ADVERTISEMENT